Kisalföld logö

2017. 03. 29. szerda - Auguszta 5°C | 21°C Még több cikk.

Gyirmót FC Győr - Fogadhatnak a feljutásra

Jól szerepelt a hagyományos horvátországi edzőtáborban a Gyirmót FC Győr. A másodosztályú csapat kerete a klubvezetés szerint erősödött a télen, s jövőre a felépülő új stadionban a csapat ott lehet az élvonalban.
Bár csak ötödik lett, összességében nem lehet panasz a gyirmóti csapat szereplésére a horvátországi Isztria-kupán. Az NB II-es együttes két külföldi élvonalbeli csapatot is legyőzött a felkészülési tornán.

– Igaz, egy nagy vereségbe beleszaladt, de szép győzelmeket is aratott a Gyirmót a horvátországi edzőtáborban. Elégedett a teljesítménnyel? – kérdeztük Horváth Ernőt, aki testvérével, Horváth Ferenccel együtt irányítja a klubot.

– Nem panaszkodhatunk. Ideális felkészülési lehetőséget biztosítottunk a csapatnak a nívós tornán, amelyet akkor lehet majd eredményesnek nevezni, ha a bajnokságban elérjük a célunkat, ha ott leszünk a feljutást jelentő első két hely valamelyikén. Akkor lehetünk teljes mértékben elégedettek.

– Egy klubvezetőnek nyilván kellemes meglepetés több külföldi élvonalbeli együttes, köztük a Kolozsvár két vállra fektetése. Kapott ezzel kapcsolatban visszajelzést?

– A tornán a négy csoportmérkőzésből hármat megnyertünk, s a Bajnokok Ligájában korábban remeklő Kolozsvár legyőzése bármely csapattól nagy siker lenne. Így értelemszerűen mi is büszkék vagyunk erre az eredményre, amelyből messzemenő következtetést azért nem vonnék le. De azért örömmel fogadtuk a gratulációkat, sokan felhívtak bennünket.

– A gyirmóti klubra nem jellemzően viszonylag nagy mozgás volt télen a keretben. Ennek mi az oka?

– A szakmai vezetés és vezetőedzőnk, Sisa Tibor javaslatát elfogadva elengedtük a kevés játéklehetőséghez jutó Sós Márkót, Illés Gyulát, Andorka Pétert, Kákonyi Dánielt, valamint a három ifjúsági korú játékost, akiknek még fejlődniük kell. Helyettük Bohner Rolandot, Fejest Jánost, Varga Róbertet, Gyurján Bencét, Bobál Gergelyt és egy kapust, Rusák Edvárdot igazoltuk le. Ők valamennyien az NB I-ből érkező fiatal, utánpótlás-válogatottban szereplő játékosok, akik Sisa Tibor véleménye szerint segíthetnek bennünket céljaink elérésében.

– Várható még változás? Hiszen hallani lehetett Völgyi Dánielről, s a csapatnál volt próbajátékon a kapus, Kalmár Adrián.

– Mivel az úgymond alapcsapatból senki nem távozott, ezért valószínű, csak akkor igazolunk, ha az valóban posztra történő erősítést jelentene.

– Nyilván nehéz megjósolni, de jobb lesz tavasszal az együttes?

– Akik távoztak, szinte alig játszottak a bajnoki mérkőzéseken, így az érkezők komoly versenyhelyzetet teremthetnek, aminek egy még jobb, motiváltabb és remélem, feljutó Gyirmót lehet az eredménye. Ezen dolgozunk mindannyian.

– Nem tétlenkedtek a riválisok sem, erősített télen a Vasas és a Mezőkövesd is...

– A nagy élvonalbeli múlttal bíró Vasas, valamint a tavaly még az NB I-ben játszó Mezőkövesd mellett még számolnunk kell a Szolnokkal és a Békéscsabával is, hiszen ők is a feljutást célozták meg. Mindegyik csapat erősített, így érdekes, izgalmas tavasz elé nézhetünk.

– A honlapjukon megjelent közlemény szerint hamarosan elkezdődhet a stadionfejlesztés Gyirmóton. Milyen lesz és mikorra készül el a közel egymilliárdból megépülő létesítmény?

– A taós támogatóinknak, valamint a Gyirmót FC tulajdonosainak köszönhetően rendelkezésre áll a forrás. Reméljük, még ebben az évben elkészül a négyezer szurkolót befogadó lelátó, valamint az öltözőépület, amelyek az UEFA előírásainak is megfelelnek. Remélhetőleg a mintegy négyszáz gyirmóti labdarúgó, valamint a csapatunkkal szimpatizáló szurkolótáborunk sok örömét leli majd az új stadionban. Egyébként a megépülő létesítmény a gyirmóti szabadidő- és sportközpont részeként más eseménynek is helyet ad majd.

– Megkerülhetetlen a kérdés, lesz jövőre élvonalbeli mérkőzés az új stadionban?

– Mi nagyon bízunk a csapatban és a szakmai stábban, szerintünk lesz jövőre Gyirmóton NB I-es mérkőzés. Ha csak rajtam és a testvéremen múlna, akkor azt mondanám, erre akár fogadhatnak is.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bajcsi elsőség az emléktornán

Hatodik alkalommal rendezték meg a Szabó Zoltán labdarúgó-emléktornát a győri egyetemi csarnokban. Tovább olvasom