Kisalföld logö

2018. 09. 25. kedd - Eufrozina, Kende 8°C | 14°C Még több cikk.

Futás a mozgás öröméért

Több mint százan álltak rajthoz, s választották a mozgást szunyókálás helyett a 8. győri maratonon.

Több mint százan álltak rajthoz, s választották a mozgást, a versenyzést a vasárnap reggeli szunyókálás helyett a 8. győri maratonon.
Németh Éva, a futóverseny szervezője elmondta, szerencsére a tavalyihoz hasonlóan most is sokan vágtak neki a kilométereknek – a klasszikus maraton mellett fél-, illetve minimaratonon mérhették össze tudásukat a vállalkozók –, s nem mellékes: a futás szempontjából remek időjárás fogadta a versenyzőket.

„Érdekesség, hogy nemcsak a közelből, hanem az ország távolabbi településeiről is érkeztek futók. A verseny színvonalára jellemző, hogy a magyar televízió is bővebb összefoglalót készített a győri maratonról."
Az első hét kilométert hihetetlen gyorsasággal, az egész mezőnyt leszakítva Ilisz Pál tette meg. Ő egyébként nem állt meg a célvonalnál, ugyanis – a szabályok ezt lehetővé tették – nevezett a félmaratoni távra is. Jól tette, ugyanis lendülete nem tört meg a további két körben sem, s 21 kilométeren is ő lett az első.

Természetesen olyan amatőr sportolók is részt vettek a versenyen, akik nem a gyorsaságra, hanem a mozgás örömére fektették a hangsúlyt. A győri Zalán Mária együtt indult 7 kilométeren tízéves kisfiával.
„Rendszeresen részt veszek hasonló versenyeken, igaz, nemrég volt egy komolyabb sérülésem, a térdemet műtötték, így tulajdonképpen egy év kihagyás után húztam versenyen ismét futócipőt."

Ehhez képest nem is nyújtott rossz teljesítményt a győri hölgy, a hetedik helyen végzett. Kisfia, Laposa Milán kategóriájában hatodikként ért célba. Ő egyébként négy éve sportol rendszeresen, karatézik, másfél éve pedig a futást mint kiegészítő sportágat is gyakorolja. Elmondta, jól érzi magát, amikor rója a kilométereket, s szeretne ott lenni a jövő évi győri maratonon is.

Eredmények, minimaraton (7 km), férfiak:
1. Ilisz Pál (23.39),
2. Görözdi Miklós,
3. Sándor Csaba.

Nők:
1. Kovács Zsuzsanna (29.57),
2. Nemes Alexandra,
3. Őri Csilla.

Fiú:
1. Süly Bálint (31.41),
2. Rákóczy Bence,
3. Mboob Lamin.

Lány:
1. Sörös Luca (34.32),
2. Sörös Katalin,
3. Németh Réka. Félmaraton,

férfiak:
1. Ilisz Pál (1:14.08),
2. Borsivszky András,
3. Szabó Péter.

Nők:
1. Gurdon Éva (1:45.32),
2. Czigány Rita,
3. Ihászné Pál Judit.

Maraton, férfiak:
1. Kiss Sándor (3:09.16),
2. Földesi István, 3. Holler Zoltán.

Nők:
1. Sőregi Ágnes (4:10.28),
2. Hajdú Mária.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

FC Sopron - Pécs MFC 3 - 1

A labdarúgó Borsodi Liga 11. fordulójában hazai pályán 3–1-re győzött az FC Sopron a Pécs MFC… Tovább olvasom