Kisalföld logö

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik -1°C | 9°C Még több cikk.

Gólínség volt a Vasútnál

Legtöbbször hiába volt egyenrangú ellenfél az SVSE, gyenge támadójátéka miatt csak a mezőny végén, három együttest megelőzve végzett az NB III Bakony-csoportjában.

A magyar labdarúgás versenyrendszerének bizonytalansága miatt sokáig nem lehetett tudni, hogy az SVSE-GySEV gárdája a magyar bajnokság melyik osztályában indulhat el ősszel – az eredeti versenykiírás értelmében kiesett az NB III-ból –, végül a visszalépéseknek köszönhetően maradt az osztályban a csapat. Pedig a tavalyi évben a célkitűzés a sima bentmaradás volt, hogy megkezdődhessen hosszabb távra a csapatépítés. Ha nem is „csont nélkül", de azért a megkapaszkodás sikerült.

Az őszi szezont a 13. helyen zárta a gárda, mindössze 11 pontot gyűjtött, 13–26-os gólkülönbséggel. A helyezést illetően a tavaszi idényt követően sem változott a helyzet, a bajnokság végén is a 13. helyen kötött ki.
Majoros Zoltán játékos-edzőnek nem is kellett sokáig keresgélnie a kudarc okát, elég, ha megemlítette a csapat gólképtelenségét. A 30 mérkőzésen rúgott 25 gól önmagáért beszél.

– Alapvető gondunk a játékosállomány összetételének állandó változása volt – kezdte értékelését az edző –, hiszen mire összerázódtunk volna, újra csak a távozók pótlásáról kellett gondoskodni. Sajnos Ausztria elszívó hatása nálunk nagyon érződik. Az őszi gárdából ugyanis a téli holt szezonban Bucsi, Borsi és Mentes távozott, s őket nehezen tudtuk pótolni. Összességében a védelemre nem lehet különösebb panaszom, hiszen az érkező Katonával stabilizálódott a védelem közepe, és a kapus Németh Gábor is jó teljesítményt nyújtott.

Rajtuk kívül talán a két emberfogót tudom még fenntartás nélkül dicsérni, de például a középpályásainkról elég annyit elmondani, hogy csupán Horváth Attila tudott gólt elérni, csatárainknál pedig csak a kiesett Kőszeg csapata rúgott kevesebb gólt.
A fegyelmezettség is javult a bajnokság második felében, mert a játékosok az őszi 32 sárga és 6 piros lap mellett tavasszal 28 sárga lapos figyelmeztetést kaptak, s csupán egy kiállításuk volt.

– Úgy vélem, hogy a találkozóink zömén a helyzeteink is megvoltak, a mezőnyben egyenrangú ellenfelek voltunk, sőt, több mérkőzésen mezőnyfölényben játszottunk, de hiányzott a középpályáról egy sokat futó játékos, így nem értünk fel a támadásokhoz, s a bal oldalunk is gyengének bizonyult.

A bizonytalanság miatt nem igazán főtt a szakvezető feje.
– Mi elsősorban a jelenlegi osztályra készültünk, ettől függött az erősítésünk is. Célunk ezúttal sem lehet más, mint olyan együttest kialakítani, összerakni, amelyik biztos bentmaradás mellett kielégíti a szurkolók és a vezetőség igényeit is. Ehhez szeretnénk a soproni és környékbeli fiatalokat megnyerni, az utánpótlásgárdából sikerre éhes fiatalokat felhozni, hogy az egyesülethez méltó eredményekkel kárpótoljuk gyengébb szerepléseinket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

M. Schumacher: 81!

A papírformának megfelelően a hatszoros világbajnok Michael Schumacher nyerte az 55.… Tovább olvasom