Kisalföld logö

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 12°C | 23°C Még több cikk.

Futball-lecke az újonctól

Lombard-Haladás 2 (0) Győri ETO FC 0 (0) Szombathely, NB I-es mérkőzés, 7000 néző. V.: Kassai (Vámos, Erős).
9. p: Az első helyzet a zöld mezes győriek előtt adódott, Bajevszki szerzett labdát a szombathelyi térfél közepén, lefutotta Lőrinczet, 8 méteres lövését azonban a kivetődő Balogh szögletre tornázta.

12. p: Nagy S. lépett ki a lesre játszó győriek között, 10 méteres lövése a vetődő Sebőkről kipattant, a védők azonban szögletre tisztáztak. A beadást követően Nagy S. 8 méteres fejese Sebők közreműködésével a felső lécről vágódott vissza.

14. p: Miriuta indításával Bajevszki lendült meg, végül 11 méterről szorongatott helyzetből a kapu mellé lőtt.

16. p: Tóth P. alapvonalközeli, erős lövését Sebők reflexmozdulattal hárította.

20. p: Somfalvi 14 méteres bombáját Sebők a levegőben úszva ütötte szögletre.

Herczeg Miklós két alkalommal is főszereplő volt a mérkőzésen. Fotó: Unger Tamás
28. p: Miriuta jobb oldali szabadrúgása után a labda Geri testéről 8 méterről vágódott a szombathelyi kapu mellé.

30. p: Herczeg ugrott ki középen, már elvitte a labdát a kifutó Balogh mellett is, amikor elesett. A közelben tartózkodó Kassai játékvezető a győri csatárnak sárga lapot mutatott fel műesésért.

45. p: Kalina nagyszerű megoldásokkal kanalazta át magát a szombathelyi védők közt, középre gurítása elment Balogh kapuja előtt, a túloldalon érkező Herczeg pedig estében 3 méterről az üres kapu helyett az oldalhálóba lőtt.

49. p: Remek akció végén Böjte, Miriuta volt a labda útja, a kopasz középpályás középre adása Kartelo és Bajevszki előtt is elsuhant a kapu előtt.

53. p: Miriuta elvesztette a labdát a szombathelyi térfélen, a megszerzett labdával Tóth P. kitört a balösszekötő helyén, szinte a győri kapuig vezette a labdát, majd 7 méterről laposan a bal sarokba lőtte. 1–0.

69. p: Nyilas hibájából Kincses törhetett kapura, aki nem is hibázta el a lehetőséget és 12 méterről a hálóba bombázott. 2–0.

72. p: Tüske nagy lendülettel tört kapura, majd 15 méterről nem sokkal a kapu mellé lőtt.

74. p: A Nyilas feje felett átszálló labdát Tüske 10 méterről küldte kapura, ám Sebők lábbal védett.

Igazi mediterrán hangulat uralkodott Szombathelyen szombaton. A hazai léptékkel mérve tekintélyes szurkolótábor futballhoz méltó körülményeket teremtett ezen a szép nyári estén. A csapatok becsületére váljék, a magyar átlagnál érdekesebb és változatosabb mérkőzést vívtak az egykor nyugat-dunántúli rangadónak nevezett kilencven perc alatt.
Jól kezdett az ETO, Bajevszki révén először a vendégek előtt adódott gólszerzési lehetőség. Ezt követően viszont hiába volt az öt emberből álló győri védelmi fal, negyedóra alatt több meleg helyzet is adódott a Haladás támadói előtt és csak Sebők remek védésein és a szerencsén múlott, hogy a fehérek nem szerezték meg a vezetést.

Az első félidő közepe tájától kiegyenlítettebb lett a játék, az ETO főként Miriuta megoldásaival veszélyeztetett. A lefújás előtt aztán a győriek belőhették volna a számukra idegnyugtató gólt, egy szép akció végén viszont a meglepett Herczeg az üres kapu helyett az oldalhálóba lőtte a labdát.

Szünet után a taktikusabbnak tűnő Haladás egy gyors kontrából megszerezte a vezetést. A 100. élvonalbeli mérkőzését játszó Tóth Péter jószerivel ötven méteren át szabadon vezette a labdát, mielőtt laposan a bal sarokba lőtt. A Haladás védői a Győrött is megfordult veterán Jagodiccsal az élen magabiztosan rombolták az akciókat, miközben gyors ellencsapásokkal operáltak. Ezek egyikéből Kincses növelte a hazaiak előnyét, ám ha Tüskés ügyesebb, a hazaiak akár súlyos vereséget is mérhettek volna az ETO-ra.

Győrött a szurkolók azért ennél jobb bajnoki rajtot reméltek. A santanderi tartalékok legyőzése után sokan hiú ábrándokat tápláltak a csapat iránt, ezzel szemben az NB I hatalmas lelkesedéssel játszó újonca is megleckéztette a Varga-legénységet.

Détári Lajos:
– Gratulálok a csapatomnak a nagyszerű teljesítményhez. Rendkívül fontos három pontot szereztünk meg jó játékkal. Úgy érzem, a szurkolók is remekül szórakoztak.

Varga Zoltán:
– Alapvetően elégedett vagyok a csapat teljesítményével. A rutinos játékosaimtól azonban többet várok. Miriuta és Nyilas a gólok előtt hibáztak, Herczeg pedig százszázalékos ziccerben rontott.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kiállítás döntő volt

MTK Hungária- Matáv Sopron 2- 1. Tovább olvasom