Kisalföld logö

2018. 11. 15. csütörtök - Albert, Lipót 2°C | 11°C Még több cikk.

Gólzáporos pontosztozkodás

Békéscsaba - Matáv Sopron 3 - 3
Békéscsaba, Arany Ászok Liga-mérkőzés, 1500 néző. V.: Bede (Heibl, Lászlai). Békéscsaba Simunic Schindler Vilotic Grujic Funk Balog Simon Vasiljevic (Tóth Gy., 57.) Ursz (Tóth Gy. 57) Kulacsik (Pontemkin, 63.) Miculescu Vágó Attila Gsz.: Grujic (27., 62.), Funk (83.), Udvari (91.) Sárga lap: Schindler (19.), Vilotic (21.), Grujic (61.), Tóth Gy. (77.) Kiállítva: Grujic (62.)

Matáv Sopron Molnár 2,5 Földvári 3 Bagoly 2 Szekeres 2 Hanák 2,5 Lazic 3 (Sira 3, 46.) Fehér 3 Pintér 2,5 (Balaskó 3,5, 33.) Bárányos 3,5 Szabó O. 2,5 (Sifter, 76.) Tóth M. 2 Dajka László Gsz.: Balaskó (66.), Sira (86.), Bárányos (89.) Sárga lap: Fehér (77.), Sifter (87.).

8. p: Kulacsik lőtt kapura jobbról, fordulásból éles szögből, Molnár a szögletre ütötte a léc alá tartó labdát.
11. p: Lazic szöktette a jobb szélen előretörő Földvárit, aki pontosan centerezett, ám Tóth M. 8 méteres fejese után Simunic szép betöréssel fogta a kapu bal oldalába tartó labdát.

27. p:
Balogh végezhetett el jobbról szögletet, ívelés helyett élesen lőtte be a labdát és a rövid oldalon Grujic bombafejessel küldte a léc alá a labdát. 1–0.

30. p:
Fehér tört előre a békécsabai térfél közepn, 28 méterről lövésre szánta el magát. A labda már túljutott Simlicon, ám a baloldali kapufáról visszavágódotta mezőnybe, éppen a balöszekötő helyén Tóth M. elé. Ő nagyon okosan a kapu előterében helyezkedő Bárányoshoz fejelt, akinek 4 méteres lövésébe Simonic reflexmozdulattal belekapott és kezéről szögletre vágódott a labda.

46. p:
Tóth M. adott középre a 16-os jobb oldali vonaláról ballal, Sira pedig 5 méterről megcsúsztatta a labdát, amely centikkel ment el a jobb kapufa mellett.

49. p:
Szabó O. ívelt egy szabadrúgást a hazai térfél közepéről a csabai kapu előterébe, Bagoly emelkedett legmagasabbra, ám 6 méteres fejese után Simunic remek mozdulattal belekapott a labdába és szögletre ütötte.
62. p: Az egy perccel korábban sárga lapott kapott Grujic durván beleszállt Sirába. A Csaba csapatkapitánya második sárga lapját is megkapta, mehetett zuhanyozni.

66. p:
Balaskó kapott labdát Bárányostól a jobbösszekötő helyén, a 16-os sarkánál, egy ügyes lövőcsellel tisztára játszotta magát, befelé húzott és 14 méterről ballal kilőtte a bal alsó sarkot. 1–1.

73. p: Balaskó a jobböszekötő helyéről ügyesen játszott vissza Szabó O. elé, akinek 10 méteres lövése már túljutot Simunicon, ám a gólvonaltól 2 méterre helyzkedő Balogh menteni tudott.

83. p: Tóth Gy. ugratta ki a balösszekötő helyén előretörő Funkot, aki lefutotta Siftert és 12 méterről ballal kilőtte a hosszú alsó sarkot. 2–1. 86. p: Földvári lövésszerű beadása után a labda a felső lécről átpattant a túloldalra Balaskó elé, aki egyből középre játszott és a két csabai védő közül Sira 7 méterről a hazai kapu bal oldalába fejelte a labdát. 2–2.

89. p:
Bárányos tört előre a jobbösszekötő helyén, Tóth M.-hezjátszott, aki ügyesen visszapasszolt, Bárányos pedig kilépett két védő közül és a kifutó Simunic fölött 10 méterről elegánsan a kapu közepébe pörgette a labdát. 2–3.

91. p: Tóth Gy. jobb oldali szögletét követően a csereként beállt Udvari a soproni védők gyűrűjéből 6 méterről fejelt, a labda a fejéről először a földre, onnan pedig a kapu jobb felső sarkába vágódott. 3–3. Annak ellenére, hogy Békéscsabán aggódnak a szurkolók, hogy a Diósgyőr kizárása után esetleg akár a helyi lila-fehérek is hasonló sorsra juthatnak, a hazai csapat kezdett jobban.

A soproniak a középpályán körülményesen futballoztak, nem nagyon tudták megtartani a labdát, így a vehemensen kezdő Békéscsaba futballozott fölényben és egy pontrúgás után megérdemelten szerzett vezetést. Rögtön egyenlíthetett volna a Matáv, ám előbb a kapufa, majd pár másodperccel később Simunic mentett.

Dajka László folyamatosan próbálta mind támadóbb és támadóbb szelleművé tenni csapatát, hiszen előbb Pintér helyére a támadásokban jártasabb Balaskót, a szünetben pedig a középpályás Lazic helyett a csatár Sirát küldte pályára. A második félidő elején óriási fölényben játszott a Matáv.

Grujic ezt nem is birta idegekkel, igen buta módon kiállíttatta magát. Az emberelőnyt Balaskó révén szinte azonnal kihasználta a soproni csapat, amely ezt követően egyre-másra dolgozta és sajnos hagyta is ki a helyzeteit. A kihagyott lehetőségeket góllal büntette a Békéscsaba, ám ez nem törte le a soproniakat.

A hihetetlen izgalmas végjátékban bő öt perc alatt megfordították a találkozó állását, már-már győztesnek látszottak, ám az utolsó pillanatban egy újabb szöglet után kiegyenlítettek az utolsó fél órában hátrányban futballozó hazaiak. Remek, fordulatos mérőzésen két pontot Békéscsabán hagyott a Matáv! alc.: Három gól, egy pont Szinte villámokat szórtak a lefújás után Dajka László szemei.

– Hihetetlen! Idegenben rúgunk három gólt és nem tudunk nyerni. Súlyos egyéni hibák miatt két gólt is kaptunk pontrúgásból, pedig jól fejelő védőink vannak. Nem állt még össze a védelmünk, amely tavaly óta gyakorlatilag teljesen kicserélődött és hiába rúgunk elöl akárhány gólt, hátul is nagyon „gólképesek" vagyunk. Ráadásul nem elég, hogy amúgy sem állt össze a védelem, különböző okok miatt nem is nagyon tud ugyanabban az összetételben játszani. Jól futballoztunk, rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, mégsem sikerült győznünk.

– A kapus teljesítményével mennyire elégedett? – Úgy gondolom, nem rontott, de sajnos pluszt sem tudott nyújtani. – Egyéni hibákat említett. Kik kibáztak és lesznek-e szankciók? – „Kifelé", a nyilvánosság előtt senkire nem szeretném „ráverni" a balhét, ám akik hibáztak, 50–100 ezer forintos pénzbüntetést kapnak majd. alc: Tartás van, győzelem nincs Egy gól és egy gólpassz volt a mérlege ezen a mérkőzésen a csereként beállva remek teljesítményt nyújtó Balaskó Ivánnak. „Ha csak a biztos helyzeteink felét berúgjuk, hozhattuk volna a legendás angol–magyar eredményét, azaz nyertünk volna 6–3-ra.

Azt, hogy mentálisan erős és van tartása, újra bebizonyítota a csapat, hiszen kétszer is felállt vert helyzetből, csak magunkat okolhatjuk azért, hogy nem sikerült nyerni annak ellenére sem, hogy helyenként kifejezetten jól játszottunk. Vágó Attila talán érthetően nem volt csalódott a lefújás után. Vágó Attila: – Izgalmas, gólokban és fordulatokban gazdag mérkőzés volt. Mindkét csapat számára voltak olyan pillanatok, amikor győztesnek érezhette volna magát, éppen ezért a döntetlen igazságos.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A motorok igazi erőpróbája

A Forma–1-es mezőnyre az év leggyorsabb versenye vár a hét végén, amely igazi erőpróbát jelent… Tovább olvasom