Kisalföld logö

2017. 10. 24. kedd - Salamon 9°C | 13°C Még több cikk.

Győrbe jön a Kulcsár Anita-díjas

Nyáron a Graboplast-ETO női kézilabda csapatában folytatja pályafutását Zomborszki Edit.

Nyáron a Graboplast-ETO női kézilabdacsapatában folytatja pályafutását a nyíregyházi Zomborszki Edit. A 18 éves balkezes átlövő a napokban Kulcsár Anita-díjat kapott.

A januárban tragikus körülmények között elhunyt egykori győri kézilabdázó, Kulcsár Anita nevelőegyesülete, a nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium DSE díjat alapított tanítványa emlékére, amit először Zomborszki Edit vehetett át Kulcsár Anita szüleitől és Hadobás István edzőtől.

Zomborszki Edit
A tehetséges, 184 centiméter magas, balkezes átlövő egyébként a nyártól a Graboplast- ETO-ban folytatja pályafutását. Zomborszki egyelőre az érettségire készül, de természetesen már nagyon várja, hogy csatlakozzon a zöld-fehérekhez.

„Nagy váltás lesz ez, hiszen eddig az NB II-ben szerepeltem, most viszont már az élvonalban kell majd bizonyítanom. Nem lesz könnyű felvenni a ritmust, de természetesen mindent elkövetek, hogy éljek ezzel a lehetőséggel" – nyilatkozta a Kisalföldnek Zomborszki Edit.

Zomborszki Edit a kézilabda mellett még tanul, túl az írásbeli érettségin jelenleg a június végi szóbelire koncentrál: „Szerencsére jól sikerültek az eddigi vizsgáim. Nagyon remélem, hogy a győri egyetemre is sikerül bejutnom, a vendéglátói területen szeretnék tovább tanulni. Emellett pedig ki kell használnom azt a lehetőséget, amit a sorstól, na és persze a Graboplast-ETO-tól kaptam."

A játékos szerényen hozzátette: szerződtetésében nyilván sokat számított, hogy balkezes. Jobbkezesként, lehet, hogy sosem lett volna esélye arra, hogy az élvonalba kerüljön.

Edzője, Hadobás István szerint a szerénysége ellenére is nagy karriert futhat be Zomborszki Edit: „Éppen tíz évvel azután, hogy Kulcsár Anita Győrbe igazolt, egy másik tanítványom jutott ilyen lehetőséghez. Úgy gondolom, Edit nagyon jó alany, szeret edzeni, s az ETO-
nál folyó munka garancia arra, hogy később értéke lehessen a győri és a magyar kézilabdázásnak. Szerencsére kemény munkával azt a hátrányt is le tudja dolgozni, hogy viszonylag későn, 14 évesen, itt a középiskolában kezdett komolyabban foglalkozni a kézilabdával."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Életben maradt az ETO

A Graboplast-ETO 27–23-ra győzött a Ferencváros otthonában a női kézilabda-bajnokság rájátszásában, s ezzel tovább élnek a zöld-fehérek bajnoki reményei. A sikerrel a vasárnap elvesztett EHF-kupa után hatalmas lelkierőről tett tanúbizonyságot Róth Kálmán együttese.
A létfontosságú győzelemből Görbicz Anita és Herr Orsolya vállalt oroszlánrészt. Tovább olvasom