Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Gyirmót: feljelent az MLSZ, gyanús az Ajka elleni meccs is

A gyirmótiak állítólagos megvesztegetési kísérletét jelentő három tatabányai játékos meghallgatását követően az MLSZ büntetőfeljentést tesz az ügyben. Közben az ajkaiak kirúgták két focistájukat.

Szerda, 8 óra 10 perc - Büntetőfeljelentést tesz az MLSZ 

Három tatabányai labdarúgót, Dombai Andrást, Kollár Dánielt és Vass Norbertet rendelte magához kedden a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) jogi alelnöke. A futballisták állították, a vasárnap játszott Gyirmót SE elleni mérkőzés előtt ajánlatot kaptak a mérkőzés elveszítésére. Az MLSZ büntetőfeljelentést tesz az ügyben.

A Gyirmót SE perrel fenyegeti a sajtót. A klub az alábbi közleményt jelentette meg a honlapján:

Gyirmót SE Közlemény

A Gyirmót Sportegyesület nevében előzetesen kívánom tájékoztatni a közvéleményt és sportbarátainkat, hogy az egyesületünket ért támadások, rágalmazások, nagy nyilvánosság előtti lejáratás és hitelrontás valamint erkölcsi és morális károkozás tárgyában a sérelmünkre elkövetett bűncselekményekre és egyéb jogsértő magatartásokra figyelemmel a szükséges intézkedéseket:

- ügyészség előtti feljelentést
- polgári peres és egyéb hatósági eljárást
haladéktalanul megteszem.

A sajtóorgánumokban "Gyirmóti Bundagyanú"-ként megjelenő híradások mérhetetlen kárt okoztak és okoznak sportegyesületünknek, melynek nevében mindennemű gyanúsítást visszautasítunk.
A sport szellemétől eltérő bármilyen viselkedéstől, megnyilvánulástól elhatárolódunk. A 16 éve szinte semmiből felépített sportegyesületünkre, annak eredményeire támogatóinkkal, szurkolóinkkal, szimpatizánsainkkal, a volt labdarúgóinkkal és jelenlegi 8 különböző korosztályos 200 igazolt labdarúgónkkal, azok edzőivel együtt büszkék vagyunk.
Nem hagyjuk és nem is hagyhatjuk, hogy bárki vagy bárkik büntetlenül lejárathassák sportegyesületünket és besározzák a Gyirmót nevet.

Győr-Gyirmót, 2010.05.11.

Horváth Ernő, SE elnök
Az FC Tatabánya vezetősége vasárnap este bejelentést tett az MLSZ felé, mert Dombai András, Kollár Dániel és Vass Norbert azt állította, hogy az NB II Nyugati csoportban lejátszott mérkőzés előtt megkeresték őket a gyirmótiak. Hogy ki volt a megkereső, arról nem szólt a nyilatkozat. Egy biztos, a Gyirmót vezetősége, tulajdonosa elhatárolódott az esettől, sőt, belső vizsgálatot rendelt el, melynek során az derült ki, senki sem tett ajánlatot a játékosok közül, csupán a Tatabányához ezer szállal kötődő Kiprich Dániel jelezte, hogy részese volt egy félreértésre is okot adható telefonbeszélgetésnek.

A belső vizsgálat eredményét Margitai Zoltán gyirmóti sportigazgató kedden délelőtt juttatta el a szövetségbe, s közölte az illetékesekkel, hogy az egyesület minden segítséget megad az ügy kivizsgálása érdekében. Egyben tegnap közleményt adott ki a klub Horváth Ernő elnök aláírásával, melyben többek között ez áll:

"A sport szellemétől eltérő bármilyen viselkedéstől, megnyilvánulástól elhatárolódunk. A 16 éve szinte semmiből felépített sportegyesületünkre, annak eredményeire támogatóinkkal, szurkolóinkkal, szimpatizánsainkkal, a volt labdarúgóinkkal és jelenlegi 8 különböző korosztályos 200 igazolt labdarúgónkkal, azok edzőivel együtt büszkék vagyunk. Nem hagyjuk és nem is hagyhatjuk, hogy bárki vagy bárkik büntetlenül lejárathassák sportegyesületünket és besározzák a Gyirmót nevet."

Az  MLSZ jogi alelnöke, dr. Helmeczy László tegnap délután fél öttől hallgatta meg a három tatabányai labdarúgót. Az MLSZ közleménye szerint dr. Helmeczy László mindhárom labdarúgónak elmondta, nem folyik ellenük fegyelmi vizsgálat, csupán azért kérték a megjelenésüket, hogy a szövetség megtudja, mi történt a Gyirmót elleni mérkőzés előtt.

A játékosok nem éltek azzal a jogukkal, hogy nem voltak kötelesek nyilatkozni az ügyről, részletesen mindent elmondtak a megkeresésről.
Dr. Helmeczy László a jegyzőkönyvbe foglalt beszámolók alapján úgy döntött, azokat továbbítja a fegyelmi bizottságnak és büntetőfeljelentést tesz az illetékes nyomozó hatóságnál. A jegyzőkönyveket a nyomozás sikerének az érdekében az MLSZ bizalmasan kezeli, de a fegyelmi vizsgálatról tájékoztatja a nyilvánosságot.

Információnk szerint a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai is akcióba lépnek, mert az MLSZ-szel kötött megállapodásuk alapján feljelentés sem kell ahhoz, hogy bizonyos ügyekben eljárjanak.

Úgy tudjuk,  már nem csak a Tatabánya elleni meccset vizsgálja a szövetség.  Nemes Ferenc ügyvezető alelnök utasítására a múlt heti Gyirmót–Ajka (4–0) meccs is gyanússá vált. Állítólag a gyirmóti vereséget követően az ajkai játékosok egymást vádolva összetűzésbe keveredtek az öltözőben. Hétfőn aztán Császár Zoltán és Páli Krisztián labdarúgóktól meg is váltak az ajkaiak.

"Aljas dolog volt - jelentette ki a naplo-online-nak Császár Attila, az egyik elküldött labdarúgó. - Mindenféle homályos célzást tettek a gyirmóti meccsel kapcsolatban, amit kikérek magamnak. Ahogy azt is, hogy megbontottam a csapategységet. Két gólt rúgtam, miközben sérülten is ragaszkodtak ahhoz, hogy pályára lépjek. Mérges vagyok, és elsősorban az bánt, amikkel megvádoltak. Ettől függetlenül ráböktek kettőnkre és elküldtek"

Az MLSZ megbízottja, Kovács István versenyigazgató  csütörtökön Ajkára utazik, s tárgyal a klub elnökével, Kaibás Dezsővel.

Korábban:

Kedd, 9 óra 32 perc - Több fórumon az Ajka elleni meccs is célkeresztbe került 

A tatabányai klub szerint a gyirmótiak meg akarták venni a vasárnapi meccset. A klub belső vizsgálatot rendelt el. Több internetes fórumon "jólértesült" szurkolók gyanúsnak vélik a Gyirmót 4-0-ás győzelmével végződött hazai, Ajka elleni meccset is. A pletykák arról szólnak, hogy ez a találkozó bunda lehetett, és a játékosok közül néhányan pénzt dobtak össze, hogy megvegyék a mérkőzést.

- Nincs semmilyen információnk arról, hogy ennek a meccsnek az eredményét bárki is megpróbálta volna befolyásolni. Konkrétumok, bizonyítékok nélkül ezt csak szóbeszédnek, pletykának tekintjük. Természetesen tájékozódunk az ügyben, és ha a legkisebb gyanú is felmerül a találkozó tisztaságát illetőtően, akkor vizsgálatot indítunk. Ismétlem, most rosszindulatú pletykaként kezeljük ezeket a dolgokat - reagált a kisalfold.hu-nak a felvetésekre Margitai Zoltán, a Gyirmót SE klubigazgatója.

Korábban:

A hétfőn kirobbant bundabotránnyal kapcsolatban az NB II-es Gyirmót SE valamennyi játékosa és vezetője jognyilatkozatot írt alá a helyi stadionban késő délután tartott rendkívüli vizsgálaton, ugyanakkor egy játékos jelezte, félreérthetően viselkedhetett.

"A vizsgálat folyamán 1 labdarúgó jelezte, hogy az elmúlt héten félreértésre okot adható baráti beszélgetésnek volt résztvevője, melyből tévesen következtethettek néhányan labdarúgótársai közül a jognyilatkozatban írt cselekményre" - olvasható a klub honlapján, amelyen nem tették közzé a játékos nevét.

Ettől függetlenül az érintettek mindegyike aláírta az alábbi jognyilatkozatot:

"Kijelentem, hogy a mérkőzés eredményének befolyásolásában nem vettem részt, erre irányuló cselekedet kifejtésében nem működtem közre.

Kijelentem, hogy a mérkőzés előtt, illetve közben az eredmény befolyásolásáról tudomásom nem volt.

Kijelentem, hogy a mérkőzést követően az eredmény befolyásolására irányuló magatartásról nincs tudomásom".

A jognyilatkozatokat ügyvédek ellenjegyezték, továbbá az érintettek hozzájárulásával a Gyirmót SE jogosult a Magyar Labdarúgó Szövetségnek (MLSZ) és egyéb szerveknek az esetleges vizsgálatokhoz továbbítani, ott felhasználni. Az egyesület internetes oldala szerint Horváth Ernő, a Gyirmót SE elnöke a rendkívüli vizsgálat során keletkezett valamennyi iratot kedden eljuttatja az MLSZ-be, és fenntartja azon álláspontját, hogy az esetleges MLSZ-vizsgálat során valamennyi segítséget megad.

Az FC Tatabánya-Gyirmót vasárnapi NB II-es labdarúgó-mérkőzés előtt három hazai játékos jelezte klubja vezetésének, hogy a találkozó eredményét befolyásoló cselekedetre kapott ajánlatot, amelyet visszautasított. A másodosztály Nyugati-csoportjának 25. fordulójában rendezett összecsapás 2-2-re végződött. Az ügyben Róka Géza, az MLSZ főtitkára fegyelmi eljárást kezdeményezett.

Korábban:
Bolla Krisztián, az FC Tatabánya ügyvezetője a következő bejelentést tette az MLSZ főtitkárának:

"A FC Tatabánya-Gyirmót mérkőzés előtt a Tatabánya 3 játékosa -..........., ..............., ................. - jelezték, hogy a mérkőzés eredményét befolyásoló cselekedetre kaptak ajánlatot, amelyet ők visszautasítottak. "

"A klub vezetése azonnal jelentette az esetet a Magyar Labdarúgó Szövetségnek" - olvasható az FC Tatabánya hivatalos honlapján hétfőn megjelent közleményben.

A Gyirmót SE vizsgálatot indított az üggyel kapcsolatban - olvasható a Gyirmót SE oldalán.

Bolla Krisztián, a tatabányaiak ügyvezető igazgatója az MTI-nek elmondta, hogy a mérkőzés előtt értesült az esetről, s utána írásban jelezték a történteket a szövegségnek. További részletekkel nem szolgált.

Olvasóink írták

39 hozzászólás
12
 • 39. nane 2010. május 13. 14:19
  „állitsd el a vérzést hogy magamhoz térjek MAGYARORSZÁG ébredj fel a kómából kérlek !”
 • 38. Reális 2010. május 13. 09:06
  „Tippmixező,kupadöntőt eladó,és bundázó csapatoknak nincs helye a profinak nevezett futballban!”
 • 37. okostojas007 2010. május 13. 08:53
  „szinte a semmiből felépített..
  marhaság - semmiből nem lehet építkezni..
  talán helyesen - a rába mvg romjaiból létrehozott csapat ...”
 • 36. okostojas007 2010. május 13. 07:41
  „más az üzlet más a foci...
  a rába mvg kilóra eladott gépei miatt is a mlsz a hibás ...
  ja ott bejött a dolog ....”
 • 35. tosa2 2010. május 13. 07:41
  „Okoskodók ! Ott volt valaki is közületek, amikor "beszélgettek " Na ugye !”
 • 34. akinemfél 2010. május 12. 22:16
  „Magyar magyarnak farkasa. A Gyirmot eddig is lemosta ellenfeleit. Miért fizetne ? Magyar magyarnak farkasa.”
 • 33. nasi12 2010. május 12. 20:28
  „A lényeg a sározás.
  Ebben művészek vagyunk!
  Tavaly is elmeszelte a Gyirmótot, az MLSZ.
  Most is csupán ürügyet kerestek.
  Sikerült!
  Jól fel kell fújni a dolgot, aztán jöhet a meszelő!”
 • 32. impala 2010. május 12. 20:20
  „30hoz.Zagyvaságokat ne írj.Hajrá eto Hajrá Gyírmót.”
 • 31. passuth 2010. május 12. 18:41
  „ETO-nak miért érdeke,hogy Gyirmót ne jusson fel? Nem fog lefeküdni Siófoknak,győzni fognak,Gyirmótot csak az MLSZ állíthatja meg,reméljük,mint tavaly,simán nyerik a bajnokságot,az lenne a pofon az ellendrukkereknek,ezt ETo-drukkerként ,győriként írom”
 • 30. tódi 2010. május 12. 16:35
  „29

  Az ETO abban érdekelt ,hogy a Gyirmót ne jusson fel .

  Simán lefekszik a Siofoknak”
 • 29. impala 2010. május 12. 14:37
  „A Gyírmótnak hozni kellene az összes meccset és remélem hozza is.DE!!!Aki Győri és mondjuk Eto drukker mint én is vagyok akkor azt mondom az Etónak segíteni kell abban hogy a Gyírmót is feljusson az nb1ben.Hogyan tud segíteni?A Siófokkal még itthon játszik az Eto B.Teljes csapattal kell kiállni és meg kell verni a Siófokot.”
 • 28. Reális 2010. május 12. 13:27
  „eto,gyirmót-bundások!”
 • 27. fcsopron60 2010. május 12. 11:07
  „Nem csak a Gyirmotot kéne figyelni hanem a PÉCSET is”
 • 26. alkutya111 2010. május 12. 10:30
  „Idézet:
  "A sport szellemétől eltérő bármilyen viselkedéstől, megnyilvánulástól elhatárolódunk. A 16 éve szinte semmiből felépített sportegyesületünkre, annak eredményeire támogatóinkkal, szurkolóinkkal, szimpatizánsainkkal, a volt labdarúgóinkkal és jelenlegi 8 különböző korosztályos 200 igazolt labdarúgónkkal, azok edzőivel együtt büszkék vagyunk. Nem hagyjuk és nem is hagyhatjuk, hogy bárki vagy bárkik büntetlenül lejárathassák sportegyesületünket és besározzák a Gyirmót nevet."
  Ez már a vicc kategóriája!
  Az nyilatkozik meg ártatlan bárányként, aki 2 MFt-ot kínált Kiprich Dánielen keresztül a Tatabánya megkeresett játékosainak. (Kiprichnek nem valószínű, hogy lett volna erre kerete) A telefonbeszélgetés pedik kamu. 2010.05.04.-én és 06.-án Tatabányán volt a személyes megkeresés. A Tatabánya on-line oldalán többet lehet erről olvasni.
  A történet az Aranyhal Étteremből indult 2010.05.02.-án este!
  Kár, hogy nem a pályán akarta a Gyirmót - vezetése, egyes játékosai - eldönteni a bajnokságot!
  A Tatabánya, Ajka mérkőzéseken is túl kell nézni, mivel több megkeresés volt a Gyirmót részéről.
  Remélhetően a Nemzeti Nyomozó Iroda most megtalálja a vétkes(eke)t.
  Egyébiránt kár lesz, ha a Gyirmót csapatát ezért két osztállyal lejjebb sorolják. A szabályzat szerint, ha bebizonyosodik, ez következik.
  Addig azonban mindenkit véd az ártatlanság vélelme. De aki vétett, azt legyen játékos, vezető vagy tulajdonos a sport, a sportpályák környékéről is örökre száműzni kell!
  Jó lenne ebben hinni és abban, hogy visszatér a sportpályákra a pénz helyett a tiszta sport.
  Hajrá Magyar Foci !”
 • 25. Lehel54 2010. május 12. 07:39
  „Helmeczy a sztár...
  Na ebböl se fog semmi jó kisülni. Kisteleki öt nem tudta magával vinni?”
 • 24. háté 2010. május 11. 20:27
  „Hajrá Gyirmót!--valamit mindig keverni kell, egyeseknek. Ezt a valamit sz@rnak hívják.

  Tudjátok az úgy volt, hogy az anyósom, barátnőjének a leányának az anyósának az egyik ismerősének az anyukája, a piacon hallotta,---mindegy mit, de igaz sem volt!”
 • 23. IV.Béla 2010. május 11. 20:11
  „19, 21, 22!

  Higgyetek csak vakon, egyszer majd rájöttök ti is, mennyire naivak voltatok.”
 • 22. Roly 2010. május 11. 19:48
  „"Bucikirályfi " Tökéletesen igazad van. Aki pedig vádaskodik, az maximum nem bírja elviselni a vereséget!!!!
  Emberek´ Veszteni is tudni kell!!! Ez a sportág is olyan lesz mint az F1??? Lezajlik a mérkőzés, jönnek a vádak, aztán meg odafent eldöntik a végeredményt.
  Hová lett a tiszta sport?!...”
 • 21. passuth 2010. május 11. 17:42
  „Neked van igazad Jisti,ezzel a bundaszöveggel ki lehet őket nyírni,ezért ilyen a magyar foci,fent döntenek el mindent,Ferencváros visszahozást NB1-be,ETO elleni győzelmük tiszta volt ? Az nem bunda volt ? Kilógott a lóláb,Győrnek nem lehet egy légiómentes,esetleg jól szereplő csapata az ETO mellett ? Így kell ezt csinálni MLSZ,így lesz mindig kevesebb néző,hajrá Gyirmót”
 • 20. Spitfire 2010. május 11. 17:09
  „hát ezt bukta a Gyirmót...”
39 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ezüstérmes a SMAFC-NYME

A SMAFC-NYME női kosárlabda csapata ezüstéremmel ünnepelte az egyesület fennállásának százötvenedik… Tovább olvasom