Kisalföld logö

2018. 08. 21. kedd - Sámuel, Hajna 21°C | 32°C Még több cikk.

Gyógyító olimpiai ezüstérem

Mint általában minden nagymama, a Darnózselin élő Kocsis Jánosné is büszke az unokájára. Persze teljes joggal, hiszen nem akárki az illető: Nemcsik Zsolt az athéni olimpián drámai körülmények között szerzett ezüstérmet férfi kardvívásban.

A szigetközi településen segítőkész emberek laknak, akik udvariasan útba igazítják az újságírót, ha történetesen a borongós, esős időben egy olimpikon nagymamáját keresi. Az Ady Endre utca egyik házában aztán megtaláljuk a 78 éves Kocsis Jánosnét. Az athéni olimpia ezüstérmes kardvívójának, Nemcsik Zsoltnak a nagymamája nagy örömmel mesél unokájáról: „Kedves, szeretetre méltó fiú a Zsolti. Még az olimpiai indulás előtt telefonon el akart búcsúzni tőlem, de amikor megtudta, hogy betegeskedem, rögtön autóba ült és a családjával együtt meglátogatott a kórházban, ami nagyon jólesett. Az ötkarikás eseményeket, így az ő csörtéit is a kórházi ágyon fekve néztem a televízión keresztül.

Nemcsik Zsolt
Természetesen a nővérek és az orvosok már tisztában voltak vele, hogy ki vagyok, és velem együtt izgultak az unokámért. Hihetetlenül boldog voltam és talán a gyógyulásomhoz is hozzájárult, amikor megtudtam a szenzációs hírt: Zsoltikám olimpiai ezüstérmes lett. Ha nagyobb szerencséje van, akkor még fényesebb éremmel térhetett volna haza. Persze emiatt nem bánkódom, hiszen így is szép eredményt ért el. Sportszerető ember vagyok, a bokszon és a súlyemelésen kívül valamennyi sportág a kedvenceim közé tartozik, bár a vívóversenyek sajnos nem túl gyakran szerepelnek a televízió képernyőjén.

A nagymama elmondta, Zsolt testvére, László is vívott korábban, de a nagyszülő leginkább a két fiú gyermekéveire emlékszik vissza.
„ Nyaranta mindig vendégül láttam őket itt, a házamban. Játszottak az udvaron és szemmel láthatóan élvezték a friss falusi levegőt. Legutóbb az elmúlt év decemberében járt Zsolti a feleségével Darnózselin, innen indultak el Pozsonyba kirándulni. A férjem sajnos tizenkét éve meghalt, azóta egyedül élek. Délelőttönként az öregek otthonába járok, ahol nagyon jól érzem magam. Nem szeretem, ha tétlenül telnek a napjaim, tagja vagyok például a helyi nyugdíjasklubnak is, éppen most ünnepeltük a megalakulásunk tízéves évfordulóját."

Az unoka, a Vasas huszonhét éves kardvívója, Nemcsik Zsolt így eleveníti fel emlékeit Darnózseliről: „A szigetközi nyaralások felejthetetlenek számomra. Amikor még a szüleimmel éltem, akkor többször jártam a nagymamánál. Igyekszem minél több időt szakítani rá, bár mostanában nagyon elfoglalt vagyok, csak ritkábban jutok el hozzá. Ha mégis a nyugati országrészben járok, mindig útba ejtem Darnózselit. Az olimpia után telefonon beszéltünk egymással. Gratulált nekem és éreztem a hangján, hogy nagyon örül az ezüstérmemnek. Ezúton üzenem neki, hogy november elején mindenképpen megyünk, mert személyesen szeretném neki megköszönni, hogy olyan sokat izgult értem. Nagyon szeretem őt, a "messzi" nagymamát."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

2008-ig maradna Oliver Kahn Bayern Münchennél

Oliver Kahn bejelentette, hogy 2008-ig maradni szeretne a Bayern München labdarúgócsapatánál. A 35… Tovább olvasom