Kisalföld logö

2017. 04. 23. vasárnap - Béla 4°C | 13°C Még több cikk.

Görbicz Anita a Balaton Soundon - Jön a felkészülés

Az Audi-ETO világklasszis irányítója, Görbicz Anita Zamárdiban lábbal is oda küldte a labdát, ahová akarta.
A Telekom meghívásának eleget téve a Balaton Soundon vendégeskedett Görbicz Anita, az Audi-ETO kétszeres Bajnokok Ligája-győztes kézilabdázója, párja, Vincze Ottó társaságában, aki profi labdarúgó-pályafutását 2008-ban a Ferencváros játékosaként fejezte be.

Érkezésük után gyorsan kiderült, hogy a 190-szeres válogatott sportolónő „elsőbálozónak" számít a Balaton Soundon, azaz 31 esztendősen először került egy meglehetősen zajos fesztivál forgatagába. Vincze, aki jelenleg a győri futballklub utánpótlással és a nemzetközi kapcsolatokkal foglalkozó menedzsere, ugyanakkor két réges-régi „szigetelés" emlékeit tudta felidézni, és ezzel a nagy bulizások sorolása nála is befejeződött.

"Már csak pár nap van hátra a szabadságunkból, aztán gőzerővel elkezdjük a felkészülést a bajnokságra, a Bajnokok Ligájára."
Görbicz Anita
A pár sportmezben érkezett a fesztiválra, így azonnal „pályára" is léphettek, hogy a kivételes labdaérzékükre hagyatkozva először tegyék próbára magukat az új magyar találmányban, a Teqball játékban. Anita játszott párban Vincze Ottóval, aztán egyesben ellene is, majd bevonták a lábteniszre hasonlító párosozásba az új sportág feltalálóit. Görbicz a bemutató vége felé lábbal és fejjel is pontosan oda tudta juttatni a focilabdát, ahová akarta.

„Érdekes és nehéz is ez a játék, de gyorsan meg lehet tanulni, és akkor nagyon élvezetes szórakozássá válik" – mondta Görbicz Anita.

„Eleinte a szabályok betartása igencsak fogós feladat, de a játék szenzációs, és nekem már most az jár a fejemben, hogy hamarosan beszerzek otthonra egy jó kis játékasztalt" – hangzott Vincze Ottó dicsérete.

Témát váltva Anita őszintén elismerte, hogy a labdarúgó-világbajnokságon a braziloknak drukkolt, és a nyári szabadság kezdete előtt úgy búcsúzott el Eduarda Amorimtól, a Brazíliába hazatartó csapattársától, hogy Neymar autogramja nélkül a szeme elé ne kerüljön.

Görbicz Anita és Vincze Ottó is kipróbálta az új játékot, a Teqballt.
Görbicz Anita és Vincze Ottó is kipróbálta az új játékot, a Teqballt.


„Döbbenetes, ami ezzel a csapattal történt. Kézilabdázóként nekem is jutott már egy-két fájó fiaskó, így pontosan tudom azt, miként taglóz le egy egész csapatot a megbénító rövidzárlat. Neymar sérülése és Thiago Silva eltiltása csak nehezítette a helyzetüket. Sajnálom a brazilokat" – folytatta Görbicz Anita, majd hozzátette:

Decemberben pedig az Európa-bajnokságon szeretne a győri irányító a válogatottal jól szerepelni.

„Nem azért, mert most a brazilokra tettem, akik még a bronzérmet sem tudták otthon tartani, de kontinensbajnoki esélyeink latolgatásába nem szívesen mennék bele. Egyszer melléfogtam, abból azonnal tanultam is" – tette hozzá Görbicz.

A 11-szeres válogatott, profi játékosként pedig 18 évet a pályán töltő Vincze Ottó is elmondta a véleményét a világbajnokságról.

„Az számomra egyértelmű, hogy a legcsúfosabb dolog a címvédő spanyolokkal történt meg, akiknek a vesszőfutására már a válogatott gerincét adó Barcelona Bajnokok Ligája-kudarcaiból is következtetni lehetett. Az a fajta lassú és körülményes támadásépítés, amivel ők próbálkoztak, már nem igazán eredményes. Az ellenfelek betéve tudják, hogy ennek a szisztémának mi az ellenszere. Azok a válogatottak vitték sokra, akik a masszív védekezésből villámsebes kontrákat tudtak indítani, és a szó szoros értelmében lefutották a védőket. Nevek említése nélkül nekem az a véleményem, hogy sok európai élcsapat agyonjátszatott és túlfizetett játékosa kifáradva és kedvetlenül állt oda játszani Brazíliában.

Néha már úgy tűnt, hogy amilyen gyorsan csak lehet, indulnának hazafelé, hiszen otthon újra indul a verkli, azaz nincs megállás" – hangsúlyozta Vincze Ottó.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kosárlabda - Dénes is marad

Dénes Gábor is aláírta a 2014/2015-ös évadra szóló szerződését. Tovább olvasom