Kisalföld logö

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -3°C | 5°C Még több cikk.

Gera belátható időn belül nem kíván a válogatottban szerepelni

Gera Zoltán sem a kezdőben, sem a kispadon nem kap helyet a dánok elleni szerda esti világbajnoki selejtezőre készülő magyar csapatban, a Fulham középpályása ezért bejelentette: a továbbiakban nem tekinti magát kerettagnak, s a legelső londoni járattal hazarepül.
Gera Zoltán szerint adódhat olyan helyzet a távoli jövőben, hogy ő szerepel még a magyar labdarúgó-válogatottban, egyelőre azonban nem kíván játszani a nemzeti együttesben.  

A Fulham középpályása erről az után írt a www.pepsifoci.hu oldalon olvasható blogjában, hogy sem a kezdőben, sem a kispadon nem  kapott helyet a dánok elleni, 20:45 órakor kezdődő világbajnoki  selejtezőn.  

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) tájékoztatása szerint a  futballista Erwin Koeman szövetségi kapitány döntése nyomán  bejelentette: a továbbiakban nem tekinti magát kerettagnak, s a  legelső londoni járattal hazarepül. A 62-szeres válogatott az MLSZ  közlése szerint azt mondta, nem szeretne a lelátón ülni este a  Parken Stadionban, és nem is kíván a dán fővárosban maradni.  

"Az egészen bizonyos, hogy az elkövetkező időszakban nem  szeretnék pályára lépni a válogatottban, de azt nem mondom, hogy ez  a döntésem pályafutásom végéig szól. Adódhat még úgy a helyzet  valamikor a távoli jövőben, hogy a nevem szerepel a válogatott  összeállításában, de az is elképzelhető, hogy ez már nem történik  meg - olvasható a blogjában. - A magam részéről most az a  legpontosabb megfogalmazás, hogy belátható időn belül nem kívánok a  válogatottban szerepelni, nyilván változhatnak úgy a körülmények,  hogy a döntésemet megváltoztatom, de tudom, hogy akkor majd  fogadókészség is kell a válogatott és az MLSZ oldaláról, és azt is,  hogy ez egyáltalán nem garantált".  

Gera arról is beszámol, hogy a mai "nem egy hirtelen jött, és  előzmények nélküli döntés" volt. Az elmúlt hónapokban többször azt  érezte, a kapitány nem bízik benne igazán, ő pedig nincs egy  hullámhosszon Koemannal, emellett a válogatottnál uralkodó hangulat  sem tetszett neki.  

Gera blogjában így emlékszik koppenhágai mellőzésének  körülményeire:  

"A szombati, lisszaboni meccs után hétfőn beszéltünk Koemannal,  aki az edzésen félrehívott, kérdéseket tett fel, kritikát  fogalmazott meg, és volt köztünk nézetkülönbség. A felvetései után  éreztem, van esélye annak, hogy nem kapok helyet a csapatban Dánia  ellen, de természetesen igyekeztem bebizonyítani, helyem van a  kezdők között. Azután sajnos kedden elkéstem egy találkozóról, mert  rosszul tudtam az időpontot, így öt perccel később jelentem meg. Ez  hiba volt, aminek a következményeit nyilván viselnem kell".  

A középpályás elmondása szerint a szerdai átmozgató edzés után  Erwin Koeman félrehívta és közölte, hogy este a kispadon sem kap  helyet. Ezt követően határozott úgy, hogy "a korábban meghozott  döntést" azonnal közli a kapitánnyal, és jelezte, a jövőben nem  kíván pályára lépni a válogatottban.  

A 30 éves futballista 2002. február 13-án, Limasszolban, egy  Svájc elleni barátságos mérkőzésen mutatkozott be a nemzeti  tizenegyben, s eddig 18-szor volt eredményes.

Olvasóink írták

 • 7. alkutya111 2009. október 15. 09:39
  „Gera Zoltán köszönjük!
  A most lezárult selejtezőkörben és a barátságos mérkőzéseken Gera nem alkotott maradandót.
  Egy "talált" góllal nem lehet végig statisztálni 10 mérkőzést.
  Ha egy játékos mentalitása ilyen, akkor nem beszélhetünk profi szellemről, hozzáállásról a részéről.
  Talán - ebben a helyzetben - jobb is, hogy lemond a válogatottságról. Ezzel úgymond, megelőzte a korát.
  Mielőtt "más" mondta volna ki, Ő kimondta helyette. Ez becsülendő, de ne akarjunk ezért Gerából hőst csinálni!”
 • 6. ACSA 2009. október 15. 00:42
  „Gera a legjobb magyar focista,de Kooman is ragaszkodhat az elveihez!
  Ehhez kellenek a jó vezetők,hogy ezeket a konfliktusokat feloldják,mert ez minden sportágban előfordul sajnos!
  Úgylátszik a válogatottban nincsenek jó sportvezetők!”
 • 5. Amorphis 2009. október 14. 19:18
  „nembaj Zolika, majd a HIT gyüli megvigasztal...levezetésképpen meg mehetsz a barátaid közé a maccabi-ba...”
 • 4. dogosrobi 2009. október 14. 18:29
  „<moderálva> Gera ugy is iritált a feje Hajrá Magyarok”
 • 3. PrettyWoman 2009. október 14. 18:05
  „Ezzel a kapitánnyal semmire sincs esélyünk. És Gera akármennyire nincs formában mostanság, akkor is luxus kihagyni. Ilyen alapon mindenkit szinte ki lehetne hagyni és akkor ki állna ki játszani?”
 • 2. Hedon 2009. október 14. 17:40
  „Menjen csak és ne is jöjjön vissza soha...Hullagyenge talán nem megsértődni kellene, hanem focizni. Két egyeneset nem tud a labdába rúgni csak a Fúlhemben ahol több pénzt kap érte. Számalom az egész, ahogy az is, hogy felmerült bárkiben is az, hogy mi kijuthatunk ezekkel a VBre... ugyan már”
 • 1. PrettyWoman 2009. október 14. 16:43
  „Hát ez érdekes. Pont a csapatkapitányt kihagyni. Igaz, nincs csúcsformában, de azért akkor is meglep ez a döntés.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

ETO FC: két szurkolót kitiltottak a stadionból

Több hónapra kitiltottak két győri szurkolót az ETO Parkból. Az egyikük berohant a pályára, a másik… Tovább olvasom