Kisalföld logö

2018. 11. 13. kedd - Szilvia 9°C | 17°C Még több cikk.

FTC, Vác: még sincs licenc

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöksége szerdai rendkívüli ülésén úgy döntött, hogy hatályon kívül helyezi a fellebbviteli licencadó bizottság döntéseit, és a testület tagjait visszahívja.

Helmeczy László alelnök az ülést követő sajtótájékoztatón elmondta, hogy július 17-én a másodfokú licencadó bizottság  szabálytalanul ült össze, a tanácskozásról a testület elnöke,  Kamarás István nem is tudott, ráadásul érdemben megváltoztatott egy  jogerős határozatot, amit nem tehetett volna meg. Ezért Kamarás kivételével mindenkit visszahívtak.
Az MLSZ háromtagú ad hoc bizottságot választott, melynek  feladata minden, a licenccel kapcsolatos tevékenység ellenőrzése. Az  egyik tag nem szeretné, ha neve nyilvánosságra kerülne, Helmeczy  László és Nemes Ferenc viszont vállalta ezt. Az új testületnek 48  órán belül fel kell állnia.

Az elnökség új másodfokú licenceljárást rendelt el, és arról  döntött, hogy tizenhat csapat szerepel az élvonalban.
Kisteleki István, az MLSZ elnöke azt mondta: súlyos hibát  követett el a licencadó testület, és ez nem maradhatott  következmények nélkül.
A tájékoztatón elhangzott, hogy a szabályok értelmében, ha a  Ferencváros és a Vác az új testülettől sem kap indulási engedélyt, akkor az élvonaltól az elmúlt szezonban búcsúzó Vasas és Pápa  szerepelhet a legmagasabb osztályban.

A szövetség első embere elmondta, hogy a Váccal szemben az volt  az egyetlen kifogása a licencadó bizottságnak, hogy irreálisan  alacsonynak tartotta a klub költségvetését, ennek megítélése azonban  nem a testület feladata. Hozzátette: ha a Ferencváros esetleg  elindulhat az élvonalban, de aztán csődbe jut, mert nem sikerül  megállapodni a befektetővel, a zöld-fehér klubot kizárják, és három  évig nem szerepelhet az NB I-ben.
Lesz ilyen jelenet Sopronban az új bajnokságban?

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kizárással büntették a Németeket

A Nemzetközi Bowling- és Tekeszövetség mosonmagyaróvári ülésén kizárta a szövetségből Németországot,… Tovább olvasom