Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 2°C | 7°C Még több cikk.

Gyerek van, pénz egyelőre nincs

A közeljövőben szigetelhetik a győri műjégpályát, ami megkönnyítené a nyári jégkészítést s segítené a felnőttcsapat kialakítását is.

Korábban rendszeres volt Győrben, hogy a különböző korosztályok számára nemzetközi tornákat szervez az ETO HC.

Ez az elmúlt években ugyan elmaradt, de március közepétől hagyományteremtő szándékkal minden héten több csapat küzd majd egymással az U12-es, az U14-es és az U16-os korcsoportban.

Bartalis József, a győriek utánpótlás-vezetője elmondta: március 14–15-én a legidősebbeknél a győrieken kívül egyelőre a Csíkszereda és egy pozsonyi csapat részvétele biztos. Az egy héttel később esedékes U12-esek tornáján az ETO mellett az UTE, a Zalaegerszeg, valamint két szlovák, a Topolcany és a Puchov vesz részt, az U14-eseknél március végén a győriek a DAB-Doclert, egy pozsonyi együttest, valamint a Puchovot látják vendégül.

A győri utánpótlás egyre szélesebb alapokon nyugszik, az előrelépéshez a körülményeket kell még jobbá tenni. Fotó: facebook.hu/etohockey
A győri utánpótlás egyre szélesebb alapokon nyugszik, az előrelépéshez a körülményeket kell még jobbá tenni. Fotó: facebook.hu/etohockey


„Kicsit megnehezíti a szervezést, hogy ilyenkor még javában tartanak a bajnokságok, sokan a rájátszásban érdekeltek. Április szerencsésebb időpont lenne, ehhez azonban jég kell, most viszont március utolsó napján bezárunk. Ha sikerülne a fejlesztéseket megvalósítani, az nagyot lendíthetne rajtunk" – tette hozzá Bartalis József.

A létesítménnyel kapcsolatban Szarvas Zoltán elnök nyilatkozott lapunknak. Mint ismeretes, 2013 márciusában adták át a győri műjégpálya kis csarnokát, mely százhúszmillió forintból készült el. A tervek szerint a létesítmény felújításának harmadik ütemében egy normál méretű jégcsarnok épülne a mostani helyére, de jelen állás szerint az az elképzelés tűnik megvalósíthatónak, hogy inkább a meglévőt szigetelik, hiszen már ezzel is nagyot léphetnének előre.

„Mintegy hatszázmillió forint hiányzik, pedig a tao-pályázat sikeres volt. Ekkora összeget egyelőre nem tudunk összeszedni, ám arra van lehetőség, hogy megcsináltassuk a csövezést és a szigetelést. Ezen munkákkal, valamint az új kompresszorral már megvalósítható lenne, hogy augusztustól jeget csináljunk" – fogalmazott Szarvas Zoltán. Ez pedig akár „előszobája" lehet a felnőttcsapatnak is.

„A Mol Liga egyelőre nem lehet cél, ám az ob I-ben lenne ráció. A saját nevelésű játékosainkból, egyetemistákból egy erős magot ki lehetne alakítani. Pár éven belül ez reális cél lehet. Addig is az utánpótlásképzésre fektetünk nagy hangsúlyt, jövőre már ificsapatot is indítunk, s a most induló korosztályos nemzetközi tornák is ezt erősítik.

Szerencsére jó a hírünk külföldön, erős ellenfélnek tartják fiataljainkat, sok meghívásunk van, most rajtunk a sor, hogy visszahívjuk ezeket a csapatokat, s szerencsére szívesen jönnek. Az is örömteli, hogy egyre többen jelentkeznek hozzánk, most már tényleg csak a létesítményhelyzetet kell megoldani, hogy előbbre tudjunk lépni" – mondta végezetül a Győri ETO HC első embere.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Erdélyi nagy sikere

Újabb győzelmet aratott a soproni Gyevát Ökölvívó Egyesület ifjúsági versenyzője, Erdélyi Roland. Tovább olvasom