Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 24°C Még több cikk.

Futballfüggő játékvezető

Egyre gyakrabban tűn- nek fel női játékveze-tők a mérkőzéseken, Szeles Krisztina már két éve fújja a sípot.

Szeles Krisztina: nő létére elfogadják a szurkolók.
A 22 éves fiatal győri hölgy, Szeles Krisztina üzletvezetőként dolgozik, pár évvel ezelőtt még el sem tudta képzelni, hogy hétvégenként labdarúgó-mérkőzéseken mint játékvezető közreműködjön. Korábban cselgáncsozott, sportpályafutását egy komoly sérülés miatt kellett megszakítania, az egyik edzőtáborban ugyanis eltört a lába.

„ Nagyon hiányzott a sport, a mozgás, ismerőseim közt több labdarúgó, játékvezető lehetőségként pedig azt ajánlotta, menjek el bíráskodni" – kezdte történetét Szeles Krisztina.

„ Két évvel ezelőtt vizsgáztam le, nem gondoltam volna, hogy valamikor ennyire komolyan veszem majd a labdarúgást, mint most. Ahhoz képest, hogy korábban szinte semmi kapcsolatom nem volt a sportággal, mára futballfüggővé váltam."

Pedig a fiatal játékvezető még messze van karrierje csúcspontjától, egyelőre utánpótlás-összecsapásokat vezetett a megyei II. osztályban. Asszisztensként természetesen már részt vett nívósabb találkozókon is, sőt, edzőmérkőzésen már élvonalbeli csapatoknak is dirigált.
„ A barátaim, ismerőseim tudják, hogy néha az átlagostól eltérő dolgokat is vállalok, ezért nem is csodálkoznak azon, hogy labdarúgó-játékvezető lettem. Viszont aki nem ismer, az mindig megdöbben, amikor elmesélem, hogy szabadidőmben mivel foglalkozom. Főleg az erősebbik nem képviselői néznek rám furcsán, amikor ezt először megemlítem..."
Szeles Krisztina reméli, idén feljebb kerülhet a ranglétrán, szeretne magasabb osztályban vezetőbíróként tevékenykedni.

„ Szeretem a játékvezetést, nagyon várom már a tavaszi szezont. Szinte rosszul vagyok, amikor véget ér a bajnokság és tudom, hogy jó darabig nem bíráskodhatok. Úgy érzem, nő létemre gond nélkül elfogadnak a szurkolók is. Erre példa az egyik korábbi mérkőzés, ahol egy vendégjátékos megrúgott labdával, mire az egyik néző berohant, hogy megvédjen a magáról megfeledkezett futballistával szemben."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Díjak a legjobbaknak

A Kisalföld szervezésében látványos műsorral egybekötött rendezvényen adták át a díjakat a tavalyi esztendő legjobb megyei sportolóinak.  A jubileumi, 25.  díjátadásra meghívást kaptak a korábbi évek győztesei is. A győri Patio étterem elegáns különtermében rendezett eseményen részt vett többek között dr. Szakács Imre, Balogh József és Kadler Gusztáv is. Tovább olvasom