Kisalföld logö

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 22°C Még több cikk.

Forrt a víz a kajakpólósok alatt

Kajakpóló - Rajkán edzőtáborozott az oroszlányi Vértes Erőmű Sportegyesület kajakpólócsapata. A rendkívül látványos sportág itthon kevés támogatást kap: így az eredmények is szerények.

A rajkai Aranykárász kempingben felszerelt kapuk s az ideális feltételek miatt évről évre visszatérő vendégeik az oroszlányi kajakpólósok. Tímár István edző most főleg utánpótlás-játékosokat hozott a Szigetközbe, több válogatott játékosa ugyanis a sportágat népszerűsítő bemutatón vett részt. Három méter hosszú, speciálisan kialakított, kötelezően ütközőkkel felszerelt hajókban ülnek a játékosok. A kapuk két méter magasan vannak a víz felett, de nincs kijelölt kapus: a vízilabdát kézzel és lapáttal is a hálóba juttathatják a játékosok: közben bárkit beleboríthatnak a vízbe. Csapatonként nyolc-nyolc fő lehet egyszerre a vízben, s szinte forr a víz játék közben. A játékidő mindössze kétszer tíz perc, ám ez rendkívül intenzív: komoly test test elleni csata is zajlik.

„Itthon négy sportegyesület öt-hat férficsapatot nevez a bajnokságba. Összesen alig ötvenen űzik ezt a sportágat. A kilencvenes években még a középmezőnyhöz tartozott a magyar válogatott, ma már ennél lejjebb csúsztunk. Nem olimpiai sportág, a világjátékokra pedig csak hat csapat jut ki: erre esélyünk sincs. Világbajnokságokon és Európa-bajnokságokon persze részt veszünk: idén utóbbin indulunk majd, tizenegyediknél jobb helyezést még nem értünk el. Sajnos a sportág a kajak-kenu szakág »mostohagyereke«: tavaly a kajakpóló támogatása nem érte el az egymillió forintot. Idén már egy fillért sem kaptunk" – mondta Tímár István.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Soproniak a dobogón

Kerékpár - Sopronban rendezték a BMX-
krossz országos bajnokság első két fordulóját, ami egyben… Tovább olvasom