Kisalföld logö

2018. 11. 17. szombat - Hortenzia, Gergő -1°C | 7°C Még több cikk.

Görbicz újabb elismerése

Harmadik alkalommal rendezték meg az E.ON-kézilabdagálát a budapesti Syma-csarnokban.

Harmadik alkalommal rendezték meg az E.ON-kézilabdagálát. Az eseménynek ezúttal a budapesti Syma-csarnok adott otthont, telt ház, mintegy hatezer néző előtt.

A remek hangulatú évbúcsúztató a Ferencváros–Szekszárd szivacskézilabda-mérkőzéssel indult, majd a szokásos nosztalgia-összecsapáson ezúttal a Ferencváros és a Vasas 1993-as női csapatai  találkoztak egymással. A piros-kékek – megismételve 13 évvel ezelőtti bajnoki sikerüket – most 17–15-re nyertek.

A régi idők nagyjai után a jelenkor legjobb női játékosai vettek részt ügyességi vetélkedőn. A „Bombázók" küzdelmeit a Cornexi-Alcoa játékosa, Tápai Szabina nyerte a győri Görbicz Anita, valamint a ferencvárosi Tóth Tímea előtt.

Ezt követően az E.ON olimpiai csapat mérte össze erejét a magyar média képviselőivel, a kiváló, többségében még aktív sportolók 15–10-re diadalmaskodtak.

A szünetben a férfiak ügyességi vetélkedőjét, a „Levegő urai" viadalt rendezték meg, melyet a Császár Gábor–Törő Szabolcs kettős nyert meg.
Következett a fő attrakció, az All Star-mérkőzés. Az Ászok elnevezésű gárda a szünetben még 18–13-ra vezetett, majd a Királyok összeszedték magukat, és egyenlítettek (33–33). Jöttek a  hétméteresek, amelyben a „királyi" gárda bizonyult jobbnak. A mérkőzésen Görbicz mellett Győrből Hornyák Ágnes szerepelt.

A gálán hozták nyilvánosságra, hogy a szurkolók szavazatai  alapján ki lett a 2006-os esztendő legjobb kézilabdázója. Előzetesen az interneten lehetett szavazni Görbicz Anitára, Nagy Lászlóra, valamint Pálinger Katalinra. A győztes végül utóbbi, a jelenleg a szlovén Krim Ljubljana alkalmazásában álló válogatott hálóőr lett. Itt adták át a szakma által odaítélt Év játékosa címeket is. Ebben Görbicz, a férfiaknál pedig az MKB-Veszprém játékosa, Gál Gyula lett a legjobb.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Harapósak voltak a cápák

A Gyõr Sharks számára más volt ez az év, mint az elõzõek, hiszen 2006 volt az elsõ teljes év, amikor már hivatalos keretek között mûködõ szövetség koordinálta a sportág legfontosabb hazai tör ténéseit. A Cápák számára sokat jelentette, hogy otthonra találtak a Gyõr- Aréna fedett, mûfüves pályáján. A kiváló edzéslehetõségek nagyot lendítettek a csapat életén. Tovább olvasom