Kisalföld logö

2018. 07. 20. péntek - Illés 17°C | 28°C Még több cikk.

Gyenge vendégjáték

Ünnepséggel és gyászszünettel kezdődött a mérkőzés. Az idei bajnokságban első ízben hazai pályán szereplő bajnokcsapat elnöke, Lang József  vette át a csapatnak járó Pro Urbe-díjat Zalaegerszeg polgármesterétől, dr. Gyimesi Endrétől, majd Urbán Flórián pénteken elhunyt édesapja előtt tisztelegtek a jelenlévők.

Zalaegerszeg, Borsodi Liga labdarúgó-mérkőzés, 3500
néző. V.: Arany (Ring, Kispál).
Zalaegerszeg: Turi – Kocsárdi, Urbán, Budisa, Kral – Lju-
bojevic, Vincze, Balog, Egressy – Faragó, Sabo (Koplárovics,
88. p). Edző: Bozsik Péter.
ETO: Sebők 3 – Böjte 2,5, Lakos 3, Hucika 2,5 – Peric 2,5
(Regedei, 72. p), Füzi 2 (Kartelo 2,5 46. p), Szanyó 3, Németh
2,5 – Herceg 2,5, Semenik 2 (Weitner, 66. p), Baumgartner 2.
Edző: Tamási Zsolt.
Gsz.: Vincze, Egressy.
Sárga lap: Hucika 25., Ljubojevic 51., Kocsárdi 78. p.
Szögletarány: 8:8 (6:4).

A meccs kezdőrúgását a két szurkolótábor egy-egy képviselője végezte el közösen, az Együtt az erőszak ellen mozgalom keretében, ezzel is jelezve, hogy elítélik a múlt héten történt nézőtéri rendbontásokat.
18. p: Kocsárdi jobb oldali beadását Sabo fejelte kapura, Sebők a bal alsó sarok elől bravúrral hárított.
22. p: Ljubojevic, Sabo, majd Faragó volt a labda útja, utóbbi lövése kevéssel kerülte el a kapu bal oldalát.
26. p: Urbán 17 méteres szabadrúgását Sebők bravúrral kiöklözte, a kipattanó labda ismét Urbán elé került, az ismétlésébe beleléptek a győri védők, így a labda szögletre pattant.
35. p: Szanyó szögletére Semenik érkezett a legjobb ütemben, fejesét azonban Kocsárdi a gólvonalról kivágta.
36. p: Vincze kapott jó ütemű átadást Ljubojevictől, a zalai középpályás pár lépés után 12 méterről az elévetődő Sebők felett a kapu bal oldalába emelt. 1–0.
47. p: Herczeg futotta le a védőket a jobb oldalon, középre adott, a labdát azonban kifejelték a védők, pont Németh elé, akinek kapáslövése a felső lécről pattant vissza a mezőnybe.
55. p: Faragó a jobb oldalon tisztára játszotta magát, majd középre emelt, a teljesen üresen hagyott Egressy pedig a jobb alsó sarokba fejelt. 2–0.
57. p: Gyorsan elvégzett győri szabadrúgás végén Baumgartner lövését védte Turi.
72. p: Peric 23 méteres szabadrúgása a kapu közepe felé tartott, Turi könnyedén hárította.
78. p: Szanyó szinte ugyanonnan végezhetett el szabadrúgást, mint korában Peric, az ő lövését Turi ezúttal másodjára fogta csak meg.

Tamási Zsolt, a győriek edzője úgy döntött, hogy a védelem tengelyében Lakos kap lehetőséget, miután egyrészt Karabatic nem épült fel, másrészt pedig az ő gyorsaságára hátul nagy szükség volt. A középpályán taktikai
okokból Füzi kezdett Kartelo helyett. A zöld-fehérek előtt egyébként komoly esély nyílt arra, hogy a rendkívül rossz zalai mérlegen javítson, hiszen Bozsik együtteséből fél csapatra való játékos (Csóka, Molnár,
Szamosi, Kenesei, Babati) hiányzott. Ennek ellenére jobban kezdtek a hazaiak, sőt, az első félidőben tulajdonképpen csak nekik voltak momentumaik. A zöld-fehérek hátsó alakzata még úgy, ahogy működött, a támadójáték azonban a nullával volt egyenlő. Mindezek tükrében nem volt meglepetés, hogy a félidő hajrájában az ál-landó nyomás alatt lévő vendéggárda kapitulált.

A szünetben Tamási egy cserével, valamint néhány észrevétellel próbálta pontosabb játékra ösztökélni tanítványait. Két perc elegendő volt ahhoz a vendégeknek, hogy helyzetet alakítsanak ki Turi kapuja előtt. A kapufa
azonban ezúttal nem a győriekkel volt. Láthatóan egyébként jobban csipkedték magukat Szanyóék, többet birtokolták a labdát, ám egy kontratámadás végén egy újabb védelmi hiba után már kétgólos volt a hátrány. Tamási mester újabb cserékkel próbálkozott, ám ezen a napon az ETO játékában nem volt benne a gól, így hiába játszott a második 45 percben fölényben a csapat, az újabb idegenbeli bravúr elmaradt.

Bozsik Péter: – A legfontosabb ezúttal a győzelem volt, a csapat túltette magát a zágrábi katasztrofális vereségen és megérdemelten győzött.
Tamási Zsolt: – Gratulálok a ZTE-nek, sajnos az első félidőben sok hiba jellemezte játékunkat, szünet után nagy energiákat mozgósítottunk az
egyenlítésért, de a második gól után már éreztem, hogy nem tudunk talpra állni és végül a zalaiak rutinosan hozták a mérkőzést.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Női kézilabda: a Dunaferr nyerte a rangadót

A Dunaferr bravúros győzelmet aratott a címvédő Ferencváros otthonában a női kézilabda NB I.… Tovább olvasom