Kisalföld logö

2017. 05. 26. péntek - Fülöp, Evelin 12°C | 22°C Még több cikk.

Futsalra cserélte az NB II-t

Furcsa módon távozott nemrégiben Gyirmótról Csopaki István, akit a nyáron igazoltak a csapathoz.
Ahogy arról korábban írtunk, a játékos a csoport gólkirályaként érkezett a BKV Előre együttesétől. A csatár időközben tagja lett a Rába ETO futsalcsapatának is és újra bekerült a magyar válogatottba, amellyel brazíliai túrán vett részt.

Korábban arról volt szó, a játékos nem futsalozhat a nagypálya mellett, aztán a Gyirmót vezetői mégis beleegyeztek ebbe. Azzal azonban nem számoltak, hogy a játékos – profi szerződése ellenére – végül a kispálya mellett dönt.

„A döntésemmel kapcsolatban szeretném elmondani, hogy amikor a szintén nyáron igazolt Lannert Bence távozott Gyirmótról, a vezetők az öltözőben kijelentették, hogy aki nem akar Gyirmóton futballozni, az elmehet a csapattól. Ez az én döntésem előtt egy héttel lehetett, s ugyan a hivatalos verzió szerint a társam távozását tanulmányi okokkal indokolták, valójában a kevés játéklehetőség miatt döntött így, ahogy én is" – mondta a futballista, aki úgy véli, abban hibázott, hogy későn szólt az elhatározásáról.

„Az igaz, hogy a brazil túra előtti pénteken már rábólintottam a futsalválogatott invitálására, másnap szombaton pedig pályára léptem és becsülettel futballoztam a csapatban. Hétfőn már bejelentettem, hogy elmegyek a válogatottal és azt is elmondtam, hogy befejezem a nagypályás futballt és ezentúl csak futsalozni szeretnék, mert a kispályán még érzek kihívást. A klubigazgató ezután azt mondta: felhívja a tulajdonost, de ez nem történt meg. Másnap én telefonáltam Horváth Ernőnek, s számoltam be a döntésemről. Később azt hallottam, hiába mondták korábban az öltözőben, simán mégsem engednek el. Sőt, eltiltatnak, mert érvényes szerződésem volt. Szerencsére sikerült megegyeznünk, s végül aláírtunk egy közös megállapodást, ami azért volt fontos, mert kispályán mindenképp játszani akartam."

Csopaki István (15) a brazíliai túrán az argentinok elleni mérkőzésen.
Csopaki István (15) a brazíliai túrán az argentinok elleni mérkőzésen.


A Gyirmót edzője, Soós Imre korábban kijelentette: Csopaki elárulta a csapatot.

„Nyilván tisztában voltam azzal, hogy aláírtam egy szerződést, ám semmi sincs kőbe vésve. Hányszor fordult elő, hogy egy-egy játékost bajnokság közben küldött el a klubja, pedig volt szerződése. A labdarúgó is dönthet úgy, hogy időközben váltani akar. Egyébként nekem a gyirmóti csapattal semmilyen problémám nem volt. Hoztam egy döntést, amihez ragaszkodtam. Nem érzem úgy, hogy elárultam volna a csapatot. A vezetőedzővel régóta ismerjük egymást, ám úgy érzem, amióta Gyirmóton dolgozik, azóta megváltozott. Nem éreztem tőle azt a bizalmat, ami a BKV Előrénél még megvolt."

Csopaki az ország legjobb futsalcsapatába igazolt, bár az eddig verhetetlen Rába-partiak épp egy hullámvölgybe kerültek.
„Tény, hogy nem játszik az ETO úgy, ahogy az elmúlt évben, s kisebb zavar van a fejekben, de úgy érzem, már túl vagyunk a nehezén. Biztos vagyok benne, hogy pénteken győzünk Debrecenben." 
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Inter: Forlán jobban van, de még térhet vissza

Javul az állapota, de még nem tudja, mikor térhet vissza a futballpályára Diego Forlán, az… Tovább olvasom