Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Foton: az elnök nem adja fel

A Ventwest-Foton elnöke továbbra is igazságtalannak és embertelennek tartja a kizárást.

Eldőlt, hogy a második számú soproni csapat az idény hátralévő részében nem szerepelhet a magyar pontvadászatban. Fűzy András elnök nem érti, miként születhetett ilyen döntés.

– Gondolom, nem erre számított – kérdeztük a sportvezetőt.

– Természetesen nem. Nem is értem, hogyan jutott a testület erre az elhatározásra. Az elsőfokú tértivevényes értesítőt ügyvezetőnk, Balogh Imre csak január 10-én vette át, fellebbezni ettől számítva nyolc napon belül lehet, ehhez képest 12-én megtartották az ülést.

– Úgy tudjuk, az elsőfokú határozatot a kizárásról a liga már tavaly karácsony környékén elküldte. Önök mégis két hétig nem vették át a küldeményt...

– Nézze, ha jól emlékszem, szilveszter napján jött meg a levél. Balogh Imre pedig az új év első napjaiban nem volt itthon. Elnökünk amint tudta, átvette a küldeményt, de ezt követően két nap múlva már összeült a testület.

– Erről értesítették a klubot?

– E-mailben igen, de úgy tudom, az elektronikus levél nem számít hivatalos dokumentumnak. Nincs aláírója, nincs rajta pecsét, e-mailt bárki tud írni...

– Nem tartja elképzelhetőnek, hogy a liga nem fogadta el a kifogásokat, a kibúvókat? Nem lett volna egyszerűbb rendezni a tartozást?

– Ezt nem tudom, meglehet. A törvény azonban akkor is törvény. A liga nem áll a magyar jogszabályok fölött, most mégis úgy érezzük, hogy visszaélt a jogszabályokkal a liga. Ezért bízom benne, hogy az országos szövetség elnöksége kivizsgálja az esetet, s mindez bebizonyosodik.

– Fontos kérdés, hogy mi lesz a játékosokkal.

– A lányok a kizárás után egyoldalúan felbonthatják a szerződésüket. Mi azonban arra kértük őket, várják meg a szövetség vizsgálatának az eredményét, hátha meg lehet menteni a csapatot.
Fűzy több esetben is hivatkozott az MKOSZ elnökségére. Ennek tagja a megyei szövetség első embere, Bácskai Kornél is, aki jól ismeri az ügyet. „A magyar kosárlabdázás történetének legszigorúbb döntése született, hiszen kizárás még nem fordult elő a legmagasabb osztályban. Ami az elnökségi felülvizsgálatot illeti, 25-én lesz az ülés, de lehet, ezen még a Foton legelső beadványa lesz terítéken, amelyet a kétmilliós kártérítés jogosságának felülvizsgálatára kért a klub. Ez a novemberi ülésünkön sajnos valamiért nem került napirendre. Nagy gond, hogy az egész tavaly júniusban kezdődött, s csak most, január közepén tárgyalja az elnökség. Azt gondolom, az egész ügynek nem szabadott volna idáig fajulnia."

A Foton csapatkapitánya, Radnóty Krisztina az esettel kapcsolatban azt mondta, úgy tudja, elvben a liga a klubokért, s azon keresztül a játékosokért van, de ezen döntése alapján ez nem így tűnik: „Szerintem olyanok hozták a döntést, akik nem nagyon sportoltak, s nem igazán tudják beleélni magukat a mi helyzetünkbe. Nem csak magamról beszélek, hiszen játszik itt jó pár ügyes fiatal kosaras, akikkel ezek után fogalmam sincs, mi lesz. Ami engem illet, ezzel számomra véget ért a versenyszerű kosárlabdázás. Nem így képzeltem a búcsút, de nem tudok mit tenni."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Edzőháború

Mészöly: "Miért tűrjük, hogy egy külföldi ember irányítson a magyar futballban, miért nem választunk… Tovább olvasom