Kisalföld logö

2018. 04. 27. péntek - Zita 8°C | 20°C Még több cikk.

Generációkat nevel a sport szeretetére

Egy község, egy sportember címmel a Kisalföld egy hosszú sorozatot indított. Ebben Győr-Moson-Sopron megye 184 községéből olyan egyéniségeket mutatunk be, akik sokat tettek vagy tesznek a településük sportjáért. (47.).
Huszonhat éve lakik Bőnyön dr. Muraközi Lászlóné, akit ifjúkorában „megfertőzött" a sport és azóta a mozgás örömét igyekszik megszerettetni diákjaival és a községben élő emberekkel is.

– Több mint húsz éve dolgozom testnevelő tanárként a bőnyi általános iskolában, így a hivatásom révén is ezer szállal kötődöm a sporthoz – mondta bevezetésként Muraközi Lászlóné. – Tizenhat évig versenyszerűen kézilabdáztam olyan kiváló szakemberek irányításával, mint Pilbauer Ottó, Lengyel Pál, Bartovics József vagy éppen Jámbor Vilmos. Kezdetben fiú- és lány-kézilabdacsapatokat edzettem, majd a Nemzeti Atlétikai Programnak köszönhetően a „sportok királynője", az atlétika került előtérbe. Tehetséges, szorgalmas tanítványaim sorra értek el kiemelkedő eredményeket a diákolimpia országos döntőin. Nagyon büszke vagyok rájuk. Legalább annyira fontosnak tartom, hogy a gyerekek szeressék a testmozgást, önmagukhoz képest fejlődjenek, legyen sikerélményük. A most bevezetett mindennapos testnevelés lehetőséget ad arra, hogy a mozgás a gyerekek életének nélkülözhetetlen eleme legyen és ezáltal egészségesebbé váljanak.
Úgy tűnik azonban, hogy nemcsak a hagyományos testnevelésórák megtartása a legfontosabb elfoglaltsága.

Dr. Muraközi Lászlóné
Dr. Muraközi Lászlóné

– Hét évig szerveztem természetjáró tábort Göcsejbe. Tartottam tornát ovisoknak és asszonyoknak, aerobikot, időseknek gyógytornát. Jelenleg szombatonként a kézilabdázni szeretőket gyűjtöm össze egyórányi játékra a tornaterembe. Igyekeztem a pályázatok adta lehetőségeket is kihasználni. Ennek köszönhetően lett például bitumenes kézilabdapályánk, de nyertünk pénzt sportszerekre is.

„A láb mindig kéznél van" – tartja a mondás, így lehetnek ezzel Bőnyön is.
– Immár tizennegyedik alkalommal rendezzük meg idén a Mini BB egyéni és váltófutóversenyt Bőny és Bábolna között, ami a Bécs–Pozsony–Budapest ultramaraton-futás hivatalos betétszáma. A bőnyiek nagy összefogásának eredménye, hogy jó házigazdaként fogadjuk az ultramaraton résztvevőit is. Vendéglátásunk eredményeként a versenyzők szavazatai alapján minden évben elnyertük „A legszimpatikusabb település" címet. Hála isten, a környezetemben mindig megtaláltam azokat az embereket vagy ők találtak meg engem, akikkel öröm és eredményes a közös munka. Igazi háttér a családom, a férjem és a lányaim, akik ötleteikkel új feladatokat adnak, de segítenek a szervezésben és a megvalósításban is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ragyogóan szerepel a Győri ETO FC

Ragyogóan szerepel a Győri ETO FC az OTP Bank Liga jelenlegi idényében: 10 forduló után a… Tovább olvasom