Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 8°C Még több cikk.

Győr úszóvárossá válhat

Budavári István április óta edzi Győrben a legkisebb úszókat. Az edző és a győri úszószakosztály célja, hogy a gyerekeket az óvodásversenyektől egészen az olimpiáig eljuttassa és Győr minél hamarabb úszóváros legyen.
Budavári István edző idén áprilisban vette át a győri gyerekek úszásoktatását. Kecskemétről érkezett a Kisalföldre Petrov Iván régióvezető kérésére.

„Mottónk: Győr, az úszóváros – ennek jegyében szeretnénk, ha az óvodáskorú gyerekektől egészen az olimpikonokig minden szinten és korosztályban lennének versenyzőink. Szeretnénk az új uszodához méltó klub lenni" – mondta Budavári István.

„Természetesen onnantól, hogy valaki elindul a profivá válás útján, nincs megállás."

Budavári István utánpótlás-igazgató
A Győri Úszó Sportegyesület utánpótlás-igazgatója, Budavári István a gyerekek kiválasztásáról is beszélt:

„Első lépésben a város támogatásával az úszásköteles korú, azaz a hatéves gyerekek kapnak tíz alkalommal ingyenes foglalkozást, amely alatt háromrészes felmérést végzünk. Az első két rész célja, hogy megtudjuk, a gyerekek mennyire reagálnak gyorsan az utasításokra, milyen a mozgáskoordinációjuk és ki mennyire tud koncentrálni. Majd a tizedik órán egy vizsga következik, aminek segítségével kiválogatjuk azokat, akiknek a legnagyobb esélyük van rá, hogy profi úszóvá váljanak. Ez a harmadik rész, az úszó sportági kiválasztás. Én azonban már kisebb, akár négyéves gyerekekkel is foglalkozom, így ők annyival szerencsésebbek, hogy nem teljesen kezdőként érkeznek az órákra."

Az edző jelenleg 1260 gyerekkel foglalkozik és az első turnus decemberben vizsgázik.

A következő erőpróba a fiatalok számára az úgynevezett szakmai minimumvizsga. Ezt bármilyen korú úszó leteheti, és ha valaki sikerrel veszi ezt az akadályt, régiós, majd országos versenyeken is részt vehet" – mondta Budavári István.

„Úgy gondolom, jól felzárkózott a győri csapat. Ezt abból is látjuk, hogy minden hónap első szombatján részt kell vennünk egy kötelező felmérésen %BBA jövő bajnoka%AB program keretében. Ez lehetőséget nyújt a leendő úszóknak a fejlődésre és egyben arra is neveli a gyerekeket, hogy mindent megtegyenek az álmaikért. Nemsokára pedig komoly versenyen is kipróbálhatják magukat az úszók, hiszen a 2017-ben Győrben rendezett Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon is szeretnénk minél több érmet szerezni" – zárta mondandóját Budavári István.

Uszodaavató

December 20-án avatják fel az új győri sportuszodát. Borkai Zsolt, Győr polgármestere, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke elmondta: megállapodtak már a létesítmény névadó szponzorával, amelynek kilétét nemsokára bejelentik. A cég tízmilliós nagyságrendű összeggel járul hozzá a 3,2 milliárd forintos állami támogatással épült uszoda működtetésének évi mintegy 150 milliós költségéhez.
 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Barátságos mérkőzések - Győztek a románok

A magyarok Európa-bajnoki selejtezőcsoportjában éllovas román labdarúgó-válogatott kétgólos… Tovább olvasom