Kisalföld logö

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -6°C | 2°C Még több cikk.

Győrben járt a frissen kinevezett MLSZ-főtitkár

Labdarúgás - A megyei futballszövetség meghívására Győrben járt Elbert Gábor volt sportszakállamtitkár, a Magyar Labdarúgó Szövetség nemrég kinevezett főtitkára. Célja, hogy szerethető legyen a magyar labdarúgás.

Elbert Gábor volt sportszakállamtitkár még nyáron mondott le pozíciójáról. Az indok szerint volt néhány számára fontos dolog, amelyről másképp gondolkodott, mint a sportot is felügyelő miniszter. Nem maradt sokáig munka nélkül, s habár több külföldi lehetősége is volt, a Magyar Labdarúgó Szövetség ajánlatát fogadta el.

– A nagyközönség számára meglepetés volt a lemondása. Nem bánta meg azóta? – kérdeztük a főtitkárt.

– Akkor is fájt, most is fáj, de azt tanultam az édesapámtól, hogy a szakmai és emberi tisztességnek fontosabb kell lennie bármilyen beosztásnál. Én ehhez tartom magam.

– Korábban valahol említette, hogy nem volt életbiztosítás a sport-szakállamtitkári pozíció, ehhez képest az MLSZ főtitkári széke sem egy nyugdíjas állás.

– Erre mondták többen is rólam, hogy úgy látszik, nemcsak szeretem a kihívásokat, de meg is találom azokat. Sok a feladat, három nagyon fontosat ki is emelnék: a magyarok szeretik a magyar labdarúgást, de most valahogy divat, sikk ezt nem kimutatni. Reális célokat kell kitűznünk, sajnos nem olyan a labdarúgásunk, mint a német Bundesligában. Sokan egy félmosollyal reagálnak, ha a hazai labdarúgásról van szó, pedig a televízió nézettségi adatai szerint van érdeklődés a magyar futball iránt. Az első feladat ezt megváltoztatni, hogy valóban szerethető legyen a labdarúgás. Rendezni kell a kapcsolatot a médiával, azok az emberek, akik a futballal foglalkoznak, tudjanak szeretettel beszélni, írni róla. Minden információhoz hozzájussanak, ezért nyilvános, mindenki számára látható döntéseket kell meghoznunk. Harmadszor, olyan közeget kell teremtenünk a hazai futballpályákon, hogy egy-egy mérkőzés családi program lehessen.

Elbert Gábor
Elbert Gábor

 

– Ha már a látható döntéseket említi: nemrég döntött a bíróság, hogy nyilvánosságra kell hozniuk a Ferencvárost az élvonalból kizáró bizottság névsorát.

– A bíróság döntése szent, s tiszteletben is fogjuk tartani az ítéletet. Akik egyébként a pert elindították, tudják, hogy kik döntöttek, nekik már csupán elvi kérdés, hogy ez most nyilvánosságra kerüljön. Attól nem tartok, hogy következménye lenne a dolognak, mert ha bármi történne, a Ferencváros rosszul jönne ki belőle.

– Az MLSZ kirakata úgymond a felnőttválogatott. Mit szól az együttes első két világbajnoki selejtezőjének eredményéhez?

– Nagyon régen láttam ilyen stabil válogatottat, látszott, hogy mit akar játszani. Nagyon jó érzés volt a dánok ellen a stadionban ülni, Svédországban is elfogadhatóan játszottunk negyvenöt percig, a második félidőben azonban volt egy mélypont, ami miatt kikaptunk. Ami biztos, ennek a csapatnak van tartása, s türelemre van szüksége. Persze tudjuk, hogy nem elég szépen és jól játszani, a tabella mindig önmagáért beszél, de szerintem az egy jó dolog, hogy most azért vagyunk szomorúak, mert nem sikerült legyőzni Dániát, s Stockholmban egy góllal kikaptunk, s nem azért, mert négyet-ötöt kaptunk.

– Úgy tudjuk, főtitkárként ez az első vidéki útja. Miért épp Győrbe látogatott el?

– Nem lehet Budapestről egy irodából okoskodni, járni kell az országot. Amennyire ismerem a hazai labdarúgást, és hallani, Győr-Moson-Sopron megyében igazán rend van és ahogy működik a szövetség, az példaértékű. Az etalont kell először megnézni, hogy mintát lehessen venni.

Olvasóink írták

 • 4. kálmán 2008. szeptember 24. 09:32
  „Ne fenyegesd a Ferencvárost! Vállaljátok föl azokat a hibákat melyeket elkövettetek s a bíróság döntését nem tiszteletben hanem betartva kel cselekednetek! AZ idő ketyeg barátocskám!

  Tisztelettel Kálmán”
 • 3. Fürdősk...a 2008. szeptember 23. 16:29
  „Ugyan már...Csak éppen mindenhez értünk.../ A focin kívül /”
 • 2. bennfentes 2008. szeptember 23. 08:21
  „a magyar foci vezetése helyi és országos szinten is egy maffia...”
 • 1. túlélő 2008. szeptember 23. 08:06
  „Te is ugyanaz az állami alkalmazott vagy-fiatalabb kiadásban- aki mindenhez ért, de csak ott ahol adófizetők pénze van.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Soproni lány a válogatottban

Szinkronúszás - A múlt héten Sopronban járt az újjáalakult Magyar Szinkronúszó Szövetség vezetősége,… Tovább olvasom