Kisalföld logö

2017. 07. 26. szerda - Anna, Anikó 16°C | 23°C Még több cikk.

Görbicz Anita Kézisuli indult Székelyudvarhelyen

˝Görbicz Anita nevét itt is mindenki ismeri, a kézilabda királynője hatalmas vonzerő lesz a kislányok számára!˝ – mondta a sportiskola vezetője.
Határon túl bővíti tovább szakmai együttműködéseit a Győri Audi ETO KC: Székelyudvarhelyen elindult a Görbicz Anita Kézisuli. A vasárnapi Török Bódog Női Kézilabda Magyar Kupa döntőjének szünetében újabb fontos állomásához érkezett a Győri Audi ETO utánpótlás fejlesztése.

Az erdélyi város, Székelyudvarhely sportiskolája szakmai együttműködést írt alá a BL címvédő klubbal, amelyet Bakó Lajos, a sportiskola vezetője, és Kelecsényi Ernő, az ETO elnöke láttak el kézjegyükkel. A Székelyudvarhelyi Kézisuli Görbicz Anita nevét vette fel, hiszen a világklasszis magyar kézilabdázót a helyiek között is óriási tisztelet övez.


„Az utóbbi években klubunk utánpótlásképzése messze túllépte már a város illetve a megye, sőt az ország határait is." – nyilatkozta Kelecsényi Ernő, a Győri Audi ETO KC elnöke.

„A csallóközi és a kozármislenyi példák azt mutatták, hogy érdemes tovább szélesíteni a szakmai együttműködések körét, és az ETO utánpótlásképzés módszertanát megosztani az arra fogékony utánpótlás bázisokkal. Az együttműködéseink alapja, hogy edzőink átadják az ETO-nál kialakított utánpótlás képzési rendszer know how-ját, szakmai tudását, továbbá segítséget nyújtunk a csatlakozó egyesületeknek az anyagi forrásuk megteremtésében is. Cserébe az ETO utánpótlás bázisa növekszik, és az új, csatlakozó egyesületek legtehetségesebb játékosainak lehetősége nyílik a Győri Audi ETO Akadémiai képzésébe becsatlakozni." – mondta el az együttműködés lényegét a klubelnök.

Bakó Lajos, a székelyudvarhelyi sportiskola vezetője szerint az erdélyi bázisnál nagy várakozással tekintenek az új időszakra: „Régóta keressük már az együttműködés módját az ETO-val, és óriási lehetőséget látunk a közös munkában. Székelyudvarhelyen nagy népszerűségnek örvend a kézilabda, a most induló suliban már közel 200 kézilabda-palántával kezdjük a munkát. Görbicz Anita nevét itt is mindenki ismeri, a kézilabda királynője hatalmas vonzerő lesz a kislányok számára!" – számolt be a tervekről Bakó Lajos.A Görbicz Anita Kézisuli vasárnap a névadó világsztár, és a székelyudvarhelyi egyesület hatéves növendékének kezdődobásával indult el jelképesen.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tiger Woods már az első százban sincs a világranglistán

Az aktuális világranglistán az északír Rory McIlroy áll az első helyen. Tovább olvasom