Kisalföld logö

2018. 08. 15. szerda - Mária 19°C | 28°C Még több cikk.

Görbicz Anita nem játszhat a Viborg ellen

Kézilabda - Keresztszalag-sérülést szenvedett kedden, így nem játszhat a Bajnokok Ligája döntőjének szombati első, dániai mérkőzésén Görbicz Anita, a Győri Audi ETO KC válogatott irányítója. VIDEÓ a sérülésről!


A handball.hu internetes szaklap értesülése szerint az előzetes MRI-vizsgálatból egyelőre nem derült ki, milyen mértékben károsodott a keresztszalag, arra csak a jövő heti artroszkópos kontroll során lehet majd választ kapni. Amennyiben a szalag nem szakadt el, elképzelhető, hogy Görbicz a BL-finálé visszavágóján már pályára léphet.

Ezt az információt a Kisalföldnek Dr. Balogh Péter, az Audi ETO KC orvosa is megerősítette.

Nem tudott viszont semmi bíztatót mondani Görbicz Anita. Az ETO irányítója úgy érzi, kénytelen lesz kihagyni a BL-finálé mindkét meccsét.

"Normál körülmények között azt mondanám, semmi esély arra, hogy a veszprémi meccsen kézilabdázzon, de egy olyan játékosnál, mint Görbicz Anita, nem lehet elképzelni, hogy ne tenne meg mindent azért, hogy pályára léphessen, hiszen a fájdalomtűrő képessége más, mint a többieké" - idézte a portál Vanyus Attila klubelnököt.

Görbicz Anita kedden, a Ferencváros elleni, idegenbeli bajnoki mérkőzésen (28-28) sérült meg a második félidő derekán.

A Győr szombaton Viborgban lép pályára, a BL-döntő visszavágóját 16-án játsszák, Veszprémben.

Amennyiben nem szakadt el a kedden megsérült Görbicz Anita térdszalagja, úgy a  csapatorvos Balogh Péter szerint is elképzelhető, hogy a Bajnokok  Ligája döntőjének jövő heti visszavágóján már pályára léphet a Győri  Audi ETO KC válogatott kézilabdázója.  

A szakember szerint ugyanakkor erre kevés az esély.  

Az előzetes MRI-vizsgálatból egyelőre csak az derült ki,  károsodott a keresztszalag, arra a kérdésre azonban, hogy mennyire,  csupán a jövő heti artroszkópos kontroll során lehet majd választ  kapni.  

"Nem emlékszem tisztán az esetre, hogy mennyi testi kontaktus  volt köztem és a mellettem futó Szamoránsky Piroska között, amikor  megsérültem. Azt tudom, hogy ki akartam cselezni őt és e közben  kifordult a térdem - elevenítette fel a Ferencváros elleni  mérkőzésen bekövetkezett sérülést az irányító. - Természetesen  sajnálom a történteket, hiszen életem első BL-döntőjén léphettem  volna pályára a Viborg ellen. De ilyen a sport, most minden erőmmel  azon leszek, hogy mielőbb felgyógyuljak."  

Görbicz Anita szombaton, a Viborg elleni dániai összecsapáson  biztosan nem léphet pályára, de egy héttel később, Veszprémben talán  már igen.

MTIKorábban

Elmaradt a bajnokavatás, az Audi ETO nem tudta legyőzni a Ferencvárost a Népligetben. A döntetlennel továbbra is az ETO a női kézilabda bajnokság első számú esélyese. A mérkőzésen megsérült Görbicz Anita. Az csak szerdán derül ki, hogy ez a sérülés mennyire súlyos, és, hogy Görbe játszhat-e a BL-döntőn.

BUDAPEST BANK-FTC - GYŐRI AUDI ETO KC 28-28 (14-13)
Női kézilabda NBI, rájátszás

Konkoly Csaba: "Nagyon nehéz két különböző szabálykönyv szerint játszani a kézilabdát. A játékvezetők jóval többet tévedtek a mi kárunkra. Ennek ellenére hozni kellett volna a meccset. Néhányan már a szombati BL-döntőre koncentráltak. Fejben jobban itt kellett volna lenni. Ma ennyi volt bennünk."

Szálasy László:"Görbicz Anita bal térdének a szalagrendszere szakadt be. A külső oldalszalag sérült meg. Az, hogy ez mennyire súlyos, és, hogy tud-e játszani a BL-döntőn, csak a szerdai vizsgálat után derül ki."


Herr Anita: – Kemény meccs volt, amelyen sokat hibáztunk védekezésben, és a ziccerkihasználásunk is gyenge volt. Ezután lesz mit javítani hazai pályán. Mindenképpen bajnoki címet akarunk ünnepelni.

Szucsánszki Zita: Úgy érzem, kellett az ETO elleni győri pofon a csapatnak. A mai meccsen végig koncentráltunk és küzdöttünk. Az egész idényt gyakorlatilag hét-nyolc ember játssza végig a csapatból, ez a pontszerzés volt a visszaigazolása annak, hogy jó úton járunk. Elfáradtunk, és ha a hullámvölgyek rövidebbek a játékunkban, megnyerhettük volna ezt a találkozót. Szurkolóink nagyon
hiányoztak.Az ETO még nem ünnepelhet bajnoki címet, hiszen van matamatikai esélye annak, hogy a Debrecen megelőzi a zöld-fehéreket. Ehhez a Lokinak 12 góllal kell győznie Győrben...amellett, hogy az ETO a másik meccsét is elveszíti, a Debrecen pedig mindent nyert.

60. perc: Berta beejti a jobb szélről. 28-27. Amorim egyenlít. 28-28. Ez a vége.

58. perc: Dajka egyenlít. Izgalmas meccs. 27-27.

57. perc: Kapufát lövünk, ebből indul a Fradi. Balogh nem hibázza el a ziccert. 26-26. Spiridon gyors válaszával újra az ETO-nál az előny.

55. perc: Szucsánszki előtt nyílik szét a fal. Ennél több nem kell a gólhoz. 25-26.

54. perc: Amorim, és Zácsik is bombagólt lő. 24-26.

53. perc: Kijátszzuk! Kovacsics lövi el. Gól!!! 23-25.

51. perc: A jó csapatnak szerencséje is van! Amorim lövése pattan meg a blokkon, így lesz gól! 23-24.

50. perc: Kovacsics kap két percet. A hetest Szucsánszki fölé ejti.

49. perc: Szucsénszki egyenlít büntetőből. 23-23.

48. perc: Amorim verekszi át magát a jobb kettes-hármas között. Gól! 22-23.

47. perc: Egyenlít az Audi ETO! 22-22. Elek Gábor kér időt.

46. perc: Kovacsics megy át könnyedén a Fradi-falon. Gól!!! 22-21. Pálinger nagyot véd!

45. perc: Spiridon lő kapufára egy ziccert. Görbicz marad lent Szamoránsky szabálytalansága után. Görbét ölben kell levinni a pályáról...

43. perc: Görbicz-gól. 22-20. Két kiállítás. Konokly Csaba reklamálásért kap büntetést. Herrnek kell lejönni a pályáról. A másik oldalon Szucsánszkit szórják ki.

42. perc: Megvan Görbicz első gólja. 21-19. Szucsánszki hetesből talál be. 22-19.

41. perc: Zácsiknak ugynúgy megvolt a lehetősége a gólszerzésre, mint Amorimnak. Kihasználja. 21-18.

40. perc:Labdaszerzés, Vérten indul. Gól. 19-17. Szucsánszki kap jó zárást. Ez is gólt ér. 20-17. Amorimot nem ütközik le. 20-18.

39. perc: Herr Anita talál a kapuba. 19-16.

38. perc: Görbicz is a pályán. "Ne szórkozzunk már!" -ez hallatszik fel a lelátóra abból amit  csapatkapitány mond a többieknek.

37. perc: Spiridon beállóból pontos, de jön Zácsik... 19-15.

36. perc: Szamoránskyt rántják le. Hetes. Szucsánszki belövi. 18-14. Meglépett a Fradi.

35. perc: Herr A. hetese kimarad. Szucsánszki újabb gólt szerez. 17-14.

34. perc: Spiridon találatára Szucsánszki válaszol. 16-14.

33. perc: Kapkod az ETO, gólt szerez a Fradi. Szamoránysky talál a kapuba. 15-13.

31. perc: Az ETO-ban változás. A második félidőt a Pálinger, Mravikova, Herr A., Spiridon, Amorim, Kovacsics, Vérten összeállítású csapat kezdte.


A pályán nagy küzdelem, és izgalmas meccs, a csarnokon kívül rengeteg rendőr, és Fradi szurkolók. A drukkerek hangja behallatszik a csarnokba, így még sincs teljesen zárt kapus hangulata a találkozónak.
A hazaiak nem ijedtek meg a BL-döntőstől, még a nagy különbségű győri vereség után sem, így összeszedett játékkal vezetnek az első félidő után.
Az ETO eddig irányítói -Görbicz és Kovacsics- nélkül próbálkozott. A folytatásban várhatóan ők is szerepet kapnak Konkoly Csaba együttesében.

Görbicz sérülése.


A félidőben: 14-13

30. perc: Az utolsó percben nincs gól. A félidőben eggyel a Fradi vezet.

29. perc: Berta ejti át a jobb szélről Pálingert. 14-13.

28. perc: Szucsánszki egyenlít. 13-13.

27. perc: Hetesét véd Sidorova. A kipattanót Herr Anita szedi össze, és belövi! 12-13.

25. perc: Amorim lendületből jöhet. Ez gólt jelent. 12-12.

24. perc: Mravikova hozza fel egy gólra a vendégeket. 12-11.

23. perc: Amorim kiállítása miatt emberhátrányban az ETO. Kenyeres megy be lövésig a bal szélen Mravikova és Hornyák között. Gól. 12-10.

22. perc: A széleken nagyon nem megy a Győrnek. Mravikova is inkább a középre passzt választja. Amorim jön, és belövi. 11-10.

20. perc: Szamoránsky ziccerét védi bravúrral Pálinger. Ez most nagyon kellett az ETO-nak!

19. perc: Nagyon kijátszotta ezt  támadást a Fradi. Kenyeres fejezi be góllal az akciót. 11-9. 

18. perc: Elhibázott ziccerek mindkét oldalon. A hazaiak kérnek időt.

17. perc: Zácsikot Hornyák és Spiridon sem tudja megállítani. 10-8. Herr Anita ezúttal is pontosan lövi a hetest. 10-9.

16. perc: Potyognak a gólok. Szamoránsky Piroska eredményes. 9-8.

15. perc:Zácsikot löki a hatoson belülre Tomori. Gól, és egy kiállítás. 8-7. Vérten megszerzi első találatát, ezzel egyenlít a Győr. 8-8.

14. perc: Hornyák szólózik. Gól. 6-7. Szucsánszki vállal be egy lövést csípőmagasságban, kilencről. Beakad. 7-7.

13. perc: Görbicz és Kovacsics még nem volt a pályán, így atz ETO-ban Rotis irányít. Ő adja el a labdát. Szamoránsky a kapuig megy és belövi. 6-6.

11. perc: Zácsik hetesét védi Pálinger.

10. perc: Herr Anita értékesít egy hetest. 5-5. Pálinger előbb nagyot véd, majd indítja Mravikovát. Ziccer, gól. 5-6. Először vezet az ETO!

9. perc: Zácsikra oda kellene figyelni. Amit ellő, abból gól lesz. 5-4.

8. perc: Zácsik harmadik találatát szerzi. 4-3. Spiridon passzával Tomori érkezik lendületből a falra. A hazaiak lemaradnak, így könnyen kilövi a bal felső sarkot. 4-4.

5. perc: Berta zár Zácsiknak. Talpról nagy gól. 3-2. Rotis-Nagy rögtön egyenlít. 3-3.

4. perc: Hornyák kiszorított helyzetből, estében lő. Gól! 2-2.

3. perc: Tomori gyorsan egyenlít. 1-1. Zácsik hatalmas átlövés gólt akaszt a jobb felsőbe. 2-1.

2. perc: A Fradi szerzi meg a vezetést Szucsánszki góljával. 1-0.

1. perc: Az ETO kezdte a meccset. A vendégeknél Pálinger a kapus. Előtte Mravikova, Hornyák, Rotis-Nagy, Spiridon, Tomori és Vérten a pályán. A Fradiban Gridnyeva előtt Kenyeres, Zácsik, Szamoránsky, Németh, Szucsánszki, Berta  pályán.

Ferencváros:

1 Gridnyeva Szvetlena
12 Sidiriva Irina

2 Zácsik Szandra
8 Szucsánszki Zita
10 Kenyeres Fanni
13 Szádvári Krisztina
14 Szamoránsky Anikó
17 Szabó Edina
18 Dajka Bettina
19 Szamoránsky Piroska
21 Németh Csilla
27 Bogdán Nikolett
28 Bera Melinda
68 Balogh Barbara

Vezetőedző: Elek Gábor


Győri Audi ETO KC:

12 Herr Orsolya
16 Pálinger Katalin

2 Tomori Zsuzsanna
4 Deáki Dóra
6 Vérten Orsolya
7 Mravikova Katerina
13 Görbicz Anita
14 Kovacsics Anikó
18 HOrváth Bernadett
20 Amorim Eduarda
25 Herr Anita
31 Hornyák Ágnes
33 Rotis-Nagy Gabriella
80 Spiridon Simona

Vezetőedző: Konkoly Csaba

A csapatok már a pályán melegítenek, a csarnokban olyan a hangulat mintha edzésre készülődnének a játékosok. A nézőtéren csak néhány újságíró, és fotós foglal helyet.

A népligeti sportcsarnokot minden irányból rendőrök veszik körül. A helyi biztonsági embereken kívül ők figyelnek arra, hogy csak az előre regisztrált személyek léphessék át a bejáratot.  

A mérkőzést a Revita TV szerdán 17.20-tól felvételről közvetíti.Korábban:

A Bajnokok Ligája-döntőjének árnyékában védheti meg elsőségét a magyar bajnokságban az Audi-ETO, hiszen amennyiben a ma esti találkozón legyőzi az FTC gárdáját, akkor behozhatatlan előnyre tesz szert. Konkoly Csaba vezetőedző ennek szellemében készíti fel játékosait az összecsapásra.

„Most már fél szemmel a Viborgra is figyelünk, így olyan összeállításban és taktikával lépünk pályára, hogy legyen lehetőség mindenki számára a játékban tartásra és a pihenésre egyaránt. Tisztában vagyunk azzal, hogy mit jelentene a győzelem, jó lenne valóban, ha egy újabb nyitott kérdést zárnánk le, s már a bajnoki cím birtokában várhatnánk a BL-finálét. A csapat továbbra is nagyon jó formában van, ezt Debrecenben is bebizonyította. A különbség több mint meggyőző volt, s bár lehet, hogy nem teljesen reálisak ezek a tíz-, sőt, húszgólos sikerek, de aligha nekünk kell amiatt magyarázkodnunk, hogy ilyen jól megy a szekér. Persze figyelmeztető jelek voltak a szezon során, hiszen a Fradi otthonában veszítettünk már egyszer. Ugyanakkor ha sikerül megakadályozni őket a lerohanásban – mint tettük legutóbb Győrben, mikor egy indításos gólt sem tudtak lőni a fővárosiak –, akkor minden esélyünk megvan arra, hogy begyűjtsük a nagyon fontos két pontot" – mondta Konkoly Csaba, aki a műtött Mayer Szabinán kívül valamennyi játékosára számíthat.

„Vértennek van egy kisebb vírusos megbetegedése, Debrecenben azonban jól tudta őt pótolni Kovacsics, de nagyon úgy fest, hogy a keddi meccsen azért számíthatok villámgyors balszélsőnkre" – tette hozzá a szakvezető.

Mint korábban beszámoltunk, a találkozót zárt kapuk előtt rendezik. Az FTC fellebbezett a döntés ellen, ám a fellebbviteli bizottság jóváhagyta az elsőfokú döntést, így győzelem esetén a győriek üres lelátók előtt ünnepelhetnének.

Az Audi-ETO vezetősége úgy döntött, hogy a Magvassy-csarnok eredményjelzőjére kivetíti az internetes közvetítést, így a győri szurkolók – bár személyesen nem szurkolhatnak kedvenceiknek – nem maradnak le az összecsapásról.

Ha minden a győriek tervei szerint alakul, akkor a Magyar Kupa után a bajnokság megnyerésének is örülhetnek a zöld-fehérek.

Korábban:

A Magyar Kézilabda Szövetség fellebviteli elutasította az FTC fellebbezését, így a versenybizottság korábbi döntésének megfelelően a kedden 18 órakor kezdődő FTC-Győri Audi ETO női bajnoki mérkőzést zárt kapuk mögött rendezik meg.

A fővárosi klubot az április 18-i FTC-Debrecen mérkőzésen történt rendbontás miatt büntették meg. Amennyiben a Győr megnyeri a keddi találkozót, bebiztosítja bajnoki címét. A mérkőzésről a www.kisalfold.hu online tudósít.

A szurkolók a Magvassy Sportcsarnokban kivetítőn nézhetik meg élőben a találkozó közvetítését.

Élő közvetítés ITT!
Olvasóink írták

75 hozzászólás
 • 75. mediator 2009. május 13. 14:21
  „Tisztelt Edzők, Vezetők, Játékosok! Kedves Anita!

  Olvasom a lapban, hogy semmiképp sem szerepel a döntőben Görbe, mert nemhogy játszani nem tud, de a járással is nehézségei akadnak.
  Kérdezem én hangsúllyal és komolyan, nem lehetne mégis benevezni a őt mérkőzésre, mert a puszta jelenléte győzelemre segíthetné a csapatot.
  Nem is beszélve arról, ha vállalná és lehetőséget kapna arra, hogy egyszerűen odaáljon a hétméteres vonalhoz és hihetetelen zsenialitásával és rutinjával belődözné a büntetők zömét.
  A dánok vélhetően felkeményítik majd a védekezésüket, így minden bizonnyal sok hétméterest lőhetünk, de ha ezt csupán olyan hatékonysággal tesszük, mint a dániai mérkőzésen, az könnyen a vereségünkhöz vezethet...
  Kérem, ezt fontolják meg, illetve aki olvassa ezt a bejegyzést és olyan szerencsés helyzetben van, hogy továbbítani tudja az érintetteknek, az tegye meg, tisztelettel kérem!

  Anitának boldog szülinapot és jobbulást kívánok, a Győrnek pedig egy szép és felejthetetlen BL-győzelmet!

  Őszinte üdvözlettel: egy soproni hívük”
 • 74. Korrekt5 2009. május 11. 16:48
  „>>>>72. 07743 2009.05.09. 09:21
  Korekt,hogy lehetsz ilyen inkorrekt,láttál már BL döntőt játszani két mankóval,ez nem Para BL döntő.Anita az ilyen rosszinulatu hozzászólásokat nem szabad zokon venni!Mielöbbi Gyógyulást,és HAJRÁ ETO!!!<<<<<
  ************************************************************************************************************************************

  ....vólt márt neked egy ilyen állitott sérülésed?....egy hónap se elég, hogy meggyógyúljon.
  Egyébként ott voltam a meccsen mert csak a tengerszoros választ el bennünket dániától és én Malmö mellett lakom. Igy hát szerencsém volt látni közelröl a sérültet, hamar meg fog gyógyúlni:)

  Az meg aztán egy külön szerencse volt, hogy nem játszott, mert igy nyert a csapat.”
 • 73. herika 2009. május 09. 10:27
  „hol tudom online nézni a meccset?”
 • 72. 07743 2009. május 09. 09:21
  „Korekt,hogy lehetsz ilyen inkorrekt,láttál már BL döntőt játszani két mankóval,ez nem Para BL döntő.Anita az ilyen rosszinulatu hozzászólásokat nem szabad zokon venni!Mielöbbi Gyógyulást,és HAJRÁ ETO!!!”
 • 71. Korrekt5 2009. május 08. 23:09
  „...a videófelvételen lévö jelenetnél jóformán alig értek a Görbichez, az egész nevetégesnek tünik.
  Nem akar dániában jáccani mert fél az újbóli leégéstöl.
  Szép kis csapatkapitány.
  HAJRÁ ETO!”
 • 70. loden70 2009. május 07. 22:07
  „kedves nasi12 győri vagyok nem kell messze menni keresgetni engem !!!!!!!!! ha gondolod küld el a cimedet inkább megkereslek én !!!!!!! Ugy jobban jársz te is és kedves anyukád is !!!!!!!”
 • 69. georgbob 2009. május 07. 18:43
  „Nem akarok megbántani senkit, de vak az, aki mezrántástól történő elesést lát a videón... Tán inkább nem kéne a sérült lábával kitámasztani és ezzel együtt jobbra cselezni...”
 • 68. lali84 2009. május 07. 11:44
  „loden nézd meg az videot jol nem a lábába eset el mez rántásba ami igaz bene van a játékba.
  de ha beirogatsz akkor normálissat irjál be vagy irogass más hol ahol hülyeséget eltürik.(van mire nagy képünek lennie)ha az is!!!”
 • 67. nasi12 2009. május 07. 01:07
  „Tisztelt lóden70!
  Őrülök, hogy kiengedték az utolsó Népligeti hőst is akit bevarrtak a legutóbbi ferencvárosi látogatáskor a Magvassynál.
  Sajnos a Népligetben nem tudtak megkeresni szurkolóink, de ami késik az nem múlik.
  Légy türelemmel, megtalálnak!
  Addíg is kitartás!”
 • 66. loden70 2009. május 06. 23:37
  „Kedves nasi 12 én is nagyon sajnáltam csak az a baj hogy nem toloszékel jöt be a studioba akkor még könnyeztem volna a nevetéstöl !!!!!!”
 • 65. loden70 2009. május 06. 23:32
  „kedves eto szurkolok. Görbic nagyképü Anita a saját lábába esett el nem bántotta senki kevesebb cigi szesz stb. és akkor lesz erönlét . Nem egy emberen mulik hogy a csapat hogy szerepel . Lehet nem akar olyan messze elutazni inkább itthon piál és sziv , kicsit le kellene ellenörizni . Nem kellene ennyire sztárolni . Példakép lehetne csak az a baj hogy az alkoholistáknak”
 • 64. nasi12 2009. május 06. 23:05
  „Sajnos Anita két mankóval szerepelt ma a Revitában, szörnyű volt látni.
  A szakemberek a háttérben több hónapos kihagyásról beszélnek.
  Ez rettenetes.”
 • 63. lali84 2009. május 06. 19:53
  „de nézd akkor se besszélhetünk szándékosságrol..meg benne van a sérülés a játékba,én nem védem a fradit mert nem szeretem őket és nagyon sajnálom ami tőrtént főleg bl dőntő előtt.sajnálom..”
 • 62. georgbob 2009. május 06. 19:33
  „Talán nézd meg mégegyszer a videót...”
 • 61. Hedon 2009. május 06. 18:50
  „Ahhoz , hogy Görbicz rosszul lépjen ahhoz az kellett, hogy
  az a birka mezénél fogva lerántsa. Utol ugysem érta volna
  mivel kövér mint a disznó !”
 • 60. lali84 2009. május 06. 18:39
  „ja és elég egy ilyen sérülésnél ha valaki rosszul lép.”
 • 59. lali84 2009. május 06. 18:36
  „kivételessen igazza van osztógépnek ez az egyik a másik ha megnézzük a videot piroska a mezét rántotta meg ha jol láttam és főldre került Anita én nem hiszem szándékos volt meg dániából pénz fog kapni piroska stb...
  ezek mint butaságok!!!remélem felépül anita a vissza vágóra de ahhóz jol kell kint szerepelni..sok sikert kivánok ebbe/ez csak az én véleményem/”
 • 58. osztógép 2009. május 06. 18:19
  „NEM a másik csapat játékosai a f*szok, hanem a ETO edzője, hogy játszatta a csajt 3 nappal a BL döntő előtt!!!!”
 • 57. IV.Béla 2009. május 06. 17:55
  „Én azt hittem, hogy Magyarországon csak a Fradi, meg a Loki kéziszurkeszei ilyen parasztok, de akkor látom, hogy itt sem jobb a helyzet. Hála az égnek a többség reálisan látja a dolgokat.
  Ponci! Nem kívánom, hogy szakadjon el a keresztszalagod, mert te valszeg bele is halnál. A hülyeségbe.”
 • 56. onem 2009. május 06. 17:25
  „szamoránszki egy genyó, nem sportember. Olyan a csapat is, mint a szurkolótábora!!!”
75 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyirmóton jókor jött a pofon?

Labdarúgás - Súlyos vereséget szenvedett hétvégén Pápán a Gyirmót. A klub elnöke, Horváth Ernő úgy… Tovább olvasom