Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Gyáva és ötlettelen játék: Fradi-ETO 1-0

A Ferencváros Ferenczi góljával győzte le az ETO-t. A mieink 90 perc alatt kétszer (!) találták el Megyeri kapuját a nézők nélkül lejátszott meccsen.
FERENCVÁROS - GYŐRI ETO FC 1-0 (1-0)
Soproni Liga, 11. forduló
Albert Flórián Stadion, zárt kapus mérkőzés
Vezette: Iványi

FTC: Megyeri - Fülöp, Balog Z., Wolfe, Kulcsár - Rósa, Lipcsei, Morrison, Tóth B. (Fitos 80.p.) - Adnan, Ferenczi

Vezetőedző: Craig Short

ETO: Sztevanovic - Babic, Sztanisic, Pilibaitis, Völgyi - Dudás (Copa 53.p.), Fehér Z., Józsi, Tokody (Dinjar 46.p.) - Kink, Aleksidze (Brnovic 65.p.)

Vezetőedző:Pintér Attila

Gólszerző: Ferenczi (44.p.)Zárt kapus mérkőzésekre jellemző, hangulattalan összecsapást vívott egymással a két csapat és – néző nem lévén – a végén csak a hazai játékosok örülhettek, hogy az exgyőri Ferenczi István góljával az FTC legyőzte a Győri ETO-t. Ezzel az egy mondattal tulajdonképpen összefoglalható ez a kilencven perc, mert ami a többi nyolcvankilencben történt, az teljesen feledhető. Győri szempontból azért jó lenne, ha nem merülne a feledés homályába ez a produkció (sem), mert tanulság minden szempontból akad bőven...

A Soproni Liga – amúgy nem túl magas – átlagszínvonalát is nívójában alulmúló találkozón a vészhelyzetben lévő Ferencváros láthatóan jobban igyekezett ellenfelénél, a tegnap narancssárga mezben feszítő győriek úgy játszottak, mint akik nemhogy nyerni, gólt szerezni sem akarnak. A hétvégi MTK elleni derbihez hasonlóan szinte egyáltalán nem veszélyeztették az aktuális kapus, ezúttal Megyeri kapuját. Pedig a két összecsapás között ezúttal nem volt kupatalálkozó, ez nem befolyásolhatta rossz irányba az ETO csapatának fizikai és mentális állapotát. Ezek szerint más okok is lehetnek a háttérben.

Az ETO utóbbi őszi időszakára mindinkább jellemző gyáva, ötlettelen és céltalan futball tegnap teljesen elhatalmasodott a csapaton és a majdnem reménytelenül végigjátszott kilencven perc után nyugodtan megfogalmazható a gondolat: mi a cél? Erre a játékra ugyanis felesleges nézőket várni a győri stadion lelátóira, ha nem történik gyors és gyökeres változás, az őszi idény hátralévő fordulóiban (plusz az előrehozott tavasziban az Újpest ellen) nem sok jóra számíthatnak az ETO szimpatizánsai.

Így látták a főszereplők

Craig Short: – Hangulattalan meccsen játékosaim láthatóan megszabadultak a szurkolói nyomás okozta görcstől, s helyenként jól játszva győztünk egy erős csapat ellen.

Pintér Attila: – Szerencsétlen dolog üres lelátók előtt játszani, de nem hiszem, hogy emiatt játszott gyengén a csapat. Hiányzott az elszántság, az akarat, s ami az ősz korábbi szakaszában jellemző volt az együttesre, annak most szikráját sem lehetett látni.

Dudás Ádám: – Sajnos nem pörögtünk fel eléggé a találkozó elején. Kevés helyzetünk volt, egy előttem is akadt, de kimaradt. Egyébként a Fradi is egy másik arcát mutatta meg.

Szasa Sztevanovic: – A szezon eddigi leggyengébb játékát nyújtottuk, helyzetünk, de még kapura lövésünk sem volt. Remélem, a Debrecen elleni vasárnapi meccsre feljavulunk.


A 90 perc:

Az ETO kétszer - Dudás lövésénél, és Brnovic fejesénél - találta el a Fradi kapuját. Ne csodálkozzunk, hogy a csapat nem is szerzett gólt.

90. perc: Sztevanovic mentette meg a góltól az ETO-t. Adnan bombázott tizenhatról. A kapus bravúrral hárított. Vége a meccsnek.

85. perc: Adnan a tizenhatos jobb sarkáról célozta meg az ETO kapuját. Szevanovic a bal felsőből szedte ki vetődve a labdát.

80. perc: Cserél a Fradi. Tóth Bencét Fitos váltja.

78. perc: Rósa vette át a labdát Völgyi mellett, és ezzel a mozdulattal le is fordult a védőről. 22 méterről lőtt fél méterrel fölé.

73. perc: Morrison futotta le a jobb oldalon az ETO-védőket. Középre gurított, de a kivetődő Sztevanovic fogta a labdát.

65. perc: Az elmúlt 9 percben nem volt helyzet egyik oldalon sem. Újabb ETO-csere. Aleksidze helyére jön Brnovic.

56. perc: Sztanisic rúgta fel Ferenczit a kaputól 18 méterre. Sárga lap. Lipcsei az égbe lövi a szabadrúgást. Köszönjük.

53. perc: Nem megy az ETO-nak. Továbbra is harmatgyenge támadójáték jellemz a vendégekre. Cserél is Pintér Attila. Dudás jön le, Copa áll be.

46. perc: Elkezdődött a másodk félidő. A szünetben cserélt az ETO. Tokody helyére Dinjar érkezett.

Kapura lövés nélkül esély sincs a gólra. A Győri ETO FC lemásolta az MTK elleni találkozó első félidejét. A vendégek két próbálkozásból egyszer találták el a Ferencváros kapuját 45 perc alatt.

45. perc: Vége a félidőnek.

44. perc: Vezet a Ferencváros. Megint Ferenczi lépett ki középen. Babic és Fehér adta a díszkíséretet mindehhez. A hazaiak csatára 13 méterről a kiinduló Sztevanovic fölött a kapuba emelt. 1-0

41. perc: Dudás lőtt kapura 17 méteről. Megyeri csak másodszorra tudta fogni a labdát.

37. perc: Óriási védelmi hiba után Ferenczi teljesen egyedül lépett ki középen. Már lőtt volna, amikor Babic utolérte. A Fradi csatára a tizenhatoson belül egyszerűen feldobta magát, és várta a tizenegyest. A játékvezető nem fújt.

30. perc: Az eddigi legnagyobb ETO-helyzet. Dudás lépett ki a jobb szélen. Befelé vezette a lbadát, és a kifutó Megyeri mellett 12 méterről a kapura emelt. A labda mellé ment, a középpályás pedig ütközött a kapussal. Dudást ápolni kellett, de folytatja a játékot.

25. perc: Ezúttal Rósa maradt le 8 méterre az ETO kapujától Adnan labdájáról, ami még lövésnek is jó volt. Sztevanovic hárított. 

24. perc: Rósa húzott el a jobb oldalon. A kapu elé pörgetett, ahol Ferenczi egy ütemmel lemaradt a labdáról. Sztanisic egy kicsit rá is segített, de ennyi kell.

20. perc: Sok a szabálytalanság. Pilibaitist aprítják a Fradisták rendesen. Ezúttal Balogh rúgta fel. A 30 méteres szabadrúgást Kink lőtte a kapu lé. Senki nem ért bele a labdába, amely így is csak kevéssel kerülte el a jobb kapufát.

16. perc: A bal oldaról is veszélyes a Ferencváros. Tóth csavart a rövid alsó sarokra egy 22 méteres szabadrúgást. Sztevanovic védett.

13. perc: Többet birtokolja a labdát a Fradi. A hazai csapat jobb oldala aktívabb. Adnan, Rósa és Morrison is innen szervezi a támadásokat.

10.perc: Mezőnyjáték után végre egy helyzet. Adan ível a jobb oldalról a kapu elé. A védők közül kilépő Rósa 5 méterről ziccerben fejelhetett volna, ám centikkel lemaradt a labdáról. A hosszún érkező Tóth B. más csak estében tudott lőni.

2. perc: Megyerinek gurította haza a labdát Rósa. Aleksidze támadta a kapust, aki a tizenhatoson kívül az ETO csatárába lőtte a labdát. Szerencséja volt , hogy az nem az üres kapu felé pattant.

1. perc: Az ETO kezdte a mérkőzést.

Korábban:

A Győri ETO kérésére a Soproni Liga 11. fordulójából elhalasztott FTC–ETO mérkőzést szerdán játsszák le az Üllői úton.

Lélektanilag könnyű és egyúttal nehéz helyzetben is várja a mai bajnoki mérkőzést a Győri ETO csapata. Könnyű egyrészt, hiszen fővárosi ellenfele rendkívül gyengén szerepel a pontvadászatban és játékosai mentálisan sincsenek rendben. Másrészt nehéz, hiszen ebben a helyzetben mindenki győzelmet vár az ETO labdarúgóitól, akik legutóbb az MTK ellen gyenge teljesítményt nyújtottak. Ráadásul kiszámíthatatlan, hogy a zárt kapus mérkőzések különleges hangulata milyen hatással lesz a csapatokra.

A szárkapocscsont-sérülést szenvedett Vladimir Djordjevic úgy nyilatkozott a Kisalföldnek, hogy idén már biztosan nem léphet pályára, de újabb sérült szerencsére nem nehezíti Pintér Attila vezetőedző munkáját.

Hiába készültek a Győri ETO FC szurkolói, hogy szerdán buzdításukkal segítik az Albert Stadionban kedvenceiket a Ferencváros elleni bajnoki mérkőzésen, az MLSZ fegyelmi bizottsága határozata megakadályozza ebben a győrieket.

Az MLSZ fegyelmi bizottsága, meghallgatva az érintetteket, meghozta döntését: eszerint a Ferencváros három soron következő hazai mérkőzését zárt kapuk mögött kell lejátszania. Craig Short, a Ferencváros megbízott edzője ugyan fájlalja a pályabezárást, de mert játékosai az utóbbi időben éppen a szurkolói nyomás miatt görcsösen futballoztak, így reméli, hogy valamelyest oldottabban játszik majd csapata. A Fradi nemcsak pályabezárással bűnhődik, hanem a három pontot is a vétlen Diósgyőr kapta. Emellett a klubnak hárommillió forintot is fizetnie kell büntetésként.

A fegyelmi bizottság Dragóner Attila ügyében is határozott, a Ferencváros védőjét, mert belekönyökölt a diósgyőri Balajti Ádám arcába, három bajnoki mérkőzéstől eltiltotta.

Olvasóink írták

55 hozzászólás
 • 55. f.varga 2009. november 06. 13:58
  „Az ETO névsorát nézve nem is biztos, hogy magyar csapat játszott a Fradi ellen.”
 • 54. jazmine33 2009. november 06. 10:47
  „kedves corrola!!!csak bohénkodok és viccelek..csak rossz dolgokat néha feledni kell:-)))”
 • 53. Gaba 2009. november 06. 08:05
  „Most jönnek a gondok. Nem csak a Fradi ellen de az MTK ellen is ilyen gyenge játékot
  nyujtott a csapat. Most mutassa meg Pintér Úr mit tud.
  Most gördül a csapat lefele. A Játékosok nyilatkozatára nem vagyok kiváncsi mert ezért kapják a pénzt.
  EZ A MUNKÁJUK. Ha nem tudják teljesiteni ott van a Munkaügyi Központ lehet jelentkezni!!”
 • 52. Dr.Corolla 2009. november 05. 23:40
  „picit?! :)
  azt hiszem ez már nem idetartozik!! :)”
 • 51. kisem 2009. november 05. 22:47
  „Nem szenvedtem végig a meccset, csak közbe-közbe belenéztem. Az volt az érzésem, hogy a mieink nem is akartak gólt szerezni, csak maximum valahogy kihúzni a 90 percet, de még azt sem bánva, ha a Fradi győzne.
  Ennyire már régen adtak teret egy csapatnak a támadásai építésére, mint tegnap az FTC-nek.
  Az ETO-képlet kb. ez volt: laza védekezés, elgondolás nélküli középpálya, nehogy már bepattanjon a labda a kapuba mentalitású csatársor. Más szóval: bundagyanús semmittevés.”
 • 50. jazmine33 2009. november 05. 22:02
  „DR.COROLLA!!!és kegyed hány éves ha szabad érdeklődnöm:-)))..én is védéki vagyok és eto nak szurkolók.és korom ennél picivel fiatalabb vagyok....:-)))”
 • 49. rick221 2009. november 05. 21:01
  „Kezdem érteni az Egervári féle rajzot.. Ami ennél a klubnál játszodik, az tényleg egy ....
  Amíg egy Dorogi, Zámbó, Kiss M, Sánta, Supic, Bajzát, Bicak soroljam? Esetleg a kispadra fér be, de oda se nagyon, addig itt vmi nem nagyon működik!
  25 éve járok meccsre, ilyen sz**t utoljára Varga Z uralkodása alatt láttam, Pintér takarodj, egy <moderálva> vagy”
 • 48. Imcsi 2009. november 05. 20:26
  „"Nem kell sírni Pintér otthonról nem hoz el pontokat:):):)"
  Azért a Sopronnal már egyszer egy kupadöntőn rendesen elpáholtatta!”
 • 47. poto 2009. november 05. 17:55
  „Vakok lélektelen játéka.
  Tegyetek tükröt a stadionba és nézzétek magatokat,hogy milyen gyengék vagytok.”
 • 46. 07743 2009. november 05. 16:14
  „Ez a harmat gyenge Fradi is tudott győzni.Igaz,hogy Ferenczi könyököl,de a góljánál,egy kicsit közelebb mehettek volna védőink.Attol tartok,hogy a lésiósok akartak Pintért buktatni,vagy fordítva. Ez a vezetés mellékelte Stark Böör,Bajzát játékát.Tegnap King,Copa,Brnovic-és atöbbi légiós Sztevanovic kivételével a eddigieknél is gyengébb játékot mutatott.Vagy ötven éve nem láttam az Eto-t ilyen gyengén játszani,még nézni is rossz volt.”
 • 45. Dr.Corolla 2009. november 05. 16:03
  „...csupán kíváncsiság :) A korodra nem mertem gondolni!vidéki lány is szurkol az ETO-nak?! :)”
 • 44. MindörökkéFradi 2009. november 05. 15:20
  „Nem kell sírni Pintér otthonról nem hoz el pontokat:):):)
  Egy jó Fradi elverte a gyengélkedö ETO-t:)”
 • 43. jazmine33 2009. november 05. 15:18
  „3.3 án születem de mért is dr.corolla:-))))”
 • 42. Dr.Corolla 2009. november 05. 15:05
  „Jazmine!Nagyon köszi az elismerő szavakat! :) mit takar a 33 a neved mellett?”
 • 41. csoki71 2009. november 05. 14:56
  „Ha én reggel nem pörgök fel a munkahelyemen úgy rúgnak ki, hogy lábam sem éri a földet! Ilyen dumát csak olyanok írnak akik életükben nem dolgoztak egy percet sem! Lehet egy kicsit nyers Pintér stílusa és követel, de nem így kellene kinyírni a gőgtöl nem látó focistáinknak.”
 • 40. jazmine33 2009. november 05. 12:21
  „ja és ha leadtuk a pontot akkor azért szégyen,ha meg erre vagyunk képesek akkor meg azért!!!mindegy”
 • 39. jazmine33 2009. november 05. 12:18
  „IBROX KOLLEGA!!!szart érdekel a helyesirás nem ez a lényeg!!!”
 • 38. Reális 2009. november 05. 10:41
  „Hőzöngő győriek!Még ezt a szerencsétlen,ezer baj sújtotta,nb-2 szintű fradit se tudtátok megverni!”
 • 37. klotzild 2009. november 05. 10:21
  „ha egy kupadöntőt képesek voltak eldani, akkor ezen miért kell meglepődni, hogy a nép csapatának le adtuk, vagy le kellett adnunk a pontot!
  Itt tart a magyar foci!”
 • 36. Raabimi 2009. november 05. 09:38
  „Ja... És nem először fordulna elő az az eset, hogy leadjuk a pontokat.”
55 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Második mérkőzését is megnyerte a Sopron

Második mérkőzését is megnyerte az MKB-Euroleasing Sopron az Euroligában, miután 14 ponttal legyőzte… Tovább olvasom