Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 9°C Még több cikk.

Forduló Sopronban

Sporttörténeti esemény volt, amikor idén megkezdődött a kerekes székes magyar bajnokság.

Ennek harmadik fordulóját április 26-án, szombaton rendezik meg Sopronban. A soproni kerekes székes csapatnak tizenhárom versenyzője van, közülük három győri.

– Magyar András edző kereste meg a Tigriseket azzal a tervvel, hogy Sopronban is meghonosítaná a kerekes székes kosárlabdát – kezdte Nagy Tamás, a Tigrisek elnöke. – Azonnal felkaroltuk a kezdeményezést, és megalakult a külön szakosztály. A csapattagok immár egy éve közösen készülnek. A keretünk tizenhárom fős, köztük hárman Győrből járnak le Sopronba az edzésekre. A szabályzat megengedi, hogy épek is játszhassanak, így két kosaras is a csapatot erősíti.

Nagy Tamás hozzátette, a fogyatékossággal élők ezzel is bizonyíthatják, hogy teljes életet tudnak élni a mindennapjaikban, s kitartó, következetes munkával képesek kosárlabdázni is, példát mutatva azoknak, akik annak ellenére, hogy nincs sérülésük, mégsem sportolnak.

– Magyar Andrással sorra járjuk a nagyobb városokat, és előadásokat tartunk a kerekes székes kosárlabdáról. Arról a tervünkről sem tettünk le, hogy Győrben is létrehozzunk egy szakosztályt – zárta az elnök.

Visszatérve Sopronhoz, a szombati tornán a tervek szerint a szurkolók is kipróbálhatják, milyen kemény munka és kitartás szükséges ahhoz, hogy a kerekes széket hajtva, ülve dobjanak kosárra úgy, hogy a pálya, a labda és a gyűrű magassága megegyezik a hagyományos kosárlabdapálya méreteivel.

A bajnoki forduló menetrendje. 10 óra: Soproni Tigrisek SE–Törekvés SE. 12 óra: Törekvés SE–Miskolc. 14 óra: Soproni Tigrisek SE–Miskolc. Az ünnepélyes megnyitó 13.45-kor lesz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Budapesten rendezné a 2020-as Európa-bajnokságot az MLSZ

A Magyar Labdarúgó Szövetség csütörtökön küldte el a pályázatát az az UEFA-nak. Tovább olvasom