Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 3°C Még több cikk.

Futballisták segítenek a diákok eredményeinek javításán

Az angol oktatásügy a szokásostól eltérően és az időn nem írókat, ismert művészeket, tudósokat, vagy más szellemi kiválóságokat kért fel, hogy segítsenek a diákok iskolai vizsgaeredményeit javítani, hanem a futballistákhoz fordult.
Mivel a 11-14 éves korosztályról lévén szó, a választás érthető. Ezek a fiúk szívesebben rúgják a labdát, mint hogy kézbe vennének egy verseskötetet, és példaképp egy kis, többnyire a zöld gyep akrobatái.

A kampány lényege egyébként az, hogy 12 futball sztár és edző karikatúrájával olyan kártyákat adtak ki, amelyeken a hírességek jó tanácsokat adnak a diákoknak.

David Beckhamnek, az irodalom vizsgák sikeréhez van mondanivalója. A sztárok sztárja azzal nyugtatja a vizsgázókat, ne idegeskedjenek, mert a vizsgabiztosok már biztosan olvasták a tételben szereplő művet és ezért kicsit unják is. Ravasz ötlet. Az is Beckham tanácsa a rászorulóknak, ha az illető már tudja, hogy mit akar papírra vetni, szánjon rá öt percet, hogy végig is gondolja, így biztos nem szalad ki az időből. Figyelmet érdemlő tanács.

Fabian Barthez is felsorakozott a tanácsadók csapatához, szerinte minden fontos, de a legfontosabb az, hogy te, ijedt, magába roskadt és mindent elfeledő vizsgázó ne érezd magad semmiképpen sem butának. Hát... akkor rajta.

Végül Sir Alex, a nagy nevű edző, a matematikai vizsgák bátortalan diákjait kívánja megnyugtatni: figyelj - hangzik jó tanácsa -, ha azt kérdezik, mennyi ez összesen, akkor tudod, hogy szoroznod kell. A kampány mindössze 500 millió fontsterlingbe került, eredményeiről egyelőre nincs hír, de talán nem is igazán várható.

Krónika hírszolgálat

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vérbeli rangadó lesz

Fontos mérkőzésre kerül sor szerdán Győrött. A Tento-ETO a Fotexet fogadja. Az esélyek a… Tovább olvasom