Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Foton: garantált lesz a tökéletes erőnlét

Egy olyan szakember lett az immáron Ventwest Foton Sopron néven szereplő női kosárlabdacsapat szakvezetője, aki számos szép sikert, bajnoki címet ért el edzői pályafutása során, sőt, nemzetközi szinten is dolgozott.

Szilaski Tamás: a tavalyinál is gyorsabb fotont szeretne.
Szilaski Tamás sikereit utánpótlásvonalon érte el, az ambiciózus edző a soproniaknál kapta első megbízatását felnőtt A csoportos együttesnél. Szilaski Tamás hosszú éveken át dolgozott a fővárosban, a BSE együttesénél, ahol csapataival szinte minden korosztályban nyert bajnoki címet. „Jó pár kollégámmal ellentétben én szerettem volna végigjárni, és végig is jártam az edzői pályán a szamárlétrát, mielőtt élvonalbeli együttesnél vállaltam munkát. A legkisebbekkel kezdtem, aztán utánpótlás-vonalon dolgoztam, mindegyik korosztálynál a BSE-ben. Később Baján voltam az akkor még A csoportos csapatnál másodedző, legutóbb pedig Kecskeméten dolgoztam az NB I B-ben vezetőedzőként. Ott bronzérmesek lettünk."

Hogy Szilaski nem dolgozott rosszul, azt jelzi, hogy a keze alatt pallérozódott egy ideig az a Vajda Anna, aki a másik soproni együttes kulcsemberévé nőtte ki magát és klasszisát a közelmúltban az U20-as Európa-bajnokságon is igazolta. Vele kapcsolatban Szilaski annyit jegyzett meg szerényen: „Vajda Nusi egyik nevelőedzője vagyok."
Szilaski Tamásnak most azért némiképp más lesz a feladata, mint korábban, amikor inkább a fiatalokat tanította, képezte a kosarazás alapjaira.

Most egy felnőttcsapatot kell építenie, összeraknia. Új együttesével kapcsolatban természetesen teljes mértékig „képben volt", mielőtt Sopronba került. Erről is beszélt, valamint a következő időszak hozzávetőleges „munkatervét" is vázolta: „Ahogy láttam, a mezőnybeli védekezés az előző évadban hatékonyan működött a csapatnál, aránylag kevés pontot kapott a Foton.

Remélem, ezt a jó szokását megtartja együttesünk. A palánkok alatt sebezhetőbb volt a társaság, és a jelek szerint az előttünk álló évadban is hasonló alacsony szerkezetű lesz a csapat. Ennek előnyeit próbáljuk kihasználni, azaz szeretném, ha egy még a tavalyinál is gyorsabb kosárlabdát játszó Fotont láthatnának a szurkolók. Szeretnénk, ha a jó védekezésünk révén sok könnyű indításos kosarat tudna dobni a csapat, mert felállt védelem ellen valószínűleg jórészt távoli dobásokra leszünk utalva.

A kemény kondicionáló munkában egy karateedző, Polyák József lesz a segítségünkre, ő az erőnléti edző. Az biztos, hogy a nemzetközi kupaszereplés az előző évadhoz képest jókora pluszterhet rak majd a lányokra. Éppen ezért az elengedhetetlen lesz, hogy a tapasztaltabb húzóemberek mellé a fiatalok is felnőj enek a feladathoz. Egy ilyen menetelést képtelenség hét-nyolc játékossal végigcsinálni."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gera csapata ismét pontot szerzett

Döntetlen született a birminghami városi rangadón, az újonc West Bromvich 1-1-re végzett az Aston… Tovább olvasom