Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

Gólparádé a soproni labdarúgásért

Labdarúgás - Megtették a magukét, parádéztak, szó szerint kiálltak a soproni labdarúgásért a közelmúlt és a kicsit távolabbi múlt soproni futballsztárjai, akik a végveszélybe került soproni labdarúgásért egy pazar gálameccset varázsoltak a Káposztás utcai stadion gyepére.
Sajnos akadtak néhányan mindkét oldalon, akik az utolsó pillanatban lemondták a szereplést. Nem tudott eljönni az SLC-ből Dragóner és Fischer, a Matávból pedig az évadot Olaszországban töltő Horváth András, a tavasszal pedig Bulgáriában légióskodó Fehér Zoltán. Ám remek labdarúgó azért így is akadt mindkét oldalon.

Félidőben – hiába halmozott bravúrt bravúrra Milchram, 4–2-re a Matáv vezetett. Aztán volt az állás 7–3 is, ám a hajrában Majoros tíz percen belül mesterhármast rúgott, de a szintén három gólig jutó Tóth Mihály két pazar fejes találat után lábbal biztosította be a Matáv győzelmét. A közel ezerötszáz fős közönség vastapssal jutalmazta a látványos mérkőzésen részt vevőket, de valahol mindegyik nézőben ott volt az aggodalom: láthatnak-e még valaha ilyen szintű labdarúgókat, azaz profi játékosokat Sopronban?

A soproni fociért Supka Attila, a ZTE vezetőedzője is szerelést húzott. Fotó: N. P.
A soproni fociért Supka Attila, a ZTE vezetőedzője is szerelést húzott. Fotó: N. P.

Gőbl Gábor, a mérkőzés főszervezője: – Érthetetlen, hogy a város vezetői mindezt a kétségbevonhatatlanul népszerű és valós sportértéket nyújtó, közösségi élményt jelentő sportágat értéktelennek tartják. A három évtizedes tradíciót megszakítani óriási felelőtlenség, pláne most, amikor ismét soproni labdarúgók lehetnének többségben az önkormányzati támogatás híján sajnos már megszületése előtt halálra ítélt új NB II-es csapatban. Kedd estig folytatni kívánjuk a szurkolói aláírások gyűjtését, kedd 19 órára pedig szeretettel várunk minden szurkolót a városháza elé, hogy személyesen adhassuk át a hivatalnak a több mint kétezer névvel és címmel ellátott petíciót.

Filipovic Vladan, az egyik legismertebb Magyarországon dolgozó futballmenedzser: – Két évet futballoztam Sopronban, remélem, a rendezvény eléri a célját, s továbbra is lesz profi futball a városban.
Tóth Mihály, a 2003–2004-es szezon gólkirálya: – Jó volt újra összejönni, látni a régi játékostársakat. Nagyon remélem, az itt látott összefogás, a szurkolók futballszeretete után a mérkőzés híre eljut azokhoz, akikhez kell.


Bodnár László, a megszűnt Matáv FC Sopron örökös tiszteletbeli elnöke: – Szomorúsággal tölt el, hogy úgy tűnik: amit annak idején, tizenöt éven át építgettünk s felépítettünk, az gyakorlatilag tizenöt hónap alatt teljesen széteshet...

Hanák Viktor, a Magyar Kupa-győztes csapat tagja: – Csak reménykedni tudok abban, hogy lesz még profi futball a városban.

Milchram Péter, az SLC volt kapusa: – A szurkolók lelkesedése is azt mutatja: Sopronnak igenis kell a futball.

Olvasóink írták

24 hozzászólás
12
 • 24. Dewmist 2008. július 14. 17:18
  „Már az ókori rómaiak is tudták: kenyeret és cirkuszt a népnek! Mára ez annyiban változott, hogy a kenyerét mindenki szerezze meg magának, a "cirkusz" pedig drága a T. vezetésnek! Persze a szavazáskor ezt nekünk illő volna elfelefteni. Hát nem fogjuk!”
 • 23. Brasil 2008. június 17. 19:21
  „Látó te nagyon nem vagy képbe vagy nagyon átvernek!
  a kupagyöztes csapat közel 240 millió körüli összegből müködött!
  lesz tulajdonosa a csapatnak Göbl Gábor és befektetői köre 60% ban és ügye a maradék marad a Dunaújvárosi tulaj Rigler úr tulajdona !Akinek kikötése a Soproni stadion használata és az eddigi városi támogatás 30 millió bíztósitása!!!Úgyan is Magyarországon önkormányzati segítség nélkül nem müködtethető semilyen sportág és kulturális rendezvény se!!!Ennek nyugodtan utánna nézzhetsz!”
 • 22. pisti50 2008. június 17. 17:23
  „El olvastam az összes hozzá szolást,de sajnos ezzel nem jutottam elöbre.

  Itt is egymást szidjuk min az fc sopron honlapján.
  Majd ezt is le záratják, szerintem ahoz esm volt joguk.
  hiszen szólás szabadság van,de nem ezzel akarok foglalkozni.
  Azt hiszitek hogy ha ki megyünk ma a főtérre meg változik a város vezetés elképzelése és meg sajnál minket?
  hát nem le szarják az egésszet.
  Még arra sem voltak kiváncsiak,hogy kik jöttek milyen labdarugók,hogy gála mérközést játszottak,még egy kis üdvözlő szó sem volt mert nem volt itt a városvezetéstől senki.
  Ezek után még reménykedtek?
  Mert én mindem hitemet elvesztettem a városvezetökkel szembe.
  Csak hazudnak össze vissza eddig is hazudtak ezek után is hazudni fognak.
  Ez nem kosárlabda ahol egy bajnoki döntőre megtellik a csarnok 2000 néző
  Nem akaroma kosaras csajokat bántani mert én oda is ki megyek,de azért ha a fc-sopron játszott volna pl: bajnoki döntőt 15.000 néző biztos ,hogy lett volna.
  Hajrá sopron!! Mindenki a főtérre”
 • 21. látó 2008. június 17. 14:03
  „Ordítozni éppen ti készültök, persze szívetek joga...de ,hogy ki mihez ért azt szerencsére nem egy ilyen fórum dönti el! A milliókkal pedig soha nem dobálóznék, mivel ismerem behatóan a részleteket!!! Amiket leírtam bárki ellenőrizheti a cégbíroságon, vagy az Önkormányzat honlapján!”
 • 20. fc soproni 2008. június 17. 13:50
  „adozo! látó! Azt hiszitek, hogy szellemesek vagytok? Hozzá nem értő emberek itt akkora baromságokat irogatnak, de állítom a stadiont még belülről nem is látták. Dobáloznak a milliókkal, mert azt hiszik ők osztják az észt. Itt ha nem tudnátok az önkormányzattól 30 milló segítség kellene ez valami tyúk-per költsége. Ti fogtok a legjobban ordítozni, ha az önkormányzat megvon valamit ami az érdeklődési körötökbe tartozik.
  Szánalmas, és idióta beszólás, hogy vigyünk 50 ezer ft-ot.
  HAJRÁ SOPRON!
  GYERTEK A FŐ TÉRRE!!!!!!!”
 • 19. Öcsi 2008. június 17. 12:56
  „Látó!
  És a Tied is, mert csak egy van ebből is mint az országból is!
  Jobban tennéd ha elhúznál ezzel a dumával a p....”
 • 18. látó 2008. június 17. 08:02
  „Adózóval egyetértek, csak azok a fránya számok..az nb1-hez 3 évvel ezelőtt 450 millió kellett! (ami ugye2000 fő*225 000 Ft, az nb2-höz is kell kb. legóvatosabban is 130-180 millió! Mindenkinek jó adakozást...Egyébként egyszer egy "nagyformátumú" ember azt mondta, hadd tűntessenek, majd megunják aztán hazamennek...ez az ember még mindig a miniszterelnökötök!!”
 • 17. adozo 2008. június 17. 07:48
  „És minden szurkoló hozzon 50 000 ft-ot,
  mert 50 000ft*2 000 fő= 100 000 000 ft,
  és márt indulhat is az nb1”
 • 16. fc soproni 2008. június 17. 07:08
  „Kedves Szurkoló Társaim!
  Ma minden focit szerető kicsi és felnőtt jöjjön este hétkor a Fő térre. Megmutatjuk, hogy sokan vagyunk és kell a foci Sopronban.
  HAJRÁ SOPRON!!!!!!!!!!!!”
 • 15. látó 2008. június 16. 17:36
  „13. hozzászóló leírtad a lényeget úgy kell gazdálkodni! Ez nem működik 17 éve, csak most már egyre kevésbé bírja a város (már nincs mobilizálható vagyon), tudod a hitelfelvételnek is van határa...hát ez az a pillanat ami eljött!!!
  14. Az említett pénzt amit megszavazott a közgyűlés a Holding régen elköltötte más célokra, vagy a következő hónapokban fogja...ezt hívják keresztfinanszírozásnak (köznapi értelemben gányolásnak!)”
 • 14. ccc 2008. június 16. 17:18
  „A városvezetés ill. közgyűlés megszavazott 49 milliót a reacnak, ha itt marad. Erről határozat is van, ebből kellene 30 milla az NBII-höz. Rendben ne adjanak, akkor viszont se a színház, se az MKB, se a Sördögök, sem a többi klub ne kapjon egy vasat sem. Költsék inkább szakértőkre, meg ügyvédekre, vagy vigyék be a pénzt a kaszinóba, de előtte hívják segíteni a Bognár Gyurit. Holnap a főtérre mindenki 7 órára. Ja, még valami: a bajnoki döntő 4. meccsére a sportcentrumban 1230 db jegyet adtak el, pedig mindenkinek kellett venni + pécsi szurkolók... Akkor melyik is a nagyobb tömegeket megmozgató esemény??!”
 • 13. kormos.janos 2008. június 16. 16:55
  „Ma sokszor hallottam, hogy nem a város feladata eltartani a profi futballklubokat.
  Igazat adok. De!
  Ezzel a logikával a színházat sem kellene eltartani!
  Szerintem meg épphogy mindkettőre szükség van: színházra is meg focira is! Urak! Úgy kell gazdálkodni, hogy mindkettőre fussa!
  Tudomásom szerint Gőbl úr nem kér többet, mint amit eddig minden évben megadott az Önkormányzat az aktuális soproni futballcsapatnak. Ha azt megadja, akkor lehet nb2.
  Mit akar a városvezetés?
  Nyilván van igény a focira, azt kár lenne kétségbe vonni. Látni, hogy van ellenzője is. Mérlegelni kell és egyértelműen világosan megmondani: adják a támogatást az nb2-höz, avagy sem.
  Aztán várni a következményeket.”
 • 12. fc soproni 2008. június 16. 16:39
  „papa! Nagyon tájékozatlan vagy , de ezt ne mutasd senkinek. Az országban először lett Sopron a Nemzet sportvárosa. 15 évvel vagy elmaradva. Nem a nemzeti sporté ez különbség. Nem Tudod Abdai úr miért ült a felügyelő bizottságban, hogy semmit nem tudott a maffiózók cselekedeteiről? Az elöbb írta valaki, hogy Göbl Gabi 60% tulajdonos lenne az a 30 millió elég lenne az költségvetésbe. Ki beszél itt jelenleg NB1-ről, nagyon el vagy tájolodva.”
 • 11. pisti50 2008. június 16. 16:37
  „Itt nem csak arrol van szó,hogy legalább egy nb2-es csapat legyen,de az utánpotlás nevelés? Milyen célokat tüzzön ki magának?
  Hol fog utánna focizni?
  Vagy a város vezetés erre nem gondol?
  Mi motiválja ezekután a focistákat?
  kész ennyi volt ? most már mhetetek a francba?
  Pl: Minek épitteni multi tekepályát? Nem kiváncsi senki rá.
  Arra megy el sok-sok 100miló.
  Tényleg jó lessz ha a városvezetés elgondolkodik ezen,
  Ha nincs felnött csapat akkor az utánpotlás is meg fog hallni, mert nem sokan fognak focizni,nincs mi motiválja őket.
  Mindenki akkor holnap a főtérre este 19 óra.
  Hajrá Sopron.”
 • 10. barokk 2008. június 16. 15:08
  „Nagyon sok embernek ez az egyetlen lehetősége, hogy kimozduljon a hétköznapok szürkeségéből. Kiadhatják magukból a hétközben felgyült feszültséget, amiből egyre több van. Ez legalább olyan fontos, mint mondjuk a drogmegelőzés...”
 • 9. Papa 2008. június 16. 14:03
  „Nemzet Sport városa?:) Ezt honnan találtad ki?
  Egyébként teljesen elfeledtétek Vizer urat asszem ő a leginkább felelős..
  30 millió szerinted a foci csapat mükődése, hmm álmodj csak...több mint 100 millió akármelyik nb1es csapatnak.”
 • 8. Egy Soproni 2008. június 16. 13:25
  „Hát én csak annyit kommentelnék: Az önkormányzat azért van h a város lakóinak igényét figyelembe véve alakítsa a büdzsét...Szerintem bőven beleférne a foci is... Ha a reacnak ment fél évre a 20misi meg az ingyen stadion akkor egy SOPRONI csapatnak is mehetne... Papa nem az önkormányzat tartaná el a csapatot... Göbl Gáboré lenne a 60% ha jól tudom és bárhonnan is nézem ez a többségi tulajdon... és nem igaz h az ök-nak nincs módja évi harminc millióra! ami elment a perekre jöhetne a fociba! a városvezetéstől elvenni azt a pénzt amit feleslegesen elperelt! Nem csak színházra van igény! egy szűk rétegért nem kellenefeladni az egész várost! Azt kell h mondjam h a városvvezetőknek nem jelent az a rang semmit h a Nemzet Sport városa vagyunk! Szégyen és gyalázat! Akik meg azt kívánják h ne adjn a város pénzt erre azok gondolljanak arra h mi lenne ha az ő szórakozásukat vennék el ilyen módon! ők mit reagálnának? tapsikolnának hozzá?”
 • 7. B.P 2008. június 16. 12:12
  „Kedves Látó!
  Nem értem neked milyen gondolkodás modod van.
  Göbl úr csak probálja menteni a menthetöt.
  Az ember meg azért szavaz az emberekre az önkormányzatnál mert bizik benne hogy a népet szolgálja. De sajnos választás után a szavazó nép felejtös.És ha jönn az új szavazás igérnek fűt meg fát.Ha most lenne szavazási idö nem lenne gond a csapat megmentésével.Minden politikus arra törekedne.”
 • 6. Papa 2008. június 16. 12:07
  „Én nem értem, hogy miért az önkormányzat a hibás, profi futball, ráadásul kft is, akinek volt tulajdonosa, azt kéne felelősségre vonni!
  Illetve új tulajdonost keresni, az önkormányzat nem tarthat fenn foci klubot, utánpótlást támogatják is..ez nem a szocializmus, ez a piac gazdaság kedves hölgyek urak!”
 • 5. látó 2008. június 16. 11:01
  „A jelenlegi Önkormányzati tv. tételesen felsorolja mik egy Önkormányzat kötelező feladatai (persze ezen is kellene reformálni, de ez nem a mi szintünk) a kultúra nem tartozik ebbe a körbe...egyébként a perköltség valóban felesleges, de nem stratégiai volumen..a sportnál pedig a gond ugyanaz, mint kultúránál, a felhasználás célja mögé bujtatott pazarlás.. több közgazdaságtan, kevesebb PR!!! Az ördög a részletekben van..a többi csak szöveg és politika, amit sokan ügyesen meglovagolnak (mint az egyébként általam tisztelt Göbl úr is!)”
24 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Róth Kálmán a Valceához szerződik?

Kézilabda - Róth Kálmán, az Audi-ETO korábbi vezetőedzője, jelenleg a klub utánpótlás-igazgatója… Tovább olvasom