Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Futsal: Egy csoportban a bronzérmessel

Nyonban kisorsolták a 2014-es belgiumi futsal Európa-bajnokság selejtezőjének csoportjait.
A mieink Olaszországgal, Finnországgal és egy, az előselejtezőből érkező válogatottal kerültek egy négyesbe.

A mérkőzéseket 2013. március 27. és 30. között kell lejátszani, a rendező Olaszország lesz. A csoportelsők automatikusan résztvevői az EB-nek a házigazda Belgium mellett, míg a másodikokat és a legjobb harmadikat 4 párba sorsolják, ahonnan oda-vissza vágós párharc után a négy győztes továbbjut, így alakul ki a 12 fős mezőny.

Az előselejtezőben Franciaország, Montenegró, San Marino és Gibraltár küzd az egy továbbjutó helyért és csatlakozik a kvartettünkhöz.
Van négy abszolút újonc, akik először indulnak selejtezősorozatban. Dánia, Gibraltár, Svédország és Wales most kapcsolódik be Európa futsalvérkeringésébe.

Érdekesség, hogy a román csapat azzal a három együttessel került egy csoportba, akikkel a magyarok küzdöttek Gyöngyösön, a vb-selejtezőkön.

A csoportbeosztás. 1. csoport: Olaszország, Magyarország, Finnország, előselejtező A csoport győztese. 2. csoport: Azerbajdzsán, Szlovákia, Bosznia és Hercegovina, előselejtező F csoport győztese. 3. csoport: Oroszország, Románia, Kazahsztán, Litvánia. 4. csoport: Spanyolország, Horvátország, Macedónia, előselejtező E csoport győztese. 5. csoport: Portugália, Szerbia, Lengyelország, előselejtező D csoport győztese. 6. csoport: Csehország, Fehéroroszország, Hollandia, előselejtező B csoport győztese. 7. csoport: Ukrajna, Szlovénia, Törökország, előselejtező C csoport győztese.

Az előselejtezőket január 22. és 27. között rendezik.

A beosztás. A csoport: Franciaország, Montenegró, San Marino, Gibraltár. B csoport: Moldva, Georgia, Málta. C csoport: Litvánia, Ciprus, Anglia. D csoport: Görögország, Bulgária, Örményország, Wales. E csoport: Izrael, Andorra, Észtország, Svédország. F csoport: Albánia, Norvégia, Svájc, Dánia.

„Nem könnyű a sorsolásunk, ráadásul idegenben kell helytállnunk. Aki kicsit jártas a futsalban, az tudja, hogy az olaszok kiemelkednek a mezőnyből, nem véletlenül lettek az elmúlt két vb bronzérmesei. Azt gondolom, hogy mögöttük reálisan megszerezhetjük a második helyet, mert megítélésem szerint a finn és a selejtezőből érkező válogatott előtt járunk" – kommentálta a sorsolást a futsalhungary.hu oldalon Frank Tamás szövetségi kapitány.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Döntöttek a félbeszakadt mérkőzésről

Döntött az MLSZ megyei igazgatóságának fegyelmi bizottsága az utolsó őszi fordulóban félbeszakadt… Tovább olvasom