Kisalföld logö

2017. 07. 23. vasárnap - Lenke 20°C | 33°C Még több cikk.

Futsal: U19, az NB I előszobája

A Győri ETO Futsal Club 19 éves korosztálya komoly lehetőségek előtt áll.
Mint már a címben is utaltunk rá, ez a korosztály az, ahonnan egy lépéssel felkerülhetnek a legtehetségesebbek az első csapat keretébe. Egy évvel ezelőtt ez Bárdosi Hunornak, Czeglédi Máriónak sikerült, a jelenlegi keretből pedig Balogh Márk és a kapus Németh Tamás tagja az NB I-es csapatnak.

Vingler Zoltán edző-testnevelő keze alatt rengeteg tehetséges fiatal készül, hogy a későbbiek folyamán megmutathassák magukat a felnőtt bajnokságban is. Zobák Csaba, aki az U19 legjobbja lett 2011-ben, már a vezetők szeme előtt van, és ha fejlődése töretlen marad, jövőre követheti társait.

Ez a korosztály első helyen áll a bajnokság nyugati csoportjában, és megvan az esély akár az összetett bajnoki cím megszerzésére is. Komoly keret áll Vingler Zoltán edző rendelkezésére, bár nehézséget okoz, hogy itt még sokan vannak, akik nagypályán is vitézkednek, és ez megosztja a lehetőségeiket. Most jön majd el az ideje annak, amit minden utánpótlás játékosnak el kell döntenie, hogy a nagypálya lesz-e ahol leginkább sikereket érhetnek el, vagy a futsalt kell választani.

Itt már szerepe van a klub által biztosított lehetőségeknek is, hiszen az első csapat elég vonzó lehet a fiatalok számára. Megfelelő alternatívák is szóba jöhetnek, hogy még könnyebb lehessen a választás az ETO-s tehetségeknek. A klub szakmai vezetői, edzői folyamatosan figyelik a fiatalok mérkőzéseit, játékát, így fel tudják mérni kik azok, akik akár szerződést is kaphatnak, és a jövő Lódi Tamásai, Dróth Zoltánjai lehetnek.

Dr. Drucskó Zoltán elnök szinte minden nyilatkozatában megerősíti az az ars poeticát, miszerint az utánpótlás a legjobb befektetés, így a szurkolóknak is vonzóbbá lehet tenni a klubot, hiszen a helyi fiataloknak szerethető játékosoknak lehet szurkolni hétről-hétre. A Nemak Kft.-nek köszönhető, hogy ezek a gyerekek színvonalas körülmények között készülhetnek, ugyanolyan feltételek mellett, mint az első csapat játékosai. Meg kell említeni a Lukács iskola támogatását is, ahol Rákóczi Tibor igazgató úr fennhatósága alatt az iskola is minden feltételt biztosít a jó eredmények eléréséhez.

Persze a sok jó mellett sem engedhetik meg maguknak az U19-eseink, hogy hátradőljenek, hanem rengeteg munka és edzés szükséges ahhoz, hogy ne csak az előszobáig jussanak el, hanem erőteljes kopogtatás után bátran belépjenek azon az ajtón, ami az NB I-be vezet.
Molnár Attila

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Edzőváltás a soproni férfi kosárlabdacsapatnál

Horváth Imre helyett hétfőtől Meszlényi Róbert irányítja a soproni férfi kosárlabdacsapat szakmai… Tovább olvasom