Kisalföld logö

2018. 11. 19. hétfő - Erzsébet 0°C | 5°C Még több cikk.

Győr hozta a rangadót

Csertői Aurél kesereg, mert szerinte gyenge mérkőzésen szenvedtek vereséget. Klement István szerint az ETO védekezésben hiba nélküli játékkal harcolta ki a győzelmet.

Az FC Sopron–Győri ETO megyei rangadó várt küzdelmet és a vártnál gyengébb játékot hozott, amelynek hajrájában a vendégek több helyzetet dolgoztak ki, majd Bajzát Péter bombagóljával meg is nyerték a mérkőzést.

Az eredmény és a mutatott produkció miatt a hazai oldalon természetesen elég nagy az elkeseredés, míg Győrött örülnek a három pontnak azért is, mert az ETO ebben a bajnokságban először nyert idegenben.

Elemezni kell a játékot

Csertői Aurél, az FC Sopron mestere érthetően nem volt jókedvében, amikor a rangadó tapasztalatairól kérdeztük:
„Önbizalom nélkül, bátortalanul futballoztak a játékosaim, és ennek egyelőre magam sem tudom az okát. Hiányoltam az agresszivitást és a kezdeményezőkészséget is a játékunkból. Mindenképpen csalódás az eredmény, hiszen szerintem nagyon rossz mérkőzésen szenvedtünk vereséget. Nem egy nálunk jobb csapattól kaptunk ki. Mindenesetre elemeznünk kell a történteket és tanulnunk kell a hibákból."

A Diósgyőr elleni elmúlt heti 2–0-ás győzelemtől azt várták Sopronban, hogy megfelelő lendületet ad a továbbiakra a csapatnak és végre felfelé ívelő szakaszba lép. A jó nevek azonban ezúttal nem alkottak jó csapatot. Meglepő volt látni, hogy felnőtt- vagy utánpótlás-válogatott játékosok hazai pályán csak ilyen csekély számú gólhelyzetet voltak képesek kidolgozni.

„Valóban, a Diósgyőrben nyújtott jó játékot, azt a formát meg sem tudtuk közelíteni a Győr ellen. Alig-alig jutottunk el helyzetig. A hátralévő időszakban, remélem, sok mindenen tudunk változtatni, ezért dolgozunk keményen. Azt kell erősíteni a csapatban, amit jól tud, a többit pedig igyekszünk elfelejteni. Főként azért vagyok elkeseredve, mert a Győr sem játszott jól, nem játszott úgy, hogy nyernie kellett volna ellenünk. A hajrában azonban kijött a kvalitás, de ehhez kellett a mi kapitális hibánk is. Bár azt hozzá kell tennem, a győriek nagyon erős támadósorral rendelkeznek."

A hétvégén Újpesten lép pályára a csapat, és a Szusza-stadionban minden bizonnyal nehéz percek várnak majd Csertői Aurél csapatára.

„Minden mérkőzés más, ezt bizonyítottuk a Diósgyőr, majd sajnos ellenkező előjellel az ETO ellen is. Remélem, szombaton újra a korábbi arcát mutatja a csapat. Vannak sérültjeink, még nem tudom, közülük kikre számíthatok Újpesten. A játékbeli gondjainkra igyekszünk megtalálni a magyarázatot. Az összeállítást illetően a változtatásokra vannak elképzeléseim, de ezek még képlékenyek. Szombatig van időm gondolkodni rajtuk."

Hiba nélkül védekeztek

Az ETO játékosai örömtáncot jártak a soproni pályán, amikor Arany játékvezető véget vetett a küzdelemnek, majd szurkolóikkal együtt közösen ünnepelték a sikert.

Klement István vezetőedző:
„A harmadik tavaszi mérkőzésünkön a harmadik fajta összeállításban léptünk pályára. Mindkét csapat elsősorban a biztonságot helyezte előtérbe és úgy látom, a játéknak ezt a részét kifogástalanul megoldottuk, hiszen a Sopronnak nem volt helyzete. Bank, Nyári és Rozsi jól pótolták a kiesett labdarúgókat, Varga Robi parádésan játszott Stark mellett, aki ezúttal is vezéregyéniségnek bizonyult. Külön szeretnék szólni Nyáriról, aki szinte hiba nélkül teljesített és az újságok osztályzatai nem tükrözik ezt a színvonalat. Itt illeti köszönet Váczi László masszőrünket, aki kiváló szakértelmével segítette őt, hogy minél gyorsabban felépüljön sérüléseiből."

Bajzát Péter – aki a mester szerint sem kapta el a fonalat a Sopron ellen – lecserélésén valóban gondolkodott a győriek vezetőedzője, azonban úgy döntött, a pályán hagyja, mert „Bajziban" mindig van gól. És jól tette.

„A második félidőt én nem éreztem olyan rossznak, mint Csertői kollégám. Némi mezőnyfölényben játszottunk, akadtak helyzeteink is – a statisztika szerint a kilenc ziccerből hat volt a miénk – és meggyőződésem, hogy a győzelem kiharcolásához kellett a bennünket csodálatosan buzdító szurkolótábor is. A játékosok szintén így érezték, örültek, hogy örömet szereztek a csapatot Sopronba elkísérő tábornak. Úgy látom, a ZTE elleni meccsen, majd a sopronin is, hogy kezd egymásra találni a csapat és a közönség, bízunk benne, ez a folyamat folytatódik legközelebb a Pécs ellen is. A csapaton belül nincsenek klikkek, mindenki hajt magáért és a másikért és azt látom, ezt nagyon méltányolja a közönség."

Papp Győző

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Granát duplával debütált

Az MTE több helyzetet dolgozott ki a mérkőzés során, mint a jól védekező vendégek, ám ez mégis… Tovább olvasom