Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 7°C Még több cikk.

Füziék: egy családból három NB I-es játékos

Amikor nemrégiben találkoztam Füzi Gézával, jóleső érzéssel fogadta köszöntésemet. Régóta barátok lévén kiadós beszélgetésbe kezdtünk viselt dolgainkról. Utána mi is kerülhetett volna szóba, mint a foci.
Sokat tudtam pályafutásáról, anno sokszor elkísértem rádiósként idegenbeli meccseire is az ETO-t, és az oda-vissza utakon rendre egymás mellé ültünk a csapat autóbuszán.Én beszéltem többet, ő udvariasan inkább csak hallgatott.
Füzi Géza 1951-ben született Fertőszentmiklóson, onnan csakhamar Petőházára került és a hajdani cukorgyári pályán ifjoncként szeretett a futballba. Aztán bekerült a nagyok közé és a harmadosztályban játszott, amikor felfedezték a győri játékosmegfigyelők.

A hirtelenszőke, vékonydongájú srác a Győri Vasas ETO-hoz került. Ekkor 1974-et írtunk és Géza 1981-ig közel százszor lépett pályára az NB I-es zöld-fehéreknél.A játékvezetőknek sosem kellett fegyelmezni, végtelenül sportszerű focista volt. Ezek az erények tartósnak bizonyultak a továbbiakban is. Az ETO-tól való távozást követően a Soproni SE-t, a győri MÁVDAC-ot szolgálta és rövid ideig még Ausztriában is rúgta a labdát. Később a MÁVDAC-nál Horváth Dénessel párban egy ideig ellátta az edzői teendőket.
Nem látszik rajta, hogy immár a 62. évébe lépett. Fiatalos, energikus, ma is mindene a sport, de természetesen főleg a futball. No és a kézilabda. Tökéletesen érthető e két sportághoz való vonzalma. Ez utóbbihoz neje révén. Éva asszony ugyanis a Győri Textilesben és az ETO-ban is kézilabdázott és sokszor említették az újságok a meccsértékelésben a jók között.

A házaspár legnagyobb öröme, hogy fiaik révbe értek. A nagyobbik, az 1978-ban született Krisztián az ETO-ban kezdte rúgni a labdát. Az első osztályban játszott még a BVSC-ben, a Honvédban és a Vasasban is. Jelenleg egy nemzetközi tekintélyű, befektetéssel foglalkozó cég megbecsült munkatársa. A Krisztiánnál három évvel fiatalabb Ákos többre vitte nála a pályán. Az NB I-ben az ETO, a BVSC, a Fradi, az MTK és az Újpest voltak azok a klubok, amelyekben húzóemberként teljesített. Tizenháromszor játszott a magyar A válogatottban. Doktori címével Ákos a civil életben magas beosztásba került. Előbb Czene Attila olimpiai bajnok, sportállamtitkár mellett tevékenykedett, majd a hivatal megszűnése után az Emberi Erőforrások Minisztériumában főosztályvezetői állást kapott. Krisztián és neje két unokával is megajándékozta a Füzi nagyszülőket. Kell-e mondani, a 7 éves Évike és a 4 éves Bertrand a nagyik szeme fényei. Hamarosan megérkezik a harmadik unoka, de ő már Ákosékhoz.

A fiúk nagyon is jól tudják, szüleik segítsége nélkül aligha teremthettek volna biztos egzisztenciát maguknak, családjuknak pedig nyugalmas, boldog életet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az őszi első jutalomjátéka

Szerdán 18.30 órakor a győri Széchenyi ESE NB I/B-s férficsapata a Magyar Kupában az MKB-Veszprém… Tovább olvasom