Kisalföld logö

2018. 11. 13. kedd - Szilvia 9°C | 17°C Még több cikk.

Galambok között is otthonosan mozog Varga Zoltán

Labdarúgás - Szabadidejében galambokkal foglalkozik Varga Zoltán, a Győri ETO FC kapusa. Édesapja manapság is jár különböző postagalambász-versenyekre. A hálóőr nyártól is szívesen maradna a klubnál.
A Győri ETO FC honlapján (www.eto.hu) található adatlap tanúsága szerint egyáltalán nem hétköznapi hobbija van Varga Zoltánnak, a Rába-parti együttes kapusának. A zöld-fehér klub téli átigazolási szezonban fél évre szerződtetett hálóőre ugyanis kedvenc szabadidős elfoglaltságaként a postagalambászatot jelölte meg.

Varga Zoltán szívesen tölti a szabadidejét a galambok között. Fotó: Krizsán Csaba
Varga Zoltán szívesen tölti a szabadidejét a galambok között. Fotó: Krizsán Csaba


„Tulajdonképpen beleszülettem a galambászkodásba – mondta érdeklődésünkre Varga Zoltán. – Édesapám hétéves volt, amikor három pár galambot kapott ajándékba, most pedig már több mint száz galambja van. Emlékszem, gyerekként nagyon sokat segítettem neki, többször előfordult, hogy amikor ő elment otthonról, én vigyáztam rájuk és üldöztem el a rájuk támadó macskákat. Hacsak tehetem, hazalátogatok édesapámhoz Jászberénybe és segítek neki a postagalambász-versenyeken, amelynek az a lényege, hogy a galambnak több száz kilométerről is pontosan haza kell találnia."

Az ETO kapusa szerint az országban többen csak hobbiszinten foglalkoznak a galambokkal, ám olyanok is akadnak, akik professzionális szakemberek és tulajdonképpen ez a munkájuk.

„A leghíresebb közülük Peller József, akinek a galambjai például a négyszáz verseny mindegyikét megnyerték – folytatta a futballista. – Ő ma már a világ legjobb tenyésztője és van olyan galambja, amelyre egy televíziós műsorban azt mondta, hogy kétszázmillió forintot ér."

A kapusnak egyébként nyáron lejár a szerződése az ETO-nál, ám mint elmondta, remekül érzi magát Győrött, a jó szerepléshez adottak a megfelelő feltételek, így nyártól is szívesen maradna a zöld-fehér klubnál.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Összefogás az amatőr futballért!

Győr-Moson-Sopron - Bár eddig abszolút nem volt jellemző, az elmúlt időszakban sajnos megyénkben is… Tovább olvasom