Kisalföld logö

2017. 04. 25. kedd - Márk 10°C | 21°C Még több cikk.

Fűzy Ákos előtt emlékmérkőzésekkel tisztelegnek Pécsen

Mága Zoltán hegedűje az egykori kiváló pécsi kosárlabdázó és sikeredző családjáért szól szeptember 25-én.

A tragikus balesetet szenvedett győri női kosárlabda csapat elhunyt edzője, Fűzy Ákos előtt emlékmérkőzésekkel tisztelegnek barátok, családtagok kollégák, egykori ellenfelek, játékvezetők és szurkolók szeptember 25-én szerda délután a pécsi Lauber Dezső sportcsarnokban.

A két főmérkőzés szünetében megemlékezés lesz a sportcsarnokban: Mága Zoltán világhírű hegedűművész kizárólag erre az eseményre érkezik Pécsre, és ad rövid koncertet. A mérkőzésekre nincsen belépő, a szervezők mindössze ezerforintos adományt kérnek a nézőktől - az így befolyt összeget Fűzy Ákos családja kapja majd meg.

Fűzy Ákos szülővárosában a program két utánpótlás-mérkőzéssel indul (a Rátgéber Akadémia a Dombóvárral, illetve a Győrrel játszik), majd
következik a PVSK-Pannonpower - Kaposvár-találkozó, a napot pedig a PEAC-Pécs-PINKK Pécsi 424 női meccs zárja majd.

Németh Károly a szervezőbizottság vezetője elmondta: a PEAC-Pécs-PINKK Pécsi 424 női meccs valódi kuriózum lesz, hiszen a két csapat a felkészülési időszakban egyszer sem játszott egymással, így szurkolók először láthatják egy tét nélküli meccsen a két gárdát.

Pécshez és Fűzy Ákoshoz ezer szállal kötődik mindkét csapat, hiszen rengeteg tanítványa játszik majd az emlékmérkőzésen. A két főmérkőzés szünetében rövid megemlékezés lesz, amelyen Mága Zoltán hegedűművész ad rövid koncertet.

Németh Károly a szervezőbizottság vezetője kiemelte: nem tartották volna méltónak, ha barátjuk temetését követően beszédek hangoznak el, mert azt szerették volna, ha mindenki a saját kedves emlékeit éli át, amire a zenés megemlékezés a legméltóbb.

Mága Zoltán elmondta, hogy a tragikus baleset híre nagyon megdöbbentette és mélyen együtt érez Fűzy Ákos családjával, ezért amikor felkérték, büszkén vállalta, hogy fellépésével hozzájáruljon a Fűzy család támogatásához, a gyermekek taníttatásához.

"Hegedűjátékommal is szeretném kifejezni részvétemet Fűzy Ákos vezetőedző és Tapodi Péter, az Uni-Győr női kosárlabdacsapatának klubigazgatója családjának.

A győri női kosárlabdacsapat tagjainak pedig sok lelki erőt és mielőbbi felépülést kívánok, hogy továbbra is vigyék hírét Magyarországnak a világban, amiért nagyon büszkék vagyunk rájuk"- fogalmazott a hegedűművész.

Németh Károly a szervezőbizottság elnöke közölte, hogy a megemlékezést a két főmérkőzés között 18 óra 30 perckor tartják meg.

A hegedűművész rövid koncertjét követően a férfi világbajnok magyar vízilabda válogatott által aláírt labdát Szívós Márton olimpiai és világbajnok adja át Fűzy Ákos özvegyének, Anikónak. Az emléktárgyat árverésre bocsátják, a bevételt a tragikus körülmények között elhunyt neves edző családja kapja meg.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

BL: az ordibáló Kloppot egy meccsre eltiltották

Egy Bajnokok Ligája-mérkőzésre szóló eltiltással büntette az UEFA Jürgen Kloppot, a Borussia… Tovább olvasom