Kisalföld logö

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 3°C | 7°C Még több cikk.

Fordulatos döntetlen Sopronban

Labdarúgás - A REAC szerzett vezetést az első félidő közepén és a játék képe alapján megérdemelten vezetett az első félidő végén. A második játékrész legelején öt perc alatt fordított az ETO, ám a 73. percben egyenlített az ismét magára találó REAC. Igazságos döntetlen született Sopronban.

REAC - Győri ETO FC 2-2
Soproni Liga-mérkőzés, Sopron 1800 néző
V.:  Bede (Erős G., Vámosi)
(Tudósítónk a helyszínen: Papp Gábor)

Vége a meccsnek.
Változatos mérkőzésen a második félidő elején két gyors győri gólt követően a REAC játéka is feljavult, így igazságos döntetlen született.

87. perc Nikolov kaptt sárgát Sallai megrúgásáért.

81. perc Koltai passzolt Böőrhöz, aki középre adott Brnovichoz, de a csatár centikkel lemaradt a labdáról, így a jól kimozduló Szántai kezébe került.

81. perc Dancs cselezett jobbról befelé, majd 16 méterről lőtt ballal laposan a kapu bal sarka felé, Sztevanovic vetődve hárítani tudott.

REAC: Szántai, Horváth G., Cseri, Kapcsos, Sallai, Kőhalmi, Erős, Varga Z., Somorjai, Torma, Nyerges
Győri ETO FC: Sztevanovic, Nikolov, Stark, Supic, Varga R., Dudás, Jäkl, Józsi, Koltai, Tokody, Brnovic
77. perc Kőhalmi ívelt jobbról bal oldalra Somorjaihoz, aki a levételt követően Nyerges felé passzolt középre, de Supic időben menteni tudott.

74. perc Nyerges indította középen Tormát, aki Stark szorításában 12 méterről lőtt, Sztevanovic bravúrral védeni tudott.

73. perc Egyenlít a REAC! Dancs ívelt a jobb oldalon elfutó Kőhamihoz, aki középre adott Nyerges felé, de a támadó szépen átlépte a labdát, ami Torma elé került, aki üresen hat méterről a kapu jobb oldalába lőtt. 2-2

71. perc Nyerges indult meg középen, majd a bal oldalon felfutó Somorjai elé passzolt, aki nagy helyzetben 12 méterről nagyon fölé-mellé lőtt.

66. perc Koltai iramodott meg középen, majd remekül passzolt Böőr elé, aki 15 méterről jobbal erőből fölé lőtt.

62. perc Horváth helyett Dancs lépett pályára.

58. perc Böőr futott el a bal oldalon, majd laposan középre passzol Brovic felé, Kapcsos jól helyezkedett, így fel tudott szabadítani.

50. perc Újabb gólt lőtt az ETO! Brnovic indította remekül a bal oldalon elfutó Böőrt, aki gyorsabb volt a mellett futó Cserinél, s hét méterről a kifutó Szántai mellett laposan a kapu bal oldalába lőtt. 1-2

47. perc Egyenlített az ETO. Pákolicz lőtt 17 méterről laposan a kapu jobb sarka felé, Szántai bravúrral védeni tudott, a kipattanóra Brnovic érkezett a leggyorsabban, aki négy méterről a kapu közepébe lőtt. 1-1

Elkezdődött a második félidő. Kettős csere ETO-ban: Tokody helyett Böőr, Dudás helyett pedig Pákolicz játszik a második félidőben.

Fordulatos a mérkőzés. Fotó Németh Péter
Fordulatos a mérkőzés. Fotó Németh Péter

Vége az első félidőnek. A jobban játszó és több helyzetet kialakító REAC megérdemelten vezet az első félidő végén.

Aczél Zoltán: – Volt egy húszperces időszak, amelyben gyengén futballoztunk, ám úgy gondolom, ezt a pontot, amelyet a tavasz eddigi négy mérkőzésén remekül futballozó, szárnyaló győri csapat ellen szereztünk, meg kell hogy becsüljük.

Egervári Sándor: – Csupán húsz percig futballoztunk úgy, amilyen játékkal tavasszal az eddigi sikereinket elértük. Ebben persze közrejátszott az is, hogy egy jól felkészített, harcos ellenféllel találtuk magunkat szemben a REAC személyében, amely alaposan megnehezítette a dolgunkat.
45. perc
Torma lőtt húsz méterről jobbal nagy erővel a kapu fölé.

35. perc Kőhalmi jobb oldali beadását Nikolov rosszul szabadította fel, a labda Torma elé került, aki nagy helyzetben nyolc méterről jobbal laposan a kapu jobb oldala mellé lőtt.

34. perc Nikolov és Dudás játszott össze remekül a jobb oldalon, majd Dudás Tokodyt indította. Tokody a hosszú oldalon üresen érkező Brnovic és Koltai elé passzolt, de ők egymást zavarták, így semelyikük sem tudta eltalálni a labdát, a védők felszabadítottak.

27. perc Vezet a REAC! Sallai bal oldali beadását Supic Somorjai elé fejelte, aki nyolc méterről jobbal laposan a kapu közepébe lőtt. 1-0

25. perc Jäkl kapott sárga lapot Somorjai buktatásáért.

24. perc Józsi indította Brnovicot, aki a jobb oldalon érkező Dudáshoz passzolt, aki 12 méterről jobbal a bal alsó sarkot célozta meg, de Szántai bravúrral hárítani tudott.

17. perc Nyerges lőtt jobbal 16 méterről nem sokkal a bal felső sarok mellé.

12. perc Cseri és Nyerges játszott össze remekül, előbbi 13 méterről ballal a jobb kapufa mellé lőtt.

8. perc Kapcsos kapott sárgát kezezésért.

7. perc Horváth fejelt ki röviden egy labdát Tokody elé, aki 18 méterről ballal laposan a kapu bal oldala mellé lőtt.

A mérkőzést az ETO kezdte.Előzmények:

A tavasszal kirobbanó formában futballozó Győri ETO FC hiába egy fővárosi csapattal, a REAC-cal találkozik, a kilencven percet abban a soproni stadionban rendezik, ahol köztudottan nem tartozik a kedvencek közé a Rába-parti alakulat.

„Bizony furcsa lesz a rákospalotaiakkal épp Sopronban játszanunk, de számunkra ez is egy ugyanolyan élvonalbeli találkozó lesz, mint a többi – kezdte Egervári Sándor, a győriek vezetőedzője. – Ami biztos, a REAC egy jó erőkből álló együttes, de szeretnénk legyőzni őket. Jó lenne, ha ezúttal sem szakadna meg a jó sorozatunk."

A szakvezető a remek szériával – 17 összecsapás óta veretlen az ETO FC – kapcsolatban hozzátette: „Nem akarunk túl előre tekinteni, nem lenne szerencsés, mert lehet, hogy képletesen épp egy orrunk előtti kőben botlanánk meg. A feladatunk, hogy a soron következő mérkőzést, így most a REAC elleni meccset is hozzuk."

Stark Péterék győzni szeretnének a REAC ellen, akárcsak az őszi győri mérkőzésen.
Stark Péterék győzni szeretnének a REAC ellen, akárcsak az őszi győri mérkőzésen.

A győri együttest feltehetőleg szép számban kísérik el szurkolói.
„Nagyszerű volt, hogy már a Szőnyi úton is sok szimpatizáns buzdította csapatunkat. Örömteli, hogy egyre többen állnak a fiúk mellé, úgy tudom, Sopronba is több busszal érkeznek győri drukkerek. Szükségünk is lesz rájuk" – tette hozzá Egervári Sándor, aki a hétfői összecsapáson sárga lapjai miatt nem számíthat a tavasszal védőként is rendkívül gólérzékeny Völgyi Dániel játékára. Rajta kívül a lábadozó Bajzát Péter sem futballozhat, viszont a korábban sérüléssel bajlódó Bank István és Böőr Zoltán már ott lehet a kispadon.

A REAC-nak van egy játékosa, akinek különleges lesz a hétfői összecsapás. Varga Zoltán pályafutása korábbi szakaszában évekig volt az ETO labdarúgója.

„Jól éreztem magam Győrben, jó körülmények között kellemes időszakot töltöttem ott. Akkoriban sajnos a csapat nem volt annyira eredményes, mint most.  Az a célom a csapatommal együtt, hogy a lendületben lévő ETO-t megállítsuk.  Nekem mindenesetre presztízsmeccs lesz, jó lenne betalálnom az ETO kapujába."

Aczél Zoltán, a REAC vezetőedzője:
„A tapasztalt Egervári Sándor remekül összerakta a győri csapatot, az ETO jó formában van, hármasával, négyesével rugdossa a gólokat. Sokfelől hallottam már, hogy a hétfői meccs szinte országos kettes, ám azok számára, akik ezt várják, szeretnénk meglepetéssel szolgálni. A hét közben nem volt Ligakupa-mérkőzésünk, minden erőnkkel erre a fontos összecsapásra koncentráltunk, taktikailag, mentálisan és fizikailag is volt időnk a hétfői meccsre készülni. A múltkor nagyon jól éreztük magunkat Sopronban, s bízom benne, hogy a soproniak megyei riválisa ellen sokan jönnek ki, segíteni bennünket."

Wischy Péter, a Soproni Városi Stadion létesítményvezetője érdeklődésünkre elmondta, az összecsapásra a szurkolókat ingyen engedik be. Ezen a mérkőzésen a stadionban rendőri biztosítás lesz, a tervek szerint összesen mintegy száz rendőr és biztonsági ember teljesít majd szolgálatot. Alkoholt nem árulnak. Arra is megpróbálnak felkészülni, hogy akár közel ezer szurkoló is érkezhet Győrből. A tervek szerint a soproni szurkolók többségét a játékoskijáró felőli, a győrieket pedig a sajtópáholy felőli oldalon helyezik el. Ez utóbbi részen – éppen azért, hogy a két szurkolótábor között maradjon tisztes távolság – középen néhány szektort lezárnak.

Olvasóink írták

25 hozzászólás
12
 • 25. KFeri 2008. március 29. 22:17
  „Az értelem tetőfoka.”
 • 24. ottő 2008. március 29. 20:38
  „KFeri a kurva anyád.”
 • 23. KFeri 2008. március 27. 22:14
  „Kiváncsi lennék az itt arcoskodókra, hogy a szemükbe is meg mernék-e mondani az illetőknek, hogy "hülyegyerekek". Szerintem senki nem merné megmondani ott előttük, hogy mi a helyzet....Na mindegy...”
 • 22. 07/08 2008. március 25. 22:26
  „De a jó francnak ír ide olyan aki ennyire nem becsüli ETO-t, ennyire nem érdekli az egész. "Bezzeg az én időmben" hülye duma mire jó, mi??? Arról Te tehetsz, hogy akkor olyan jó volt a foci? Vagy most tudsz tenni azért valamit, hogy olyan jó legyen, mint akkor?”
 • 21. Ottó 2008. március 25. 19:14
  „100 hülye miatt fölösleges itt veszekedni meg a multat idézni.Az meg más dolog, hogy ha nem szidják egymást a hülyegyerekek akkor azt hittem volna, hogy zárt kapus meccs.A mocskolókat meg nagyon egyszerüen el lehet halkittani.Ha van 1000-2000 néző abbol 100-200 "B" közepes.Itt tenném fel a kérdést, hogy amikor megszólal egy fülünknek nem tetsző rigmus akkor miért nem kezd el szurkolni a maradék 800-1800 ember.”
 • 20. colomano 2008. március 25. 14:53
  „NFerenc!
  Persze, el lehet adni akár 3000 jegyet is.
  Állítólag ennyien voltunk - köztük én is - anno az EHF-Kupa döntőjében...”
 • 19. NFerenc 2008. március 25. 14:47
  „Colomano!
  A REAC - ETO meccs is ingyenes volt.
  Én a sportban dlolgozok. 2-3 évente szoktunk szerepelni a Magvassyban is. 2000 db(!) jegyet lehet eladni. Tehát ennyien férnek be.”
 • 18. colomano 2008. március 25. 14:31
  „T!ZoT, a rallyversenyek 90%-a ingyenes...

  N. Ferenc! Nézzen utána!
  A Magvassyban 800(!) ülőhely van. 1200-an, 2000-en pedig nem szoktak ott állni, mert ahhoz kicsi a csarnok.
  A nézőszámok enyhén fogalmazva is túlzottak.
  Namegugye az ETO-s lányok meccseire most divat járni, mert szalad a szekér. Zárójelben jegyzem meg, ez tipikus magyar mentalitás. Mert ugye a magyar csak a napfényben szeret sütkérezni, az árnyékos oldalt (ETO FC, ffi ETO KC) azt már nem Vagy pl egy olimpiai ezüst v. bronz sokszor csalódás nekünk magyaroknak...
  Persze majd mindenki azt mondja, hogy ő már bizony 10 éve kijár a női kézi-mérkőzésekre.
  Bár az akkori statisztika nem ez mutatja -> 3-400 néző.”
 • 17. N.Ferenc 2008. március 25. 14:18
  „Teljesen igazat adok Josephnek. A hatvanas, hetvenes években ünnepszámba ment egy focimeccs. Bekiabálások voltak. De a szurkolótáborok nem egymással foglakoztak, hanem a focival törődtek.Mert akkor még az volt. Magyarán szurkoltak. A gyerekemet én sem engedném el egyedül meccsre. Pedig én is 8 éves korombanvoltam először meccsen. A bírókat akkor is szidták, de egymást soha nem. Most csak azért nincsnek balhék, mert a szurkolótáborok el vannak szeparálva. A 60-as években erre nem volt szükség. A stadionból együtt mentek ki az ETO és az ellenfél szurkolói. Még a Fradistákkal sem volt gond. Amit viszont a tegnapi meccsen kiabáltak egymásnak a 2 tábor szurkolói az egy bizonyítvány önmagukról. Nem én minősítem. Önmagukat minősítették. Igaz, hogy ezt már focinak sem lehet nevezni.
  A Magvassyba csak azért nem mennek 2000-nél többen, mert ennyi a befogadóképessége. De még így is sokszor előfordult, hogy 1 focimeccsen csak 6-700 ember lézengett, míg az ETO-s lányok meccséről az utcán maradtak emberek, mert már nem volt jegy. Ennyit a nézettségről.”
 • 16. T!ZoT 2008. március 25. 14:16
  „Colomano!

  "de még így is többen járnak meccsekre, mint más sporteseményre"

  Te voltál már rally versenyen?Egy versenyen több ember van mint a "nagy" NB1 összes meccsén.”
 • 15. Accentos 2008. március 25. 09:53
  „Tisztelt Mumus!
  Igazad van! Nem tudnak a Győriek focizni:De akkor hogy kerültek fel alulról a tabella elejére???????????
  Ezek szerint akkor a többiek méginkább nem tudnak...Ha már nincsencsen a városnak saját csapata,mint megyebeli,büszke lehetnél az egyetlen GYŐR-MOSON-SOPRON megyei csapatra.Szégyen gyalázat,amit a meccsen műveltetek!!!”
 • 14. colomano 2008. március 25. 08:48
  „Tisztelt joseph!

  Ez nagy humbum.
  Most is ki lehet menni egyedül, akár gyerekként is mérkőzésre.
  Mikor hallott, látott balhét utoljára mérkőzésen?

  Az emberek régen is ugyanolyan vulgárisak, bunkók voltak.
  Ennek semmi köze a korhoz amiben élünk.
  Csak az idő mindent megszépít.

  A focit meg lehet szídni, de még így is többen járnak meccsekre, mint más sporteseményre. Semmi sem versenyképes vele. Nézőszám tekintetében.”
 • 13. joseph 2008. március 25. 08:30
  „Tisztelt Foci Szurkolók!
  Az én gyerekkoromban ünnep volt focimeccsre járni. Igaz, hogy akkor a foci ég futball volt. Nagyon sok nagy névvel. Így pl. Grosics, Géczi, Novák, Dalnoki, Albert, Solymosi, Bene, Fazekas, Orbán, Palotai, Keglovich......... stb.
  A szurkolás is hasonló színvonlú volt. Én gyerekként egyedül kimehettem a meccsekre. Nem volt balhé, verekedés.
  .Anyázás egyik oldalon, cigányozás a másikon
  Most egymásra mutogattok, hogy ki hogy szurkolt. Mindkét oldal szégyellheti magát!
  A gyenge produkciónál csalk ti voltatok gyengébbek! Vulgárisak, bunkók.
  Sajnos a magyar foci (Más országokban futball) színvonalához. igazodtatok. Lehet még mélyebbre is süllyednetek?”
 • 12. radu110 2008. március 24. 23:55
  „ebben csak az a legszebb hogy nem a soproniak kezdték el a szapulást hanem a laposi parasztok ugyhogy erröl ennyit”
 • 11. összetartás 2008. március 24. 21:13
  „Emberek vagyunk, szurkolók vagyunk, ráadásul egy megyében, sajnálom azokat a soproniakat akik ilyen böszmén beszélnek az etoról és győrről... én szeretem a soproniakat... és a megyében élőket hazainak tartom..”
 • 10. urigeller 2008. március 24. 18:37
  „a címlapon miért van még mindig 0-0 mikor szárnyalnak a zöld sasok? ?? Szégyellitek soproniak? VEZETÜNK! és még lesz rosszabb is!!!”
 • 9. kisgeri 2008. március 24. 18:26
  „sajnállak Beneteket soproniak, de ha focit akartok látni, gyertek Győrbe... Szívesen látunk Benneteket!”
 • 8. czigány 2008. március 24. 18:15
  „soproni vagyok, nem rákos. reac! elárultad aki befogadott! vesszetek!!!”
 • 7. fradika02 2008. március 24. 18:11
  „a reac soha nem volt soproni, meg nem is lesz. egy csapat van a megyében: Hajrá ETO! Nem győr csapata, hanem az egész megyéé. miben reménykedtek még???”
 • 6. Wanhall József 2008. március 24. 11:39
  „Ne györözzék le az ETO-tHajrá ETO!”
25 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bravúr kell a kupában

Labdarúgás - Az Integrál-DAC és a Gyirmót is kedden lép pályára a Magyar Kupában. Mindkét… Tovább olvasom