Kisalföld logö

2017. 02. 19. vasárnap - Zsuzsanna -3°C | 7°C Még több cikk.

Görbiczért megtanult magyarul

Ebbe Nielsen dán kézilabda-rajongó hazájából, Vanloséból e-mailt küldött a Győri ETO KC-nak

Görbicz Anita
Ebbe Nielsen dán kézilabda-rajongó hazájából, Vanloséból e-mailt küldött a Győri ETO KC-nak. Ebben még semmi meglepő nincs, hiszen rendszeresen írnak a klubnak külföldről is, elsősorban természetesen a női csapat eredményei kapcsán. Az viszont már igazi meglepetés, hogy a dán szurkoló magyarul írt és kedvence, Görbicz Anita miatt tanult meg a nyelvünkön... Levelét ezekkel a sorokkal zárta: „Abban az esetben, ha a klub válaszolni akar: nagyon szívesen várom magyarul. Most ugyanis nagy kedvem magyarul tanulni, kapcsolatban lenni magyar kézilabdával, amit nagyon értékelek."
Görbicz Anita megkapta az említett levelet és a válasz sem késik már sokáig.

„Lassan kezdek hozzászokni, hogy külföldön is megismernek, és nemcsak a sportcsarnokokban, hanem az áruházakban, a szórakozóhelyeken is, azért az megható, hogy valaki miattam kezd el magyarul tanulni. El is határoztam, én pedig dánul válaszolok az illetőnek. Mostanában nem szándékozom megtanulni a nyelvet, így valószínű, csapattársam, Nagy Krisztina segítségét veszem igénybe a válaszhoz."

Görbe külföldi népszerűségére más példák is akadnak. A világklasszis irányítónak egy horvát edző elmondta, az általa vezetett utánpótlás-lánycsapatnak ő a példaképe. Egy másik történet az ausztriai Bad Ischlhez kapcsolódik, ahol a játszótéren az egyik fiú Görbicz feliratú mezben focizott, majd az érdeklődő győri szurkolónak elmondta: a Hypónak lőtt szép góljai miatt szerette meg a magyar irányító játékát.
„Győrben nem tudok úgy végigmenni az utcán, hogy ne szólítanának le. Élmény persze mindez, aminek vannak előnyei és hátrányai, néha már sok a túláradó rajongás. Ha nincs erőm és türelmem a szurkolókkal beszélgetni, gyakran megkapom, hogy nagyképű vagyok. Pedig csak nekem is szükségem van néha egy kis csendre. Gyorsan túlteszem magam a kritikán, tudom, a népszerűséggel ez is vele jár. Van honlapom, ezen sok szerelmes üzenetet kapok, de a többségük ismeretlen rajongó és az is marad."

Görbe különböző „civil" felkéréseket is rendszeresen kap, nemrégiben részt vett az egyik győri városrész névadó pályázatának elbírálásában, néhány napon belül pedig Vanyus Attila elnökkel együtt a győri Rotary klub vendége lesz.

„Jólesnek a megkeresések, és egy kicsit élvezem is, hogy ismert ember vagyok és sok helyre hívnak. Igyekszem mindenhova eljutni, persze a meghívások nem mehetnek az edzésmunka és a pihenés rovására. Örülök, ha kíváncsiak rám és személyes jelenlétemmel segíthetek másoknak."

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kis híján komoly légi balesetet szenvedett az Olympique Lyon

Hétfő reggel kis híján komoly légi balesetet szenvedett a francia bajnok Olympique Lyon… Tovább olvasom