Kisalföld logö

2017. 10. 18. szerda - Lukács 12°C | 22°C Még több cikk.

Futsal: győzelemmel kezdte a bajnokságot a címvédő Rába ETO

A meccsen három találatot szerző brazl Neris vezérletével végül magabiztos győzelmet aratott a bajnok ETO az Aramis ellen az élvonalbeli futsalbajnokság első fordulójában Budaörsön.


Colorspectrum Aramis - Rába ETO 2-4 (1-0)
Budaörs, 250 néző. V.: Iványi, Viczián, Medovarszki.

Aramis: Sikur - Nagy G., Hasenauer, Munkácsi, Csernai. Cs.: Frank, Sivák, Dávid, Németh P., Birinyi.
Játékos-edző: Frank Tamás.

Rába ETO: Balázs - Tóth Sz., Neris, Lódi, Madarász. Cs.: Amrani, Dróth, Al-Ioani, Harnisch, Peczár.
Edző: Paco Araujo.

Gsz.: Csernai (15., 40.), ill. Neris (21., 23., 25.), Lódi (31.)

A meccs előtt a hazaiaknál a 200. élvonalbeli mérkőzésére készülő Csernai Gábort, és a 150. NB I-es bajnoki találkozóján szereplő Frank Tamást köszöntötték.

Elkezdődött a mérkőzés.
2. p: Az első nagyobb helyzet a hazaiak előtt adódott, de Csernai a győri kapu mellé gurított.
A felkészülés alatt kétszer már találkozott egymással a két csapat, mindkét alkalommal az ETO győzött.
3. p: Az első győri lehetőség: Neris 7 m-ről lőtt kapura, Sikur azonban védett.
Ugyan az ETO birtokolja többet a labdát, kiegyenlített a mérkőzés.
6. p: Neris a bal oldalról adott középre, de a labda elgurult az üresen maradt hazai kapu előtt.
8. p: Dróth kínálta meg egy erős lövéssel Sikurt, aki ezúttal is a helyén volt.
9. p: Elkövette az ETO az 5. szabálytalanságát is, jó lesz vigyázni.
Láthatóan kontrákra épít a hazai csapat, nem is ügyetlenül, jól jönne már egy győri gól.
13. p: Egy ügyes oldalberúgás-kombináció végén Madarász lővése kerülte el centikkel a hazai kaput. Időkérés.
Nem nagyon pörögnek a csapatok, nem véletlen, hogy 12 perc játék után még nem született gól a találkozón.
14. p: Dávid elől mentett kifutva Balázs.
14. p: Madarász már csak a kapussal ált szemben, de lövés helyett passzolni akart, sikertelenül.
15. p: Megszerezte a vezetést az Aramis: egy szöglet után Nagy G. beadását Csernai 3 m-ről lőtte a győri kapu bal oldalába. 1-0.
19. p: Amrani szabadrúgását védte biztos kézzel Sikur.
20. p: Helyzet mindkét oldalon, de kimaradt mind a két lehetőség.
Vége az első félidőnek.
Az első játékrészben hiába játszott mezőnyfölényben az ETO, a taktikusan futsalozó Aramis szerzett vezetést. A győriek nem tudták feltörni a hazai csapat védelmét, a folytatásban ennél biztosan több kell a győzelemhez.

Elkezdődött a 2. félidő.
21. p: Máris kiegyenlített az ETO: Neris a bal szélről egy csel után lőtt laposan a jobb alsó sarokba. 1-1.
23. p: Neris fülelt le egy átadást a hazai hatosnál, majd Amranival játszott ösze, végül a brazil estében, 5 m-ről továbbított a kapuba. 1-2.
25. p: Csernai 8 m-ről lőtt kapu fölé.
25. p: Megint Neris villant: a brazil a bal szélen tört előre, majd 8 m-ről külsővel kilőtte a hosszú, bal alsó sarkot. 1-3.
Kétgólos előnye birtokában egyre magabiztosabb a magyar bajnok. Bár látszik, a hazaiak még egyáltalán nem adták fel a mérkőzést.
29.p: Németh P. kapott sárgát, mivel elrúgta a labdát sípszó után.
30. p: Sivák nagy helyzetben pörgetett, szerencsére a kapu mellé. A másik oldalon pedig Lódi hibázott ziccerben.
31. p: Madarász szerzett labdát a győri hatosnál, majd Harnischt "dobta" játékba, aki a bal szélen felfutó Lódihoz passzolt, ő aztán Sikur lába közt a hálóba lőtt. 1-4.
34. p: Sivák bombáját tenyerelte oldalra Balázs. A másik oldalon Neris lövése után a labda kívülről súrolta a kapufát.
Még öt perc van hátra, biztosan tűnik a győri győzelem, mert egyre jobban játszik az ETO.
38. p: Gyors győri kontra végén Al-Ioani cselezte el magát, kisodródott, így lövése már csak kívülről érte a hálót.
39. p: A remek napot kifogó Neris lövése pattant Sikurról Amrani elé, aki már csak úgy tudott a labdába érni, hogy az a kapu mellé gurult.
40. p: Munkácsi lökésért, Amrani reklamálásért kapot sárga lapot.
40. p: Csernai a kapunak háttal, Balázst becsapva pörgetett a kapuba. 2-4.

Vége a mérkőzésnek.

Szünet után az ETO - a brazil Neris vezérletével - megrázta magát, s gyorsan egyenlített, majd kétgólos előnyt harcolt ki. Ezután biztosan tartotta előnyét, s végül - ha kicsit csikorogtak is még a fogaskerekek - biztos győzelmet aratott.

Paco Araujo: - Az idegenbeli mérkőzések mindig nehezebbek, mint a hazai találkozók. Az első félidőben talán túl nyugodtan játszott a csapatom. A játékosaink azt gondolták, könnyű lesz megszerezni a győzelmet, de ez nem volt egy egyszerű feladat. Örülök, hogy a szünet után sikerült megfordítanunk az eredményt , de még nagyon sokat kell dolgoznunk.

A forduló további eredményei: Üllő FC Cső-Montage–Újpest FC 2–2 (2–0), FTC-6x6 Taxi–Vasas Fortuna Futsal 5–5 (3–1), Rubeola FC Csömör–MVFC Berettyóújfalu 3–8 (2–6), Huszárok–Borsod Volán 4–7 (1–3).


Korábban:

Hétfőn 19.30 órakor Budaörsön, a Colorspectrum Aramis otthonában kezdi meg szereplését az új bajnokságban a magyar bajnok és kupagyőztes győri Rába ETO futsalcsapata.

Sok idő nem maradt a pihenésre, hiszen a címvédő ETO-nak nemrég a Bajnokok Ligája első selejtezőkörében kellett helytállnia, ma már pedig megkezdi szereplését a hazai élvonalbeli futsalbajnokságban.

A Rába ETO gyakorlatilag minden szinten képviselve lesz a hazai bajnokságokban, az NB II-es csapat edzője az a Tóth Szabolcs lesz, aki rekorder a magyar válogatottságok tekintetében. Az U19-es, U17-es, U15-ös csapatok mellett női gárda is lesz, amely Lakatos Judit irányításával az NB II-ben indul el. A klub U13-as és U11-es csapatai tornarendszerben versenyeznek majd.A Rába ETO kerete, felső sor: Dróth Zoltán, Ion Al-Ioani, Lódi Tamás, Fouad Amrani, Willian Neris, Peczár Csaba, Böcz Antal, Madarász János. Középső sor: Selyem István masszőr, Zsiray László nemzetközi igazgató, Paco Araujo szakmai igazgató, Horváth Cs. Attila társadalmi elnök, Bolla Péter tiszteletbeli elnök, Hannich Péter sportigazgató, Molnár Attila marketingmenedzser, Pozsonyi Márk klubtitkár. Alsó sor: Unger Miklós, Gölesz Róbert, Tóth Szabolcs, Balázs Zoltán, Gyurcsányi Zsolt, Harnisch Ákos, Matkovics Gábor. A képről hiányoznak: Drucskó Zoltán ügyvezető elnök, Vincze Ottó klubigazgató, dr. Szücs Jenő csapatorvos és Diogo Moreno.
Fotó: Fekete Macska


Visszatérve az NB I-es együttesre, fő cél volt a keret egyben tartása. Amrani személyében ráadásul meghatározó játékossal sikerült megerősíteni a csapatot, amelyhez szombaton egy újabb brazil játékos, Diogo Moerno is csatlakozott.

A harmadik igazolás az edző Paco Arujo volt, aki új impulzust jelenthet a csapat életében. Kozma Mihály után ugyanis nem lett volna előrelépés hazai tréner szerződtetése. Az új tréner kiemelte, ugyan nem régóta van Győrben, a város, a környezet elnyerte tetszését, s nagyon jól érzi magát. A Futsal Cup első selejtezőjére nem volt sok ideje felkészíteni a csapatot, ettől függetlenül nagyon szépen szerepelt az együttes.

„Bízom benne, hogy tovább fejlődik a csapat és sikerül mindazt átadnom, ami még hiányzik ebből az együttesből. Amit látok, hogy mindenki óriási akarással, elszántsággal dolgozik és ez nagyon biztató. A cél egyértelmű és világos, meg akarjuk védeni a bajnokságban és a kupában szerzett elsőségünket és tovább szeretnénk jutni a második selejtezőből is a Bajnokok Ligájában" – szögezte le az új szakmai igazgató.

 
A Rába ETO őszi menetrendje


1. forduló, 2010. szeptember 13., hétfő, 19.30 óra:  Colorspectrum Aramis–Rába ETO. 2. forduló, 2010. szeptember 20., hétfő, 19 óra: Rába ETO–Üllő FC Cső-Montage. 3. forduló, 2010. október 14., csütörtök, 20.30 óra: Rubeola FC Csömör–Rába ETO. 4. forduló, 2010. október 11., hétfő, 19 óra: Rába ETO–Ózdi VSE. 5. forduló, 2010. október 25., hétfő, 19.30 óra: MVFC Berettyóújfalu–Rába ETO. 6. forduló, 2010. november 1., hétfő, 19 óra: Rába ETO–Újpest FC. 7. forduló, 2010. november 8., hétfő, 19 óra: Gyöngyösi FBSK-Medical–Rába ETO. 8. forduló, 2010. november 15., hétfő, 19 óra: Borsod Volán–Rába ETO. 9. forduló, 2010. november 29., hétfő, 19 óra: Rába ETO–Vasas Fortuna. 10. forduló, 2010. december 6., hétfő, 20.20 óra: FTC–Rába ETO. 11. forduló, 2010. november 11., csütörtök, 19.30 óra: Rába ETO–DASE Huszárok.


Peczár Csaba, a győriek kapitánya azt mondta, a játékosok örültek az új tréner érkezésének, már ez alatt a rövid idő alatt is rengeteg újat tanultak tőle.

„Furcsák a nagyobb intenzitású edzések, de tudjuk, hogy ez az út vezet a sikerhez. Lehet, könnyűnek tűnt az első BL-selejtezőn a továbbjutás, nagy erőfeszítést tettünk a sima sikerért. Annyit megígérek, a következő körben is mindent megteszünk a továbbjutásért és természetesen a bajnokságban is kiteszünk magunkért" – említette a játékos.
Madarász János kiemelte, szeretnék, hogy a szurkolók továbbra is büszkék lehessenek a csapatra:

„A hazai bajnokságban több új csapat van, amelyek nem tudni még, mire lesznek képesek, de a részvételük talán egy fejlődés kezdete lehet"– tette hozzá a győriek rutinos futsalosa.

Olvasóink írták

  • 2. tarcus 2010. szeptember 14. 19:30
    „Elcseszték a játékosok felsorolását, a felső sorban Amrani és Neris között van a magas srác, őt kihagyták...:-((”
  • 1. gólkirály 2010. szeptember 13. 23:07
    „Sajnálom, hogy nem volt online közvetítés. Az ETO nyert 4-2-re...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Isteni középhátvéd a bajcsi védelemben

Balogh Tibor nagybajcsi plébános tagja a helyi futballcsapatnak. A fiatal lelkipásztor szereti a… Tovább olvasom