Kisalföld logö

2018. 07. 16. hétfő - Valter 17°C | 27°C Még több cikk.

Gond nélküli soproni siker

Az MKB Euroleasing csapata igazi csapatmunkával tudta megverni a lengyel bajnokot.

Ahhoz képest, hogy mindkét csapat számára kulcsfontosságú meccs volt a szerdai Sopron–Gdynia női Euroliga-találkozó, kifejezetten élvezetes, színvonalas derbi volt, amely – s ez a legfontosabb – szép soproni sikerrel zárult.

Olekszandra Gorbunovát a tavaly még soproni színekben játszó Gordana Kovacevic igyekszik szerelni.
Natalia Hejková együttese helyenként kifejezetten szellemes, jó játékkal összességében gond nélkül, biztosan verte a lengyel csapatot. A soproniak érdemeit ugyan nem kisebbíti, de tegyük azért hozzá, mert az igazsághoz hozzátartozik: ez a Gdynia messze nem olyan erős, mint volt tavaly és tavalyelőtt.

Teasley  is kiszolgált

A szakvezető azt fejtegette a meccs után: igazi csapatmunkával sikerült megverni a lengyel bajnokot. Tény, Teasley ezúttal nem szórta el garmadával a triplákat, inkább társai kiszolgálására törekedett, valamint próbálta időnként kihasználni, hogy őt a nála egy fejjel kisebb Pawlak őrzi. A csapatmunkához hozzátartozott, hogy ez esetekben Cserny és Matovic nagyon okosan kihúzódott a palánk alól, hogy legyen helye az amerikainak érvényesíteni magassági fölényét. Teasley 12 pontja és 7 gólpassza dicséretes a 22 játékperc alatt.

Cserny az egyik hős

Minimum ugyanezzel a jelzővel illethető Cserny Réka játéka is. A soproni csapat kapitánya – csapatmunka ide vagy oda – egészen kiemelkedő egyéni teljesítménnyel járult hozzá a szép és fontos győzelemhez! Szerzett 26 pontot s 8 lepattanót, mindezt egészen extra dobószázalékkal, tehát nem úgy, hogy „elhajított" minden,  a keze ügyébe kerülő labdát.

A találkozó egyik hőse, Cserny a következőket mondta a meccsről: „Kicsit lassan puhán kezdtünk, emiatt az ellenfél dobhatott a meccs elején néhány könnyű kosarat. Később, amikor határozottabb lett a védekezésünk, s megvoltak a lepattanók, sikerült kihasználni, hogy azért ez a lengyel csapat ezen a szinten aránylag lassú. A megszerzett labdák után gyorsan indulva többször is lerohantuk őket, s mi szereztünk könnyű kosarakat. Egy-két kisebb megingást leszámítva a szünet után végig a kezünkben tartottuk a mérkőzést, azt gondolom, a győzelmünkhöz pillanatnyi kétség sem férhetett."

Dicséret az ellenféltől

Az ellenfélben játszó Gordana Kovacevic az előző években a soproni közönség egyik kedvence volt. Szerdán az első 25 percben ugyan elég halványan kosárlabdázott, a mérkőzés utolsó negyedórájában viszont rengeteget tett azért, hogy csapata ne szenvedjen súlyos, katasztrofális vereséget, gyakorlatilag egyedül tartotta versenyben a Gdyniát: „A mérkőzés elején elég ideges voltam, szerettem volna bizonyítani Sopronban, s nem ment a játék. A második félidőre megnyugodtam, belelendültem, de mindent egybevetve a Sopron jóval előrébb tart, mint a mi fiatal csapatunk."

Legyen a végszó egy soproni kosarasé, méghozzá Károlyi Andreáé, aki a lengyelek extraklasszisának, Agnieszka Bibrzyckának – a játékost pár éve Európa legjobbjának választották a szakemberek –  8 ponton tartásával ünnepelte azt, hogy 2005-ben a legjobb magyar játékosnak választották. „Annak örülök, hogy helyenként jól játszva, gond nélkül hoztuk a kötelező hazai győzelmet."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szétszéled az ezüstcsapat?

Tavasszal ezüstérmes lett a Soproni Tigrisek-Soproni Ászok fiúcsapata az országos ifjúsági… Tovább olvasom