Kisalföld logö

2018. 08. 19. vasárnap - Huba 18°C | 31°C Még több cikk.

Főszereplők lehetnek

A hétvégi, győri ifjúsági cselgáncs Európa-bajnokságra erős magyar csapat készül. A keretben egyelőre tartalékként két megyénkbeli sportoló, a koroncói Hetyei Petra és a mosonmagyaróvári Köpcsényi Kinga szerepel, akik akár főszereplőivé is válhatnak a nagy kontinentális vetélkedőnek.

(illusztráció)
Hetyei Petra

A már eddig is sok tehetséget kinevelő Koroncói Tutti JK egyik legnagyobb reménysége a most elsőéves ifjúsági versenyző. Edzői, Pákozdi Csaba és Pákozdi Emil szerint az egyik legszorgalmasabbnak bizonyult tanítványnak minden képessége megvan ahhoz, hogy a sportág igazi egyéniségévé és nagyon sok szép eredmény birtokosává váljék.
Bátyjának, az ugyancsak jó képességű Hetyei Szilárdnak a példájára kezdett el a cselgánccsal foglalkozni kilenc évvel ezelőtt az 1987-es születésű Petra. Hamarosan országos bajnoki címet szerzett korosztályában, amit 1999-ben, majd 2001-ben is megismételt. Idén már nemzetközi versenyeken is bemutatkozott, s bár az 52 kg-os mezőny a legerősebbek egyike, pontszerző helyezéseket szerzett. Itthon pedig, bár elsőéves ifjúsági versenyző, végig versenyben volt az Európa-bajnokságon való indulás jogáért. Egy ilyen erős mezőnyben tatamira lépni pedig igazi rangot jelent.
Szülei, barátai és a győri Kazinczy-gimnáziumból még nagyon sokan szurkolnak neki azért, hogy sikerüljön a nagy előrelépés.

Köpcsényi Kinga

Nagy lehetőség előtt áll a mosonmagyaróvári Delta SE cselgáncsozója, Köpcsényi Kinga, aki a hétvégi ifjúsági EB-n a 44 kilogrammos súlycsoportban tartalékként vár bevetésre. Győr egyébként szerencsés helyszín a fiatal versenyző számára, hiszen éppen a folyók városában nyert ezüstérmet a Világkupán. Ezenkívül az országos bajnokságon is letette már névjegyét Kinga, hiszen eddig egy második és harmadik hellyel büszkélkedhet.
Mielőtt a dzsúdó felé fordult volna, karatézott. Nem hosszú ideig, csak egy évig űzte ezt a sportágat. Öccse dzsúdózott, és elment egyik versenyére. Akkor nagyon megtetszett neki ez a sport, így a karatét otthagyva jelentkezett a Deltába.
– Ez az EB nagy kihívás számomra, ennek megfelelően komolyan készültem a versenyre – mondta. – Kétszer is edzőtáboroztam Tatán, rendszeresen jártam Budapestre és Győrbe keretedzésekre, és természetesen egyénileg is edzettem itthon, Mosonmagyaróváron. Úgy érzem, jó kondícióban vagyok, erősnek érzem magam, és ha tatamira léphetek az EB-n, akkor az ötödik helyet elérhetőnek tartom. Több ellenfelemet ismerem, hiszen a Világkupán is találkoztam velük. Egyáltalán nem legyőzhetetlenek. Ha most nem jutnék szóhoz, akkor sem keseredek el, hiszen reménység szerint még folytatom a cselgáncsot.

A Delta SE edzője, Nagy György szerint Kingának jó esélyei vannak, ha tatamira léphet: – P az a típusú versenyző, aki mindent belead, mindent megpróbál. Szorgalmas és az edzői utasításokat zokszó nélkül, maradéktalanul teljesíti. Alkata is ideális súlycsoportjához. Nagyon várja az EB szombati rajtját.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Barrichello sikere

Barrichellót ezúttal hagyta gyõzni a Ferrari, így a brazil csapattársát,… Tovább olvasom