Kisalföld logö

2017. 10. 20. péntek - Vendel 8°C | 20°C Még több cikk.

Görbicz játékra kész: A diagnózistól lettem beteg

Kézilabda - Görbicz Anita fejében meg sem fordult, hogy fel kell hagynia a kézilabdázással. Innentől kezdve az orvosi utasításoknak megfelelően él, hogy ismét szebbnél szebb passzokkal, gólokkal örvendeztesse meg a győri és a magyar kézilabda híveit.

Görbicz Anita ma végre ismét edzésbe állhat. Az Audi-ETO világklasszis irányítója szívproblémák miatt orvosi javaslatra a Kometal Szkopje elleni hazai BL-mérkőzés előtt hagyott fel a kézilabdázással.

Dr. Dézsi Csaba András kardiológus osztályvezető főorvos úgy fogalmazott: nincs tudomása arról, hogy korábban Magyarországon bárkit is ilyen szinten leállítottak volna a sportolásról. Természetesen mindenki abban bízott, hogy a tiltás csak átmeneti lesz, s „Görbe" visszatérhet sikerei színhelyére, a kézilabdapályákra.

Vasárnap estére a vizsgálatok eredményének birtokában a szakorvosok kijelenthették: Anita folytathatja érmekben és elismerésekben gazdag pályafutását, bár azt nem titkolta a vizsgálatokat vezető orvos, hogy a jövőben időszakos kontroll, valamint életmódváltozás szükségeltetik a sportolótól.

Az egy hét feszültséggel teli várakozás alatt mindenki szorított Görbiczért, s sokan szerették volna tudni, mit érez, mit gondol. Ő azonban – érthető okokból – elbújt a világ elől. Ezen az sem változtatott, hogy végül minden pozitívan alakult, ám lapunkkal kivételt tett, s beszélt a gondolatairól, terveiről.

– Gondolom, nagyon megijedt, mikor megtudta, mi a baja...
– Természetesen. Ki ne tett volna így ebben a helyzetben? Kis túlzással ettől lettem igazán beteg, mert bevallom, én sem azelőtt, sem azután nem éreztem semmi különöset. Igyekeztem pozitívan felfogni a dolgokat, s azt sugalltam magamnak, hogy minden rendben lesz.

– Ezek szerint vészforgatókönyve sem volt arra az esetre, ha esetleg az orvosok rossz hírrel állnak elő...
– Nem volt ilyen, mert biztos voltam benne, hogy visszatérek a pályára. Nagyon örülök, hogy így lett, s most már nyugodt vagyok és kész arra, hogy ismét edzésbe álljak. Itt szeretném megragadni az alkalmat, hogy megköszönjem az orvosok munkáját, mert mind a győri, mind a fővárosi kórházban rendkívül készséges volt mindenki. Ez a hozzáállás segített átvészelni a rengeteg tűszúrást a karomon, valamint a nem kellemes vizsgálatokat.

a doktorok utasításait innentől kezdve maradéktalanul betartom
"A doktorok utasításait innentől kezdve maradéktalanul betartom."


– Az orvosok egyértelműen fogalmaztak: változtatni kell eddigi életmódján. Nyilván néhány rossz szokásáról le kell mondania.

– Hogy konkrétan miről van szó, maradjon az orvosok és az én titkom. Úgy gondolom, ez nem tartozik a közvéleményre. A magánszférámat eddig is megvédtem a nyilvánosság elől, s ezen most sem kívánok változtatni. Legyen elég annyi: a doktorok utasításait innentől kezdve maradéktalanul betartom majd.

– Ha visszagondol az elmúlt időszakra, mit csinálna másként? Sokak szerint például a legutóbbi Európa-bajnokságot célszerűbb lett volna kihagynia.
– Ezzel nem értek egyet. Régen rossz, ha valaki a válogatottságot nyűgnek érzi. Én úgy vagyok ezzel, ha a kapitány hív, vagyis számít rám, akkor kutya kötelességem menni s segíteni a nemzeti csapatnak egy világversenyen. Nyilván eljön majd az idő, mikor azt mondom, köszönöm, elég volt, de az a döntés akkor már végleges lesz.

– A klubcsapata játékán nem látszott, hogy egyik legjobbját kénytelen nélkülözni. Milyen volt látni kívülről, illetve a tévé elől a társakat?
– Borzasztó. Annak persze örültem, hogy sikerült mindkétszer nyerni, de a Szkopje ellen már a bemelegítés láttán is nagyon nehéz volt elviselni, hogy nem lehetek lent a pályán. Bevallom, az első egy-két napon még lementem az edzések időpontjában a csarnokba, de aztán nem „kínoztam" magam. A lényeg, hogy újra edzhetek, s pénteken a Dunaferr ellen én is szeretnék játszani. Edzőnkkel, Konkoly Csabával már beszéltem a következő napok feladatairól. A legfontosabb, hogy erőnlétileg utolérjem magam, de egy cseppet sem bánom, állok elébe.

Olvasóink írták

  • 2. kicsicsillag 2009. január 20. 18:04
    „Szeretünk Görbe, vigyázz magadra! :)”
  • 1. kicsicsillag 2009. január 20. 17:56
    „Hát igen, egy sportoló ne dohányozzon... :) (annyit)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kézilabda VB: Magyarország-Szlovákia 24-24

Kézilabda - Remek első félidő után borzalmas második játékrészt produkált a magyar válogatott a… Tovább olvasom