Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 3°C Még több cikk.

Futballal emlékeztek rá

Hagyományteremtő szándékkal női futballtornát rendeztek vasárnap az öttevényi sportcsarnokban.

Hat női együttes részvételével emléktornát rendeztek vasárnap az öttevényi sportcsarnokban. Az eredmény ezúttal sokadrangú volt. A másodosztályú bajnokságban szereplő győri Fészek-Csempebolt NFK tagjai ugyanis – a másik öt gárda futballistáival közösen – a fiatalon elhunyt korábbi csapattársukra, Kovács Ágnesre emlékeztek. Stílusosan futballal, amelyet a lány egész élete során rajongásig szeretett.

Hirtelen jött a betegség

Az édesapa, Kovács József szerint a lánya kicsi korától kezdve imádta a labdát. Belekóstolt a kosárlabdázásba is, de 15 évesen a futball mellett döntött.

„A győri Barátság parkban ismerkedett meg a későbbi edzőjével, Csapó Sándorral. Rendszeresen járt az edzésekre és a meccsekre. Biztos vagyok benne, hogy abból az időszakból rengeteg szép emléket gyűjtött össze. Bennem is ez tartja az erőt, hogy érdemes volt összetalálkoznia a csapattársaival. A betegségének egyébként a fejfájáson kívül semmilyen előzménye nem volt."

Kómában két és fél hónapig

A szülők emiatt vitték be a lányukat kivizsgálásra a kórházba, ahol azonnal megműtötték. A diagnózis agydaganat volt. Két és fél hónapig feküdt kómában.

„Aztán, nincs rá jobb szó, egész egyszerűen kirepült a kómából – veszi át a szót az édesanya, Kovács Józsefné. – Az egész csapat meglátogatta, amelyből sok erőt merített. Úgy tűnt, hogy jobban lesz, két alkalommal a kezdőrúgást is elvégezte a mérkőzések előtt. Mindez őrületes lendületet adott neki a gyógyuláshoz. Hihetetlen nagy élni akarással rendelkezett, fekvő beteg mindössze egy hétig volt. A sport kellő mértékű akaraterővel ruházta fel. Sajnos ennek ellenére az állapota tavaly november közepe óta folyamatosan romlott."

A szeretet ereje

Végül bekövetkezett a legrosszabb: a lány szervezete feladta a küzdelmet. Kovács Ágnest január 30-án kísérték utolsó útjára. Február 6-án lett volna 25 éves...

A szülők egyöntetűen állítják: a csapattársak szeretete meghosszabbította lányuk életét. Elmondták: megható és jó érzés volt mindezt tapasztalniuk. Köszönettel tartoznak az emléktorna megrendezéséért is.
Csapó Sándor, Ágnes egykori edzője, szervező: „Nagyon sajnálom, hogy ilyen fiatalon elveszítettük őt. Mindenki szerette. Ismét egy nagyszerű sportember hagyott itt bennünket, akinek az emlékét örökké megőrizzük."

Balogh Viktória, az együttes játékosa és egyben technikai vezetője: „Ági nekem nemcsak a csapattársam, hanem a legjobb barátnőm is volt. A betegsége alatt is folyamatosan tartottam vele a kapcsolatot. Szívesen emlékszem vissza a hétvégi közös sétálgatásokra és a Duna-parti kempingezésekre is."

Az eredményhirdetésen Kovács Ágnes szülei adták át a díjakat.
Gyász: A szülők szerint a társak szeretete meghosszabbította lányuk életét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Huszár Erika negyedik lett 1500 méteren

Negyedik helyet szerzett Huszár Erika a női rövidpályás gyorskorcsolya 1500 méteres versenyében. A… Tovább olvasom