Kisalföld logö

2018. 11. 15. csütörtök - Albert, Lipót 2°C | 11°C Még több cikk.

Góllövésre tanítja az unokáját

Horváth István, a Fertőszentmiklós egykori kiváló csatára manapság akkor a legboldogabb, ha unokáját látja focizni vagy éppen gólt lőni.

Ezt pedig gyakran megteheti, mert a családi köteléken kívül egyben a serdülőcsapat edzője is, ahol az ifjú titán szerepel, és egyre gyakrabban eredményes.

– Netán örökölte a fiú a nagyapa tehetségét? – indítjuk a beszélgetést a 64 éves sportemberrel.

– Az csak a későbbiek során derül ki, de azt már most látni lehet, hogy van gömbérzéke a fiúnak – mondja büszkén a nagyapa.

Horváth István 1958-ban lett igazolt labdarúgó a Fertőszentmiklós csapatában, és 16 éves korában, 1962-ben mutatkozhatott be a felnőttek között.

– Ez a dátum azért jelentős a csapat és az én életemben is, mert ekkor nyertük meg a járási bajnokságot és kerültünk fel a megyei első osztályba. A mi egyesületünk az egyedüli, amelyik a felkerülés után egyszer sem esett ki onnan. Egyszer hagytuk el az osztályt, amikor négy évig az NB III-ban játszottunk.

Egy eseményt említ még a pályafutásából. Az egyik 1975-ben történt, amikor a Magyar Kupa legjobb 32 csapata közé kerültek és az akkori Tatabányától csak 3–1 re kaptak ki.

A csatár 34 évesen fejezte be az aktív játékot, miközben már a húszas évei közepe óta edzősködött is az egyesületnél. Előbb a serdülőknél, majd az ifjúsági csapat mellett, míg az utolsó két évben mint játékos-edző foglalkoztatták Fertőszentmiklóson. Edzőként azután megfordult Fertődön és Kapuváron is, miközben hatvanéves koráig az öregfiúk között szerepelt. Elsők között kapta meg „A megye labdarúgásáért" díjat.
Manapság egykori játékostársával, Ábrahám Gyulával a legkisebbekkel foglalkoznak, a hét-tizenegy éves gyerekeknek tanítgatják a labdarúgás alapelemeit.

Az egykori Steiner, Pirger, Ternyák, Ábrahám, Horváth csatársor tagjai szinte minden hazai mérkőzésen ott vannak.

– Valóban többen ott ülünk a lelátón a régi játszótársak közül, de finoman fogalmazva is, nem vagyunk elragadtatva a jelenlegi tizenkettedik helytől. Ezzel a játékoskerettel véleményünk szerint előbbre kellene tartani. Elsősorban hazai környezetből, fertőszentmiklósi játékosokra kell építkezni, mert mindenki számára rendkívül sokat jelent ez a fajta kötődés.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Karácsony a futsalosoknál is

Először tartott karácsonyi évzárót a magyar bajnok Rába ETO futsalcsapata. Az ünnepségen a klub… Tovább olvasom