Kisalföld logö

2018. 07. 22. vasárnap - Magdolna 19°C | 27°C Még több cikk.

Görbicz nélkül nyertünk - Csehország-Magyarország 29-30

Görbicz nélkül nyertünk - Csehország-Magyarország 29-30A lengyelek elleni játékra alapozhatunk. Fotó: MKSZ / Kovács Anikó.
Voltak kiemelkedő periódusaink, végül szoros meccsen legyőztük a cseheket is, így harmadik helyen végeztünk a csoportban.
Női kézilabda világbajnokság, B csoport, 5. forduló

Csehország - Magyarország 29 - 30 (14-17)

Bietigheim, EgeTrans Arena. Vezette: Christiansen, Hansen (dánok).
Csehország: Satrapová – Zachová 2, Manaková 3/1, Kordovská, LUZUMOVÁ 7/1, Adámková, Malá 2. Csere: KUDLÁCKOVÁ (kapus), HRBKOVÁ 5, JERÁBKOVÁ 9, Marciková, Seteliková, Rysánková 1. Szövetségi kapitány: Jan Basny.
Magyarország: JANURIK – Lukács V., Háfra N. 2, Kovacsics 3/2, KISFALUDY 2, SZÖLLŐSI-ZÁCSIK 5, Schatzl 3. Csere: BÍRÓ B. (kapus), Szekeres, Kovács A. 3/1, Klivinyi 2, Mayer, Szucsánszki 1, Mészáros R. 2, BÓDI 7. Szövetségi kapitány: Kim Rasmussen.
Hétméteres: 6/2 ill. 4/2.
Kiállítás: 4 perc ill. 10 perc.

60. perc - Jerabkova bedobja még, miközben Szekerest kiállítják két percre, így emberhátrányban fejezzük be, 28-30. Kijönnek egész pályára a csehek, Kovacsics eladja, Luzumova ezt kihasználja, 29-30. Nem állítják meg az órát, így leperegnek a másodpercek: ha nem is könnyedén, de legyőzzük a cseheket is. Hullámzó játékkal nyertünk, de három győzelemmel, a harmadik helyen zárjuk a csoportkört. A meccs embere a hibátlanul zárt szegedi születésű szélső, Bódi Bernadett lett! Az biztos, hogy nem Románia lesz az ellenfelünk, viszont még nem tudni, kivel játszhatunk a nyolc közé jutásért.

59. perc - Kisfaludyt terítik le, ez is hetes. Kovács jön, a léc alá vágja, Kudlackova nem tud erre reagálni, 27-30.

58. perc - Elveszítjük a labdát passzív miatt. Jerabkova lövését sáncoljuk, de jöhetnek a csehek. Hetest adnak a dán hölgyek, miután Luzumovát állítottuk meg késve. Manaková első szándékből bedobja Bírónak a jobb alsóba, 27-29.

57. perc - Megint labdát szerzünk, ezek döntő pillanatok lehetnek, ha megint néggyel elmegyünk, a cseheknek aligha lesz annyi erejük, hogy azt is ledolgozzák. Kovacsics test mellől próbálta, de beleblokkolnak, jöhetünk a sarokból, ez sem rossz. Kim Rasmussen időt kér.

56. perc: BÓDI! Hetedjére sem ront, 26-28. Labdát szerzünk Bíró védése után. most pedig nem kapkodunk. Kovacsics lövésére elmegy a másik oldalra Kudlackova, 26-29!

55. perc - Bíró elsőre véd, de a kipattanót Manakova szerzi meg, és dobja a szinte üres magyar kapuba, 26-27.

54. perc - Szucsánszki előtt van hely, ő pedig be is megy ott, és a rövid alsót választja jobbátlövőből, 25-27.

53. perc - Lehalásszák a passzt a szélen a csehek, Marciková pedig az üres kapuba dobja, 24-26. Lejár Háfra kiállítása, Klivinyi azonban nem tudja megjátszani beállóban Mészárost. Hrbkova roboghat ziccerig, bevágja a bal alsóba, 25-26, három cseh gól egymás után.

52. perc - Egy-egy eladott labda mindkét oldalon, közben eltelik Háfra kiállításának fele. Időt kér Kim Rasmussen.

51. perc - Háfra a saját kapunk előtt is összehoz egy hetest, sőt, kiküldik két percre. BÍRÓ! Ezúttal is megfogja Luzumova hetesét, bravó!

50. perc - Hrbkova vezeti keresztbe a fal előtt, majd húzza vissza a bal alsóba, 23-26. Háfra talpról engedi el, de Kudlackova lábbal védi, viszont miénk a kipattanó. Háfra elindul, és csak a hatoson belül állítják meg: Kovacsics áll oda a heteshez, megmozgatja Kudlackovát, aki kézzel végül bele tud kapni, és még éppen a vonal előtt pattan le.

49. perc - BÓDI! A hatodik helyzetét is belövi, Kudlackova feje fölött a hosszúba, 22-26!

48. perc - Rysankova távoli lövését fogja Bíró, oldalt megy ki, marad a cseheknél. Szép sánc után megszerezzük a labdát, most a kapufa kisegíti Kudlackovát Klivinyi lövésénél. Hrbkovának készíti elő Luzumova, 22-25.

47. perc - Kisfaludy beállóból eredményes, 21-25 - az iksz után most négyet szerzünk cseh válasz nélkül. Időt is kér Jan Basny.

46. perc - Szöllősi-Zácsik lendületből ragaszt egy pokolian nagy gólt Kudlackovának, 21-24! Luzumova terül el a hatosnál, büntető a cseheknek. Kordovska hetesét azonban Bíró lábbal védi!

45. perc - Bódi játsszuk meg a szélen, aki ötödik kísérletét is gólra váltja, ezúttal a hosszú felsőbe lő, 21-23. Kordovska lövése a kapufáról megy oldalra.

44. perc - Háfra megy ki zavaróba védekezni. Ismét fent a dánok keze, nem is tudnak lőni a csehek. 

43. perc - Szucsánszki indul el nagy lendülettel középen, Jerabkova lerántja, kimegy két percre - hátha ez megtöri az ő kedvét is. Háfra előtt váratlanul megnyílt a terület, elsőre ő is meglepődött, de végül befejezi a ziccert, 21-22.

42. perc - Kovács megy be a beálló mellett, de nem tudja befejezni, a kapu fölé dobja. Mintha megzavart volna bennünket a második kettős emberhátrányunk. Már passzívnál támadnak a csehek, Jerabkova lövését most sáncoljuk.

41. perc - Kovacsics talpról a kilencesről, de nem tudja meglepni vele Kudlackovát. Jerabkovát kellene megállítanunk valahogy, már a nyolcadik gólját szerzi, most kintről lő a jobb felsőbe, 21-21.

40. perc - Rysankova próbálja visszahúzni bal átlövőből, de Bíró visszaért. Szöllősi-Zácsik megy fel lendületből a szaggatottról, azonban nem talál kaput. Jerabkova leüti magának, majd kisegíti a kapufa is, ahonnan befele pattan a lövése, 20-21.

39. perc - Klivinyi most megveri lábbal ellenfelét, csak a hatoson belül tudják megállítani, ez hetes. Kovacsics jön a heteshez, felvarrja a léc alá, 19-21.

38. perc - Kisfaludy beállóból töri meg a csendünket, 18-20. Bódi szerez labdát egy kockázatos passz után, de nem tudja végigvinni. Visszaállíthatjuk a háromgólos különbséget: Kovácsot megfogják, de pont középre érkezik a labdája, Mala pedig rohan Kudlackova indításával, és bedobja a ziccerét, három helyett egy közte, 19-20.

37. perc - Klivinyi lövését Kudlackova olvassa. Jerabkova középen fűzi át magát a falon, zsinórban három cseh gól, 18-19.

36. perc - Ez most pontatlan támadásban, Luzumova pedig az üres kapuba ejti a felezőről, 17-19.

35. perc - Mintegy fél percig kettős emberhátrányban vagyunk. Kovacsicsnak lőni kell, hiszen passzív, a szaggatottról a kapu fölé lő. Rysankova megy be két ember között, és pattintja be Bírónak, 16-19.

34. perc - Mala Bíró kezeibe lő a bal szélről. Klivinyi! Micsoda mozdulat, szépen elteszi egy cunderral Kudlackova mellett, 15-19. Lukácsban akad el Mala, két perc és hetes: Hrbkova hetesét azonban Bíró remek reflexszel védi!

33. perc - Lukács kap labdát Klivinyitől, azonban Kudlackova ezt most olvasta. Szekeres kap két percet.

32. perc - Jerabkova tízről a kapu fölé küldi. Kovács test melletti lövése elakad a blokkban, de megszerezzük a kipattanót.

31. perc - Jerabkovát megállítja Szekeres középen. Hrbkova szép mozdulattal átemeli a kapuba érkező Bírót, 15-17. Klivinyi meglódul, és nincs, aki megfogja, 15-18.

31. perc - A csehek kezdték a második félidőt.

30. perc - Szucsánszki ismét Schatzlnak teszi le a bal szélre, ő most megfésüli a cseh kapust, 14-17. Még egy támadásra van ideje a cseheknek: Jerabkova távolról, Janurik és a kapufa közösen véd. Nincs már újabb akciónk, ez a szünet. 11-7 után alaposan feljavultunk támadásban, és hárommal vezetünk a szünetben.

29. perc - Schatzl most a hosszút választja, és milyen jól teszi, 14-16. Jerabkovát csak a hatoson belül tudjuk megállítani, hetes a cseheknek. A kapuba Bíró érkezik, vele szemben Luzumova: a felső lécre dobja Luzumova!

28. perc - Emberhátrányban is eredményesek vagyunk, Mészáros ismét beállóból, 12-14. Megint egy gyors cseh gól középről, ezeknél a szituációknál kellene határozottabbnak lennünk, 13-14. Bódi kapja ismét, ő pedig negyedjére is bedobja, inkább jobbátlövőből, de kilövi a jobb alsót, 13-15. Ugyanaz a forgatókönyv, a csehek pillanatok alatt betalálnak, 14-15.

27. perc - Mala megy fel a bal szélről, Kovács ugyan megállt, ha volt is kontakt, nem szándékos - ennek ellenére két perc és hetes. Luzumova jobbra lövi, Janurik a másik sarokra megy, 12-13.

26. perc - Hrbkova hiába csinálja meg magának a helyzetet, nem tudja belőni - Bódi viszont bepattintja megint, ez már a hatodik magyar gól válasz nélkül! 11-13!

25. perc - Zachova tör kapura a jobbszélről, de Janurik lábal hárít. Mészáros kap labdát beállóban, és be is tud fordulni két ember között, 11-12!

24. perc - Bódi kap labdát a jobbszélen, ő pedig okosan átejti Satrapovát, 11-10, három magyar gól zsinórban. Nem értik meg egymást a csehek, Zachova visszafele fut, mégis őt játszanák meg, így mi jöhetünk. Sőt, egyenlítünk, Bódi ismét! 4-0 nekünk az utóbbi percekben, időt is kér a cseh kapitány 11-11-nél.

23. perc - Szöllősi-Zácsik megint meg tudja csinálni a védője mellett, és most visszahúzza a jobb felsőbe, 11-9. Megint a kapufát találják el a csehek. Manakova oszt ki egy taslit Szöllősi-Zácsiknak, ez is két perc.

22. perc - Most már teljes létszámban vagyunk: Szöllősi-Zácsik szép testcsellel hagyja ott ellenfelét, és lő a léc alá a hatosról, 11-8. Passzívnál támadnak a csehek is, Hrbkova a keresztlécet találja el kintről.

21. perc - Most volt területe Zachovának, így fel tud kanyarodni: bepattintja Janurik mellett, az eddigi legnagyobb különbség, 11-7.

20. perc - Luzumovának nincs nehéz dolga, lendületből érkezik, és átejti Janurikot, 10-7. Fél percet el tudunk csenni az időből, majd lehozzuk Janurikot, de már passzívot jeleznek a dánok: Kovácsnak így lőnie kell, meg is teszi jó 11 méterről, de nem tudja meglepni Satrapovát.

19. perc - Kovacsics is kimegy, határozottan lépett oda, és próbálta megállítani Jerabkovát, bő másfél percig kettős emberhátrányban leszünk.

18. perc - Klivinyi lökete csattan a kapufán, ami a lengyelek ellen befele ment, eddig ma rendre kifele jön.Jerabkova próbálja magát átfűzni Bódin, aki nem ereszti - ezért kiküldik két percre.

17. perc - Technikai hiba nálunk is - iksz helyett megint kettő oda, most Jerabkova befutott beállóba, 9-7.

16. perc - Kovács egy gyönyörű átlövéssel, 8-7. Támadófault után hozhatjuk a labdát, jöhetünk az egyenlítésért.

15. perc - Klivinyi átlövését sáncolják, majd Kovács indul meg, és derék mellől lő a bal alsóba betörése után, 7-6. Jerabkova megint egy gyors góllal, egyelőre a csehek jóval könnyebben szereznek gólt, mint mi, 8-6. Időt is kér Kim Rasmussen.

14. perc - Zachova megy fel a szaggatottról, de ezt kitolja oldalra Janurik. 

13. perc - Schatzl kanyarodhat fel, ő pedig visszahúzza a rövidbe a balszélről, 6-5.Most sikerül összezárni a falban, de még maradhat a cseheknél, Hrbkova visszaszerzi a saját kipattanóját. Jerabkova nagy erővel kintről, 7-5.

12. perc - Szöllősi-Zácsik ismét megpróbálja, de Satrapova ezt most olvasta. Luzumova húzza a cseheket, ha helyet hagyunk neki középen, azt ki fogja használni, 6-4.

11. perc - Szöllősi-Zácsik lövése a kapufáról jön vissza. Luzumova most test mellől próbálkozik, de nem megy sarokra, Janurik fogja.

10. perc - Szöllősi-Zácsik készíti elő Háfrának, aki most kintről eredményes, miután kilövi a bal alsót, 4-4. Jerabkova kvázi akadálytalanul mehetett a hatosunkig, Janurik tehetetlen, 5-4.

9. perc - Megint egy rossz támadás, de Luzumova visszaadja nekünk - viszont az indítás pontatlan, ezt begyűjti Satrapova. Janurik újabb védése.

8. perc - Eladott labda után indul a cseh lerohanás, Mala a befejező, 4-3.

7. perc - Kordovska megsérül, a társak támogatják le, rosszul érkezett a földre. Majdnem megvan a labda, de így üresen marad Zachova a szélen, viszont Janurik remekül zárja a szöget, így az oldalhálóba dobja a cseh.

6. perc - Schatlznak a húzás a bal szélre, de nem tudja eltenni Satrapova mellett. Luzumova talpról, középről vállalja el, nem tud védeni Janurik, 3-3. Háfránál most belemenést fújnak, jogosan.

5. perc - Jó védekezés, szépen kilépünk Hrbkovára. El is rontják a csehek, oldalt megy ki a labda. 

4. perc - Janurik megint, de védés a túloldalon is, amivel Zachova roboghat ziccerig, és felvarrja a léc alá, 2-2. Szöllősi-Zácsik megint egy nagy bombát küld kintről a cseh kapuba, 2-3.

3. perc - Nem jó a bejátszás a csehektől, de Janurik indítását is lefülelik. Véd a magyar kapus, a kipattanó Schatzlé, gyorsan felfejlődünk, és ezúttal Kovacsicsot bántják ziccerben: ő már pontosabb büntetőből, a bal alsóba lő, 1-2.

2. perc - Ahogy megszokhattuk Háfrától, megint egy jó betörés tőle, ami után hetest lőhetünk. Kovács jön a büntetőhöz, de Satrapova támaszkodó lábával védeni tud.

1. perc - Szöllősi-Zácsik átlövésből szerzett góljával indul a meccs. ön a válasz Luzumovától, 1-1.

1. perc - Mi kezdtük a meccset. Ezúttal Janurik kezd a magyar kapuban.

17.52 - Ma biztosan nem lép pályára Görbicz Anita, akit pihentet a szövetségi kapitány.

17.44 - Köszöntjük olvasóinkat, egy lényegesen "könnyedebb" meccs előtt állunk, már mint ami a tétet illeti, hiszen a továbbjutásunk már biztos. Ettől függetlenül fontos lenne a csehek elleni siker, hiszen így elkerülhetnénk a románokat a 16 között.

Korábban írtuk:

Csütörtökön az eddig mutatott legjobb, mondhatni hiba nélküli játékot mutatta a magyar női kézilabda-válogatott a németországi világbajnokságon. Kim Rasmussen egykori csapata, a lengyelek ellenében Görbicz Anitáék már a tízgólos különbséget is ostromolták, végül a háromgólos győzelem nem feltétlenül tükrözi, mekkora különbség volt a két csapat között. A sikernek köszönhetően a mieink bebiztosították a helyüket a legjobb 16 között, azonban az még kérdéses, hogy ki ellen folytatják a tornát.

Az biztos, hogyha kikapnánk Csehországtól, akkor negyedikként végeznénk a csoportban, és az A-jelű csoport győztesével, Romániával találkoznánk a nyolc közé jutásért. Amennyiben döntetlen lesz a vége, vagy győzelemmel zárjuk a csoportkört, akkor a többi eredménytől függően Szlovénia, Spanyolország vagy Franciaország jöhet a nyolcaddöntőben. A csehekkel egyébként harminc alkalommal játszottunk eddig, és csupán egyszer kaptunk ki - éppen a legutóbbi alkalommal, kicsivel több, mint egy éve: 2016. december ötödikén az Európa-bajnokság csoportkörében 27-22-s vereséget szenvedtünk.

A B csoport állása négy forduló után:
1. Norvégia 8 pont, 2. Svédország 6, 3. Magyarország 4, 4. Csehország 4.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kosárlabda - U20 EB-t rendeznek a nyáron Sopronban

Az Európai Kosárlabda Szövetség (FIBA Europe) müncheni ülésének döntése értelmében mi rendezhetjük… Tovább olvasom