Kisalföld logö

2018. 11. 16. péntek - Ödön 2°C | 10°C Még több cikk.

Győr is jól vizsgázott a kontinenstornán

Vízilabda - Az európai szövetség vezetői elégedettek voltak az U18-as női Európa-bajnokság győri rendezésével. Sportpolitikai szempontból is fontos volt az esemény.

Győr adott otthont augusztus 3–10. között az ifjúsági női Európa-bajnokságnak. A folyók városában ebben a sportágban először volt ilyen rangos esemény és a hírek szerint a rendezők jól vizsgáztak, mert az európai szövetség (LEN) vezetői és a csapatok is elégedetten távoztak az EB helyszínéről. És ami szintén nem mellékes, a magyar csapat mérkőzésein napról napra nőtt a nézőszám, a döntőt pedig – remek hangulatot teremtve – legalább ezren kísérték figyelemmel.

„Marco Birri, az európai szövetség menedzsere kijelentette, hogy az elmúlt öt év egyik legjobb rendezvénye volt a miénk – mondja Ábrahám Csaba, az EB szervezőbizottságának társelnöke. – Örömünkre szolgált, hogy a delegátusok jól érezték magukat és csak felsőfokokban beszéltek az EB-ről. Tovább növelte az elégedettségüket az, hogy ilyen sokan figyelték a mérkőzéseket. Kifejezték, amennyiben Győr a jövőben rendezésre pályázik, akkor kiváló esélyei lesznek a nyerést illetően. A jelenlegi körülmények között persze csak korlátokkal, hiszen az infrastruktúra hagy kívánnivalót maga után, nem áll rendelkezésre például elegendő számú medence."
Sportpolitikai szempontból is volt hozadéka az EB-nek, mert Győrött tartották az európai kupák sorsolását és a magyar szövetség elnöke, dr. Martin György esélyeit is növelte, hogy bekerüljön a LEN delegátusába. A város vezetői, Borkai Zsolt polgármesterrel az élen, mindvégig figyelemmel kísérték az eseményt.

Az utánpótlás Európa-bajnokságon színvonalas és izgalmas mérkőzéseket láthatott a győri közönség.
Az utánpótlás Európa-bajnokságon színvonalas és izgalmas mérkőzéseket láthatott a győri közönség.

 

„Örülünk, hogy a csapatok elégedetten távoztak, ebben nagy szerepet játszott, hogy a nekik otthont adó hotelekben szinte lesték minden kívánságukat. Még az előszeretettel morgolódó oroszok sem panaszkodtak. Fehér András, a német felnőtt női válogatott kapitánya pedig egyenesen gratulált a szervezéshez. Természetesen kiemelt figyelmet kaptak a magyarok, mindannyiunk közös érdeke volt a csapat jó szereplése. Büszkék vagyunk rá, hogy Európában a második legjobb válogatott lett a miénk. Az elődöntőben a hollandok ellen kijátszották magukat, utána már nem tudtak kellően felpörögni, a fináléban megérdemelten győztek az olaszok. A városnak előnyt jelentett, hogy elég sok német, brit és olasz szurkoló érkezett az EB-re. Közülük többen dicsérték az úgynevezett kiegészítő programokat és valószínű, költöttek is a győri kereskedők, vendéglősök örömére."

Olvasóink írták

  • 1. Rav Balázs 2008. augusztus 19. 23:33
    „Ennyit csúsztatást.... elképesztő! Méghogy elégedetten???!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MK: Lipóton a Tatabánya

Labdarúgás - A Magyar Kupa második fordulójának sorsolását tartották tegnap az MLSZ székházában.… Tovább olvasom