Kisalföld logö

2018. 09. 26. szerda - Jusztina 4°C | 15°C Még több cikk.

Görbiczre ismételt vizsgálatok várnak

Kézilabda - Az Audi-ETO vasárnapi, Kometal Szkopje elleni BL-mérkőzése két játékosról szól. Az egyik azért került a figyelem középpontjába, mert nem tudott játszani, a másik pedig azért, mert nagyon fiatalon is kiválóan helyettesítette a hiányzó ászt. Természetesen Görbicz Anitáról és Kovacsics Anikóról van szó.


Mint arról már előző számunkban beszámoltunk, Görbicz Anita szívproblémák miatt nem állhatott csapata rendelkezésére a hétvégén. Hogy pontosan mi a baj, jelenleg is vizsgálják az orvosok.

Görbiczet éppen két vizsgálat között értük utol, s ő csak ennyit tudott mondani: "Most is éppen a kórházban vagyok, folyamatosan kivizsgálásokon veszek részt. Bízom benne, hogy később többet tudok mondani és abban is, hogy mihamarabb újra pályára léphetek."
Szerencsére ennél már többet tudott dr. Balogh Péter csapatorvos, aki a világklasszis állapotáról a tegnapi vizsgálatok után a következő helyzetjelentést adta: "A dr. Dézsi Csaba András vezette kardiológiai stáb végzi a napokban a vizsgálatokat, miután a múlt hétvégén enyhébb elváltozást mutatott Anita szíve a maximális terhelés pihenési fázisában. Ahhoz, hogy biztosat lehessen mondani, szükséges egy speciális vizsgálat, az úgynevezett koronária-CT elvégzése. Ilyet csak a fővárosban végeznek, s ha minden jól alakul, akkor már szerdán megcsinálják ezt. Ami azért jó hír, hogy Anita minden hétfői eredménye negatív lett, de amíg az említett CT nincs meg, addig korai lenne a visszatérésről beszélni. A játékos sorsa most a kardiológiai szakemberek kezében van."

 "Jelenleg komplex kardiológiai vizsgálatot végzünk Anitán, ez magyarázza, hogy Audi-ETO vasárnapi, Kometal Szkopje elleni BL-mérkőzésen sem játszhatott. Eltiltottuk a sporttól, ugyanis felelőtlenség és veszélyes lenne még pályára lépnie. Nem tudom meddig tartanak a vizsgálatok, de természetesen figyelembe vesszük a csapat, és Anita érdekeit is."

dr. Dézsi Csaba András
kardiológus főorvos

Egy év alatt lett "felnőtt"

Mindenesetre az Audi-ETO vasárnap Görbicz nélkül is megnyugtató módon "intézte el" a macedón Kometal Szkopjét, s ezzel máris biztosította helyét a legjobb nyolc között. A sikerben elévülhetetlen érdemeket szerzett a mindössze 17 éves Kovacsics Anikó, aki hét gólja mellett elsőrangúan irányította a bajnokcsapatot.

A fiatal játékos hetedikes korában kezdett kézilabdázni Csurgón, majd három éve került Győrbe. Az első évben a serdülők között szerepelt, majd úgy volt, hogy az ifjúságiakhoz kerül fel, végül egy év után rögtön a felnőtteknél folytatta.

"Magam is meglepődtem, hogy ott találtam magam a sok klasszis között. Eredetileg úgy volt, hogy néhány ifista együtt edz nyáron a >nagyokkal<, az akkori vezetőedző, Róth Kálmán azonban úgy döntött, hogy maradok, s az első csapat keretének a tagja leszek. Természetesen nagyon boldog voltam, s azóta amikor lehetőséghez jutok, igyekszem a lehető legjobbat nyújtani. Úgy gondolom, a társak elfogadták, hogy ilyen fiatalon én irányítok. Komoly feladat ez, de eddig úgy érzem, meg tudtam felelni. Persze annak nagyon örülnék, s ezzel így van mindenki a csapatból, ha Anita mihamarabb visszatérne közénk" - mondta Kovacsics Anikó, akinek eddig nemcsak abban közös a pályafutása Görbiczével, hogy ilyen fiatalon a győri csapat irányítója lett, hanem abban is, hogy - ha semmi nem jön közbe - hazai közönség előtt szerepelhet egy korosztályos világversenyen. Görbicz 2001-ben világbajnoki ezüstérmes lett a győri és pápai rendezvényen, s Kovacsics is dobogóra hajt a nyári junior Európa-bajnokságon.


A fiatal győri játékos remekelt a Szkopje ellen.
A fiatal győri játékos remekelt a Szkopje ellen."Jó eredményt szeretnénk elérni, én bízom abban, hogy dobogóra állhatunk. Természetesen a minél fényesebb éremmel lennék elégedett" - folytatta a Szent-Györgyi-iskola magántanulója, aki meglepő módon fiús becenévre hallgat, hiszen szinte mindenki csak Misinek ismeri.
"Ez a név édesanyám lánykori nevéből ered. Őt Miháldinecznek hívják, őt becézték Misinek, s róla ragadt rám. Egyáltalán nem zavar, hogy így becéznek" - mondta Kovacsics Anikó, akire várhatóan a hétvégi Zvezda elleni mérkőzésen is kulcsszerep vár.

"Mindenképpen győzni szeretnénk, mert az első helyen szeretnénk végezni a csoportban. Nyilván nem lesz egyszerű a dolgunk, mert mégiscsak a BL-címvédő otthonában szerepelünk, de ha úgy játszunk, mint a Szkopje ellen, akkor minden esélyünk megvan a két pont megszerzésére. Ami engem illet, ugyanúgy, mint eddig, szeretnék segítségére lenni a csapatnak akkor, amikor lehetőséghez jutok" - mondta végezetül a fiatal tehetség.

 

Olvasóink írták

 • 20. ACSA 2009. január 14. 19:18
  „Ez egy primitív nő!”
 • 19. kicsiildi 2009. január 14. 07:10
  „Na mi van basszus még a véleményemet sem írhatom le??Ez már felháborító!Szólás szabadság van.Bekaphatod te nagyképű majom!”
 • 18. RickCartman 2009. január 13. 16:56
  „Kedves artie, pont annyit tudok, mint te, olvasd el fentebb a csapatorvos nyilatkozatát, "eltiltottuk Anitát a sportolástól", felelőtlenség és veszélyes lenne, ő mondja, én csupán kommentáltam.Nyilván orvos ezzel nem viccelődik, és nem csak kis pillanatnyi kifáradásról van szó, gondolom, Anita máskor is volt már fáradt, mégsem irtak-nyilatkoztak igy az orvosai. Ezért irtam, bármilyen fájó is, hogy nem lenne szabad ezzel játszani, kivizsgáljuk, visszaküldjük, megint kivizsgáljuk--meddig is, kérem szépen?
  A többiekkel is egyetértek,akinek celeb kell, nézzen celebet, nyilván neki találták ki, akinek Anita kell, nézze Anitát, igy van ez jól, mindenki megtalálja a magáét.”
 • 17. artie 2009. január 13. 16:26
  „Kedves Rick, örülök, hogy van valaki, aki már pontosan tudja, hogy mi a baja Anitának. Remélem, az orvosi stábot is informáltad.

  Gyanítom, pontosan tudják ők is, hogy miről is lehet akár szó, talán pont ezért tiltották el a sportolástól, és talán pont ezért vizsgálják ki, hogy mi baja van.

  Kicsiildinek meg pontosan annyit tudok üzenni, mint az itteniek, azzal kiegészítve, hogy nézze csak nyugodtan a bigbránert és a valóvilágot, ott legalább igazi sztárokat láthat. Mármint az ő szintjéhez pont megfelelőket.”
 • 16. HorváthP. 2009. január 13. 15:20
  „Hiszen egyet beszélünk, Ildikó!
  " Ha nem tetszik, ne olvassa el! NEM KÖTELEZŐ!!! Kösz! :-)”
 • 15. RickCartman 2009. január 13. 14:43
  „Akár fáj, akár nem, szerintem itt a legjobb alkalom, hogy Görbe visszavonuljon. Igen, jól olvassátok.Most. A "csúcson", mielőtt még nem késő. Nem bántásként mondom, de kockáztatni nem érdemes, még ha most csak a gyanúja merült fel valami elváltozásnak. Ugye, nem akartok róla is -sok egyéb hires vagy nem hires sportolóval együtt- könnyes szemmel beszélni, "jajistenem, ilyen fiatalon, ilyen tragikusan"meg Görbicz-emléktornákra járni, meg a régi szép góljait nézegetni..?Maradhatna persze a sportnál, szakemberként a világ bármely csapatánál szivesen látnák, megélhetésre nem lenne gondja és akár 80-90 éves korában is többszörös nagymamaként nyilatkozgathatna és kommentálhatná a tévében az akkori ETO-sikereket, de tudomásul kell venni, hogy igy erre elég kockázatos lenne nagyobb pénzben fogadni...Értem a rajongókat, és pont érte irom ezeket, nem ellene.Láttátok saját szemetekkel, nélküle is olyan magabiztos volt vasárnap a Győr, mint még talán soha. de a mindenáron való "visszatérés" túl nagy ára lenne akárhány millió szurkoló számára ahhoz, hogy esetleg a pályán fejeződjön be a pályafutása...”
 • 14. FrankieBoy 2009. január 13. 13:12
  „Kedves "nem-ildikém"!
  Végre egy olyan igazi sztár (a szó jó értelmében), akiért érdemes aggódni, akinek a virtuóz játékáért érdemes rajongani ... és nem a bulvársajtó által "sztárnak" kikiáltott üres média-szenzáció.
  Görbe - legjobb tudomásom szerint - nem nyavalygott, a vasárnapi meccs előtt a riporter megkérdezte, válaszolt. Hidd el, őt zavarja a legjobban, hogy nem játszhat...
  Ha ez hiányzik, előzetes értesítésed után én foglak sajnálni... :))))

  ...és amit a 8. sz. hsz-ből kihagytam: a magyar válogatottat és Imre V. szövetségi kapitányt is érdekli Görbe állapota. :)

  Gyógyulj meg, Anita, a BL legjobb 8-ban szükség van Rád!”
 • 13. endreo 2009. január 13. 12:44
  „Kedves "kicsiildi"!

  Egyrészt az internetnek megvan az a nagyszerű tulajdonsága, hogy a végletelenségig tölthető információval. Ebből következik, hogy ami nem érdekli, nem kell elolvasnia. Mindemellett rengeteg Görbe-rajongó van. Ők nyilván aggódnak. Nemcsak azért, mert egy ember beteg, hanem azért, mert ezzel egy csapat veszíthet nagyot. A csapat nemcsak a játékosokból áll, hanem akár a szurkolókból is. Azt erős tulzásnak érzem, hogy a csapból is Anita folyna. Érdekelt az állapota, és egyedül itt találtam vele foglalkozó írást. Az országos sajtóban nem.
  Szerintem, akik ezen a fórumon megszólalnak, mind Anitáért teszik. Abban a közösségben, amiben nem szeretne részt venni, abban nem kötelező. Szerintem, az hogy beteg, szót érdemel. Mert többed magával dicsőséget hozott egy olyan országnak, akik előtte a világsajtóban csak a tv ostrom miatt szerepeltek.
  Bármennyire is fáj a Magyar kézilabdázás legjobbja Görbe.

  Görbének természetesen mielőbbi gyógyulást.”
 • 12. kicsiildi 2009. január 13. 12:43
  „Mert mindenhol erről a nőről írnak és a véleményemet fogalmaztam meg!Ha nem tetszik ne olvassa el!Nem kötelező!!!Kösz...”
 • 11. HorváthP. 2009. január 13. 12:24
  „Kicsiildi!
  Ha ennyire nem érdekel, miért is olvastad el?”
 • 10. Vale 2009. január 13. 12:10
  „Természetesen Anitának mielőbbi jobbulást kívánok,de talán nem mellékes, hogy nem kéne cigizni és kólázni pláne egy ilyen szintű sportolónak!(és még van példa sajnos!) Számomra,és egy igazi profinak ez elfogadhatatlan. Egy sportoló példakép is, nem beszélve alapdolgokról amik egyszerűen összegyeztethetlen egy profi sportolóval! Gondolom nem emiatt lehetnek gondjai,de a mai élsport világában grammra számolják a speciális ételeket, italokat,percre kiszámolják a napi edzésprogramot,és pihenő időt..Ja és az szintén elképesztő,hogy élsportolókat nem vizsgálnak rendszeresen akár "csak" évenkénti szív ultrahanggal..több mint 10 évig kézilabdáztam és azóta is rendszeresen sportolok és én évente magánszorgalomból megcsináltatom a szükséges vizsgálatokat.."nem ellened érted haragszom!"
  HAJRÁ ETO!”
 • 9. kicsiildi 2009. január 13. 11:39
  „Na ide figyelj!Nem vagyok az Ildikéd!Megértetted?!Csak már unom hogy a csapból is ő folyik!!Vannak fontosabb dolgok a Világon!Nem pedig az hogy egy ember beteg!Más is beteg mégsem írnak róla!Ugye?Akkor írjanak ról amáshol.Lassan más nem olvasok az újságban mint ezekről az emberekről.És?Engem baromira nem érdekel ha egy "sztár" beteg.Oldja meg,menjel el orvoshoz és gyogyuljon meg.DE CSENDBEN!!!Én sem nyavajgok ha beteg vagyok!Senki se tegye!Engem sem sajnál senki,én sem fogok senkit!
  Erről ennyit!”
 • 8. FrankieBoy 2009. január 13. 10:26
  „kicsiildi #5.!

  Nem tudom, a kérdésed mire vonatkozik: a cikk címére, tartalmára, az előtted beírt hozzászólásokra, vagy Görbére csak úgy általánosan.
  Nos, Ildikém, egyetlenem, elmondom neked, kit is érdekel: vagyunk itt Győrben és környékén páran, akik a csapat meccseire rendszeresen járunk, ez meccstől függően 1500-2800 embert érint. Mivel Anita a világ egyik legjobb női játékosa (a szurkolók a legjobbnak is megválasztották 2007-ben), rengeteg szimpatizánsa van szerte az országban, megbecsülni sem tudom a számukat. Aztán külföldről is sokan szurkolnak Anitának és a csapatnak, hiszen sokakkal fórumozunk együtt a handball.hu oldalon. (volt egy olyan dán emberke, aki Görbe kedvéért kezdett magyarul tanulni).
  Aztán érdekelheti Görbe állapota természetesen a csapattársait és a klubot (velük illett volna kezdenem, bocs!), érdekelheti a többi 11 magyar NB/I-es klubot, továbbá azt a 7 legjobb európai klubot, akikkel a csapat az idei BL-szezonban együtt fog küzdeni az elsőségért. Ez nagyon sok ember, Ildike, akiket bizony érdekel Anita állapota, és alig várjuk, hogy az orvosok megnyugtató választ adjanak a problémára, és Anitát újra a páylán láthassuk, csodálhassuk játékintelligenciáját, passzait, góljait.
  Hát, röviden ennyi, Ildike, mire vagy még kíváncsi? A legújabb trendi telcsikről meg körömlakkokról, illetve a legjobb pasikról sajnos nem tudok írni neked....”
 • 7. doti 2009. január 13. 07:57
  „Remélem Görbe hamarosan a csapat rendelkezésére áll (ez azt jelenti hogy teljesen meggyógyúl), és hogy Kovacsics a továbbiakban is ilyen sikeresen oldja meg a rá bízott feledatokat.
  kicsiildinek üzenem, hogy ha nem érdekli a cikk, akkor ne olvassa el, és ne kommentálja. A kicsi elég találó, mert a nyilatkozatából ki is derült. De az ildi helyett javaslom az ész szót:kicsiész!”
 • 6. Primax 2009. január 13. 06:42
  „" A játékos sorsa most a kardiológiai szakemberek kezében van" - ez így nem igaz.
  Sorsa azon múlik, hogy találnak-e valamit a doktorok, tehát a jövő a "testében" van.
  Reméljük, semmi rosszat nem mutat majd az a CT.
  Jobbulást, gyógyulást Görbe ! ! ! ! ! ! ! ! !
  Hajrá ETO !”
 • 5. kicsiildi 2009. január 13. 06:33
  „És kit érdekel?????????”
 • 4. nasi12 2009. január 12. 22:36
  „Az EB előtt csupán önzőségből zugolódtunk többen is, hogy jobb lenne ha Anita kihagyná, mert az ETO-nak nagyobb szüksége lenne a BL menetelésben egy kipihent vezérre, ám arra, hogy igy kipurcan még gondolni sem mertünk.
  Remélem mielőbb a pályán látjuk ismét, ám bízom benne a sok alibiző válogatott közé (-Győriek kivétel) már ritkábban fog menni.
  Misinek nagy gratula, és csak így tovább.”
 • 3. zoli78 2009. január 12. 20:33
  „Jobbulást Görbének!!! És gratulálok Kovacsics "bemutatkozásához"!!!”
 • 2. zotya975 2009. január 12. 19:35
  „Kiderült mi okozza Görbicz szívpanaszát-ez a főcim, de a cikkben nem írnak okot csak hogy milyen vizsgálat kell. Csípem az ilyet.”
 • 1. federik 2009. január 12. 19:22
  „A "fiatal győri játékos" a kép tanusága szerint nem csak tudásban,de kinézetben is gyanúsan hasonlít Görbicz Anitára!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gladiátor Box Club: Segítség a kórháznak

A Gladiátor SE a november 21-én rendezett bokszgála bevételét ajánlotta fel a Lurkó Alapítványnak: a… Tovább olvasom