Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Gyirmót: cifrább idényt vár a tréner

Nagy volt a játékosmozgás nyáron Gyirmóton, ám Sisa Tibor vezetőedző abban bizakodik, ismét egy olyan csapat formálódik a keze alatt, amely versenyben lesz az élvonalbeli feljutásért.

Szombaton, a Dorog elleni összecsapással fejezte be a felkészülést a Gyirmót FC Győr a 2014/2015-ös bajnoki idényre. A csapat fárasztó másfél hónapon van túl, mely időszakban Sisa Tibor vezetőedző több mint ötven edzést tartott, s a csapat lejátszott tíz edzőmérkőzést is.

A hét győzelem és egy döntetlen mellett csupán két vereség a mérleg.
A játékosok közül nyáron távozott a csapattól Laki Balázs (Ausztria), Fejes János (kölcsönből vissza a Honvédba), Farkas Márk (kölcsön-
ből vissza a Haladásba), Kardos Norbert (Kisvárda), Erős Gábor (Kisvárda), Kovács Dániel (csapat nélkül), Széles Imre (MTK Budapest), Országh Bence (külföldi tanulmányok).

A csapathoz több új labdarúgó is érkezett: Présinger Ádám (Lombard FC Pápa), Nagy Sándor (Lombard FC Pápa), Kákonyi Dániel (Nyíregyháza), Kiss Máté (Mezőkövesd – Győri ETO FC kölcsön), Paku Roland (Nyíregyháza – Győri ETO FC kölcsön), Molnár Máté (Puskás Akadémia), Kollár Bence (Újbuda). Fekete Szabolcs és Maidics Balázs az utánpótlásból került fel az első csapat keretébe.

A nagyobb méretért kattintson a képre!
A nagyobb méretért kattintson a képre!

Az együttes szombaton, idegenben Magyar Kupa-találkozóval kezdi a szezont Körmenden.

„A játékosaink munkájára nem lehet panaszom – kezdte a felkészülést értékelve Sisa Tibor. – Mindenki igyekezett, ám volt néhány zavaró tényező is. A sérülések sajnos nem kerültek el minket ebben az időszakban sem, így több játékosnak is van lemaradása, de reméljük, minél előbb utolérik társaikat. A keretben nagy volt a mozgás, amit nem igazán szeretnek az edzők, mert egy kicsit ismét elölről kell indítani a munkát. Ráadásul zömében az új játékosok később csatlakoztak, így nekik még van pótolnivalójuk."

A játékoskeret változását meg is indokolta a vezetőedző:
„Volt, aki más klubban kívánta folytatni, volt, aki abbahagyta a profi labdarúgást. Voltak olyanok is, mint például Farkas Márk és Fejes János, akiket kölcsönjátékosként visszarendelt a klubjuk. Pedig ők sokat léptek előre az elmúlt egy évben. Olyannyira, hogy Fejes azóta már be is mutatkozott az NB I-ben. Nevelőedzőként ennek különösen örülök, még ha itt posztjukról gondoskodni is kell. Voltak olyan fiatal, saját nevelésű játékosaink is, akik felvételt nyertek más város egyetemére, így őket el kellett engednünk. Sok új játékost ajánlottam a vezetőknek, ők azokat preferálták, akiknek igényei szinkronban voltak a jelenlegi keretükkel. Emellett a saját utánpótlásból igyekeztem ismét felhozni játékosokat."
Tavaly egy jó szellemiségű társaságot sikerült kialakítani.

„A múlt évben lett egycsoportos a másodosztály, amely nagyon kiegyensúlyozott bajnokságot eredményezett. Koncentrálódtak az erők és ez az igazolásokban is meglátszott. Mi, a nekem felvázolt új elképzelés szerint, igyekeztünk nem belemenni az egymásra licitálásba és egy fiatalos, teljesen magyar játékosokból álló csapatot formálni, ami három lábon állt. Első volt a legfontosabb, hogy a saját értékeinket átmentsem és kialakítsak egy jó szellemiségű magot. Második, a szabadon igazolható játékosokból olyanokat válasszak ki, akik illeszkednek elképzeléseinkhez és a földön jár az értékrendjük. Harmadik, a saját nevelésből emeljek föl játékosokat. Nem kis edzői, pedagógusi feladat. Nevelőedzőként úgy gondolom, volt és van teendő bőven. Lépésről lépésre fejlődtünk. Nem titok, elég messziről járok ide és a családom több száz kilométerre él. De ha jó szellemiségű egy csapat, akkor ez könnyebben elviselhető. Szerencsére jó volt az öltözőbe lépni, és még köszönömöt is hallottam olykor."

Cél ezúttal is versenyben lenni a feljutásért.

„A mostani idény még cifrább lehet, mert a feljutásra még többen jelentkeztek be. Mi nem változtattunk, ismét a munkát tettük első helyre, igazolásszempontból pedig főleg a hiányposztokra kerestünk embert. Lehet, ez az út a nehezebb, mint kész játékosok összevásárlásával eredményt elérni, de itt nem ez az irány most. Nevelőedzőként, tanárként én is ebben hiszek, mint ahogy abban is, hogy alázattal messzebbre juthatunk. Ennek pedig nagyon nagy jutalma lenne az élvonal."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felfutna a dobogóra

Elbúcsúztatta a klubja Sorok Klaudiát és edzőjét, Farkas Rolandot, akik Kínába, az ifjúsági olimpiai játékokra utaznak. Tovább olvasom