Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Gyermekei a pályán is követik a családfőt

Egy község, egy sportember címmel a Kisalföld egy hosszú sorozatot indított. Ebben Győr-Moson-Sopron megye 184 községéből olyan egyéniségeket mutatunk be, akik sokat tettek vagy tesznek településük sportjáért. (45.)
– Vitnyéden lettem igazolt labdarúgó a nyolcvanas évek végén és egyéves győri kitérő után egy sajnálatos sérülés miatt itt is fejeztem be labdarúgó-pályafutásomat – mondja magáról Szalai Csaba (37). – Utolsó aktív évemben az akkori körzeti bajnokságot nyert csapat tagja lehettem, ez az élmény a mai napig meghatározó emlék számomra. Ezután eltávolodtam egy időre a labdarúgástól, de mintegy tíz év elteltével visszatértem, három éve már az elnöki feladatokat is ellátom.

Tervei, elképzelései úgy tűnik, átragadnak a vezetőség többi tagjára is.
– Egy Vitnyéd adottságú településnek véleményem szerint a megyei másodosztályban van a helye. Korábban, amikor bajnokságot nyertünk a harmadosztályban, sajnos csak átszállójegy volt számunkra a második vonal. Tavaly nyáron az újjáalakult fiatal vezetőség kimondta: csakis a bajnokság megnyerése fogadható el a megerősített csapatunktól.
Ezt a célt el is érte a csapat, mert a legutóbbi kiírásban biztosan nyerte meg a megyei harmadosztály Soproni csoportjának küzdelmeit.

– Megint megpróbáljuk a másodosztályt és reményeim szerint stabil középcsapat leszünk, olyan, amely tetszetős játékkal szolgálja ki szépszámú közönségét. Vitnyéden egyébként öröm és ugyanakkor hatalmas kihívás is jól szerepelni, hiszen idegenbeli mérkőzéseinkre is sok szurkolónk kíséri el csapatunkat. Fontos az utánpótlás is, ezért is tölt el örömmel, hogy az eredetileg kapuvári székhelyű Nebuló SE Vitnyéden tarja az edzéseit és játssza hazai mérkőzéseit. Közösen indítunk csapatotokat az U13-as és U16-os bajnokságokban. Hiszek benne, hogy ők a jövő reménységei és tudják majd, hogy egykor Vitnyéd biztosította számukra a fejlődési lehetőséget.
Mindezek mellett pedig egyéb feltételek is szükségeltetnek a sportsikerekhez.

– A sportvezetőként elért sikerek nem létezhetnek a biztos családi háttér nélkül. Négygyermekes családapaként három fiamat a labdarúgás szeretetére nevelem és a két nagyfiú már a saját korosztályában szépen szerepel. Szerencsére a feleségem is szereti a labdarúgást és a fiúkkal sokszor megnézik a csapat mérkőzéseit. Sportsikereket elérni csak jó csapattal és biztos anyagi háttérrel lehetséges. Az önkormányzatunk, élén Tóth Kálmán polgármesterrel – aki mintegy harminc évig volt elnöke a sportegyesületnek – maximálisan támogatja működésünket. Nem szabad megfeledkeznem a segítőkről sem, Tóth István tanár úr, Budai Zoltán és Vörös Kálmán nélkül nem lehetnénk sikeresek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Komoly erőfelmérő

Kedden 18 órakor a PEAC-Pécs ellen lép pályára az egyetemi csarnokban a Hat Agro-UNI Győr együttese.… Tovább olvasom