Kisalföld logö

2017. 03. 29. szerda - Auguszta 5°C | 19°C Még több cikk.

Gól nélküli döntetlen az Újpest ellen - fotók

Küzdelmes mérkőzésen hiába dolgozott ki több helyzetet az ETO, egy-egy ponttal gazdagodtak a csapatok.
Jobban játszott a Győri ETO FC együttese, de nem tudta értékesíteni a helyzeteit, így gól nélküli döntetlent játszott az Újpest ellen.

Győri ETO FC - Újpest FC 0 - 0
ETO Park, 3000 néző. Vezette: Farkas Á. (Erős, Kelemen)

ETO: Kocic - Svec, Lipták, Lang, Dinjar - Pátkai, Kamber, Koltai (63., Trajkovic) - Strestík (63., Priskin), Rudolf, Martínez (72., Varga R.). Vezetőedző: Horváth Ferenc.

Újpest: Balajcza - Nego, Heris, Litauszki, Forró (65., Stanisavljevic) - Simon K. (92., Kosovic), Nagy G., Balogh B., Suljic (93., Rojo) - Vasiljevic, Bardhi. Vezetőedző: Vignjevic Nebojsa. 

Sárga lap: Martínez (69.),Trajkovic (73.), Pátkai (74.), Priskin (85.), illetve Vasiljevic (66.)


Horváth Ferenc - Sokadig mérkőzés, amikor az ellenfél edzője dicsér minket, de mindig pontot visznek el tőlünk. Az Újpest játékát kontrollálni tudtuk, nem dolgoztak ki helyzetet. Az első és a második félidőben is voltak helyzeteink, amelyekkel eldönthettük volna a mérkőzést.Úgy éreztem, hogy egy góllal meg lehet nyerni ezt a meccset, hátul stabilan védekeztünk. Ahogy Verebes Józsi bácsi is mondja, egyszer valaki bele fog szaladni a késbe, de ezzel egyelőre várunk kell.

Győri ETO - Újpest: 0-0. 2014. 10. 19. Fotó: Bertleff András


Vignjevic Nebojsa: - Elégedett vagyok az egy ponttal, az ETO jobban játszott az első félidőben, rengeteg helyzetünk volt. A második félidőben feljavultunk, de akkor is az ETO irányított. A középpályán hiányzott a sok passz, gyenge támadójátékot mutattunk. A táblázaton elfoglalt hely nem reális, ennél jobb csapat az ETO.

A győriek kezdték jobban a találkozót, az első öt percben kétszer is veszélyeztettek, de rendre menteni tudtak a vendégek védői. 

A folytatásban is az ETO birtokolta többet a labdát, az Újpest beszorult a saját térfelére és főként a gyors ellentámadásban bíztak. A zöld-fehérek Martínez és Dinjar révén a bal oldalon vezettek több támadást, de komolyabb helyzetet nem sikerült kidolgozniuk a szervezett újpesti védelemmel szemben.

Az első félidő derekától főként mezőnyben gyűrték egymást a csapatok. Horváth Ferenc együttese továbbra is kezdeményezőbb volt, de az utolsó passzokba rendre hiba csúszott. Az utolsó öt percben ismét ritmus váltott az ETO. Egy jobb oldali szabadrúgást követően Koltai ívelt a hosszún érkező Rudolf felé, aki 5 méterről fejelt, de próbálkozását óriási bravúrral védte Balajcza. A kipattanóra Pátkai csapott le, 10 méteres bal lábas lövését a gólvonalról blokkolták a vendégek, így gól nélküli eredménynél vonultak öltözőbe a csapatok.


Szünetet követően lendületesebben kezdett el játszani az Újpest, de hamar ismét átvette a kezdeményezést az ETO. A közpéppályán Pátkai jól játszott, sok labdát szerzett, igyekezett játékba hozni a csapattársait is, de mellette ezen az estén egy igazi irányító középpályás hiányzott a győri csapatból, aki remek labdákkal szolgálja ki Rudolfot vagy Martínezt.

A második félidőben is főként a mezőnyben gyűrték egymást a csapatok, kevés helyzetet láthatott a kilátogató háromezer szurkoló. Horváth Ferenc együttese becsületesen küzdött, felülemelkedett a vendégcsapaton, de a korábbi mérkőzésekhez hasonlóan ezúttal is számos helyzetet kihagytak, pedig most a védelem is stabilan működött, az Újpest nem talált fogást a győrieken.

A mutatott játék és helyzetek ellenére a jobban játszó Győri ETO FC megérdemelte volna a győzelmet, de a labdarúgást gólra játsszák, így mindkét csapat egy-egy ponttal gazdagodott.


Online közvetítés


Vége a találkozónak!

91.p. Simon helyére Kosovic érkezett a vendégeknél.

90.p. Három perc hosszabbítást jelzett a játékvezető.

90.p. Svec indítása után Trajkovic iramodott meg a kapu felé, de a játékvezető lesállás miatt szabadrúgást ítélt.

85.p. Priskin kapott sárga lapot Heris felrúgásáért.

76.p. Bardhi távoli bal lábas lövését Kocic vetődve hárította.

74.p. Pátkai is sárga lapot kapott Suljic buktatásáért.

73.p. Pátkai labdaszerzését követően Rudolf 18 méterről lőtt laposan bal lábbal, Balajcza vetődve fogta a labdát.

72.p. Martínezt Varga R. váltotta.

69.p. Martínez kapott sárga lapot Suljic felrúgásáért.

67.p. Dinjar bal oldali szabadrúgása után a jobb oldalon Martínez lőtt középre Priskin felé középre, de a kis területre betömörülő vendégek időben menteni tudtak.

66.p. Vasiljevic kapott sárga lapot Trajkovic felrúgásáért.

66.p. Suljic távoli lapos lövését magabiztosan fogta Kocic.

65.p. Cseréltek a vendégek is. Forrót Stanisavljevic váltotta.

63.p. Kettős cserére szánta el magát Horváth Ferenc, az ETO vezetőedzője. Strestík és Koltai helyére Priskin és Trajkovic érkezett a pályára.

60.p. Koltai bal oldali szöglete után Kamber 8 méterről centikkel fejelt a kapu jobb felső sarka mellé.

55.p. Mezőnyben gyűrik egymást a csapatok. A kevés helyzetet hozó találkozón a szurkolók biztatására nem lehet panasz, bár az újpesti szurkolótábor az utóbbi percekben petárdát is durrogtatott.

46.p. Elkezdődött a második játékrész, a szünetben egyik vezetőedző sem cserélt.

45.p. Vége az első félidőnek.

42.p. Strestík 20 méteres nagy erejű bal lábas lövése kevéssel ment el a jobb oldali kapufa mellett.

40.p. Jobb oldali győri szabadrúgás után Koltai ívelt a bal oldalon védők mögé befutó Rudolf felé, akinek 4 méteres közeli fejesét óriási bravúrral védte Balajcza. A kipattanóra Pátkai csapott le, bal lábas 7 méteres lövését ezúttal hatalmas bravúrral hárította az újpesti kapus.

28.p. Strestík és Martínez játszott össze szépen a bal oldalon, de ismét tisztáztak a vendégek játékosai.

25.p. Kiegyenlített játékot láthatunk, főként mezőnyben gyűrik egymást a csapatok.

17.p. Szépen játszott össze Rudolf és Koltai a bal oldalon, utóbbi tekert a hosszún érkező Pátkai felé, aki már lendítette a lábát lövésre, de Forró szögletre mentett.

12.p. Lipták fejelt ki egy bal oldali beívelést középen, a labda Balogh felé pattant, aki kapásból bal lábbal méterekkel lőtt a kapu bal oldala mellé.

6.p. Strestík iramodott meg a jobb oldalon, majd középre adott Rudolf felé, Heris az utolsó pillanatban szögletre mentett. Pontrúgás után tisztáztak a vendégek.

5.p. Martínez bal oldali beadása veszélyesen tartott Rudolf felé, de Balajcza jó ütemben lépett ki a kapuból és megszerezte a labdát.

1.p. A győriek kezdték a találkozót.

Győri ETO FC - Újpest FC

ETO: Kocic - Svec, Lipták, Lang, Dinjar - Pátkai, Kamber, Koltai - Strestík, Rudolf, Martínez. Vezetőedző: Horváth Ferenc.

Csere: Kamenár (k), Kvilitaia, Trajkovic, Windecker, Völgyi, Varga R., Priskin.


Újpest: Balajcza - Nego, Heris, Litauszki, Forró - Nagy G., Vasziljevic, Balogh B., Bardhi, Simon K. - Suljic. Vezetőedző: Vignjevic Nebojsa. 

Csere: Dmitrovic (k), Stanisavljevic, Kosovic, Rojo, Serwy, Vadász, Tcveiba.

Előzetes

Rendőrségi tájékoztató

A Győri ETO-Parkban október 19-én, vasárnap 18 óra 30 perctől rendezik a Győri ETO FC- Újpest FC OTP Bank Liga NB I-es bajnoki labdarúgó mérkőzést.

A rendőrség a rendezvény helyszínét és az oda vezető közlekedési útvonalakat is biztosítja.

A mérkőzést, a Sportrendezvényeket Biztonsági Szempontból Minősítő Bizottság kiemelt biztonsági kockázatú sportrendezvénnyé minősítette.
A rendőrség Győr vonzáskörzetében a gépjárműforgalom jelentős megnövekedése miatt, a szurkolók utazásának biztosítása érdekében a mérkőzés előtt és után fokozott ellenőrzéseket hajt végre.

A rendőrség a mérkőzés ideje alatt a Nagysándor József út, Stadion út és Tóth László út közötti szakaszán ideiglenes forgalomkorlátozást rendel el.
A korlátozás ideje alatt a lezárt útszakaszra mindennemű járművel behajtani TILOS!

A Kisalföld Volán 8-as számú járata vasárnap 15 órától 21 óráig mindkét irányban terelőúton közlekednek, ezért

 nem érintik a „Kiskúti út" – „Stadion utca" – „Xantus János állatkert, műjégpálya" – „Magvassy Mihály sportcsarnok" megállóhelyeket, viszontmegállnak az „Ipar utca, Nagysándor József utca" – „Ipar utca, ETO Park" megállóhelyeken.A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a mérkőzésre látogatók figyelmét a kulturált, egymás tiszteletén alapuló magatartásra. A rendőrség ugyanis minden a törvények által biztosított lehetőséget igénybe vesz a közrend és a közbiztonság fenntartása érdekében. Ha valaki mégis rendbontásra készülne, akkor jogszerű, ugyanakkor határozott, a törvény szigorával fellépő rendőri intézkedésre számíthat.

Korábban - A százszázalékos teljesítménnyel listavezető Videoton Debrecen elleni vasárnapi találkozója emelkedik ki a labdarúgó OTP Bank Liga 11. fordulójának programjából.

A két csapat találkozói az elmúlt években az NB I nagy rangadóivá váltak, s ez a mostani összecsapásukra is igaz, annak ellenére, hogy a debreceniek kifejezetten gyengén teljesítenek a pontvadászatban, s jelenleg a székesfehérváriaktól 18 ponttal lemaradva a hetedik helyen állnak.

A Kondás Elemér irányította DVSC számára bizakodásra adhat okot, hogy négy nyeretlenül megvívott bajnoki után a legutóbbi körben fölényes, 4-0-s győzelmet aratott a Budapest Honvéd ellen. Az is igaz viszont, hogy ebben a kiírásban még nem tudott meccset nyerni idegenben, öt találkozójából két döntetlen és három vereség a mérlege.

A Videoton meggyőző teljesítményt nyújt a szezon során, az Újpesttel szemben szerdán 1-0-ra elveszített Ligakupa-találkozóig ugyanis minden fronton hibátlanul szerepelt. A székesfehérváriak ezzel együtt nem számíthatnak könnyű mérkőzésre a javuló formát mutató címvédő ellen, melyet legutóbb két éve tudtak legyőzni bajnoki találkozón.

A második helyen álló MTK szombaton a nyolcadik Kecskemét vendégeként lép pályára, míg a harmadik Diósgyőr 13. Pápához látogat.

OTP Bank Liga, 11. forduló

péntek: Dunaújváros Pase-Szombathelyi Haladás 19.00, v.: Solymosi

szombat: Lombard Pápa Termál FC-Diósgyőri VTK 14.00, v.: Vad II.
Nyíregyháza Spartacus-Puskás Akadémia 16.00, v.: Andó-Szabó
Kecskeméti TE-MTK Budapest 18.00, v.: Bognár
Budapest Honvéd - MVM-Paks 18.00, v.: Fábián
Ferencváros - PMFC-Matias 20.00, v.: Kassai

vasárnap: Videoton FC - DVSC-TEVA 16.30, v.: Erdős
Győri ETO FC-Újpest FC 18.30, v.: Farkas

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Először kapott ki a Valencia a bajnokságbam

Elszenvedte első vereségét a spanyol labdarúgó-bajnokságban a Valencia, amely a Primera División… Tovább olvasom