Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 8°C Még több cikk.

Futballal emlékeztek Fehér Mikire

A győr-szabadhegyi magyar–német általános és középiskola kilencedik alkalommal rendezte meg a Fehér Miki-emléktornát.
Az egykori kiváló futballista az iskola diákja volt, tragikus halála óta rá emlékeznek a tornával.

A megnyitón ezúttal is hét (kis)csapat sorakozott fel, a szabadhegyi iskola együttese mellett a győri Fekete-, a Radnóti-, a gyárvárosi, a Petőfi-, a Kölcsey- és a nyúli Pilinszky-iskola apró, 7–9 éves futballistapalántái hallgatták együtt a Bikini slágerét.

„Sokéves hagyomány ez a torna, és az, hogy mielőtt elkezdődik a játék, közösen meghallgatjuk Miki egyik kedvenc dalát" – említette Wöller László intézményvezető, majd Simon Róbert Balázs alpolgármester is mondott pár szót a gyerekeknek:„Ha szóba kerül az iskola, automatikusan a sport is eszünkbe jut, amelynek hagyománya van ebben az intézményben. Nem véletlen, hogy innen indult el Fehér Miklós pályafutása is" – említette a politikus.

„A sport megtanít győzni és emelt fővel veszíteni" – emelte ki Cs. Kovács László testnevelő tanár, Fehér Miki egykori nevelőedzője a megnyitón.
Fehér Miklós családjának köszönhetően a torna gólkirályát ezúttal is meglepték a futballista utolsó klubjának, a Benficának egy eredeti labdájával, a legjobb játékos pedig egy, a portugál együttes ereklyéit tartalmazó csomagot kapott.

„Most lenne harminchárom éves. Hogy hol futballozna? Biztosan itt Győrben, az ETO-ban lőné a gólokat. Hiszem, hogy annyi idősen is beférne a mostani győri csapatba" – válaszolta a fiáról feltett kérdésre az édesapa, idősebb Fehér Miklós, aki természetesen minden évben ott van a tornán, s amelyen Miki egykori nevelőklubja, az ETO is mindig képviselteti magát. A zöld-fehérektől ezúttal Horváth Tamás, a női NB II-es csapat szakvezetője érkezett és így emlékezett:

„Miki édesapja valamikor a játékosom volt a DAC-ban. Örültem, hogy a fia is jó futballista lett. Nagyon sajnálom, hogy már nem lehet közöttünk."
A napjainkban Tatabányán játszó Böjte Attila korábban az ETO-ban futballozott együtt a fiatal Miklóssal:

„Végtelenül szerény fiatalember volt, s még most is emlékszem, mennyire aggódott, hogy egyedül kell nekivágnia a világnak, amikor külföldi szerződést kapott. Felfoghatatlan ma is, ami vele történt. Jó viszont, hogy az egykori iskolájában így emlékeznek meg róla."
Közben persze a futballé lett a főszerep, a pályán a Radnóti kisiskolásai voltak a legügyesebbek.

A Fehér Miklós-emléktorna végeredménye: 1. Radnóti, edzők: Vígh Zsolt és Marx Attila, 2. szabadhegyi, edzők: Kocsis Tibor és Cs. Kovács László, 3. Kölcsey, edző: Kálmán Tibor.

A torna legjobb kapusának Szűcs Botondot (Kölcsey), a legjobb játékosának Kozári Norbertet (Radnóti) választották. A gólkirály Pozsgai Bence (szabadhegyi) lett. A csapatok legjobb játékosai: Torma Dávid, Orosz Martin, Dászkál Bence, Magyar Alex Norbert, Reizer Bence, Cséplő Gábor, Anghelyi Máté. A különdíjakat Fehér Miklós családján kívül az egykori osztálytársak, Kopp András és Csemez Attila, valamint a Vizek Városa Alapítvány (minden csapat egy-egy labdát vehetett át Dan Árpádtól) ajánlották fel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kézilabda Eb: Legyőztük Romániát, irány az elődöntő!

Elődöntőbe jutott a magyar női kézilabda-válogatott a szerbiai Európa-bajnokságon, miután a… Tovább olvasom