Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Fordított pályaív

Általában úgy szokott történni, hogy a versenyzésbe belefáradt, legtöbbször hosszú évek alatt sok tapasztalatot összegyűjtött sportolókból lesznek a versenybírók. A hőlégballonos győri Török Sándorral azonban mindez fordítva történt.
(illusztráció)
Győrben 1983-ban alakult a repülősökkel közös egyesületben tevékenykedő ballonszakosztály. Ennek volt alapító tagja Török Sándor, aki az 1990-ben történt különválás óta az immár önállóan működő Ballon Klub Győr SE elnöke. 1992-től versenybíróként tevékenykedett, s most ezt váltotta fel a versenyzéssel.
Debrecenben, ahol május 15. és 20. között rendezték idén a 23. nemzeti hőlégballon-bajnokságot, s vele egyszerre a II. Mol-kupa nemzetközi versenyt, a volt versenybíró már mások által ellenőrzött versenyzőként szállt kosárba. És a japán zsűrielnök, valamint a svájci és magyar zsűritagok előtt jól „ vizsgázott " . A nemzeti bajnokságban 28, a nemzetközi versenyen 41 hőlégballon indult, Litvánia, Szlovákia, Csehország, Szlovénia, Franciaország és természetesen Magyarország színeiben, s a nemzetközi szövetség, a FAI első osztályú minősítést adott a versenynek, hiszen a világranglista első harmincából többen is indultak Debrecenben. Mindkét vetélkedőből a székesfehérvári Németh Zoltán került ki győztesen, a győri Török Sándor a nemzeti bajnokságon harmadik, a nemzetközi Mol-kupán ötödik helyezést szerzett. Megyénk többi versenyzője, a Condor SE színeiben indult soproni Nagy Péter és Becz Rita a bajnokságban 5., illetve 13., a nemzetközin pedig 10., illetve 21. helyezést ért el. Fontos volt ez a rendezvény, mert nemzetközi minősítő-, ranglistapontszerző verseny volt. A válogatott keret kialakítása szempontjából ugyancsak jelentős állomás volt.
Idén még (júniusban) Kecskeméten is lesz egy ranglistapontszerző verseny, a Technofarm-kupa, majd pedig szeptemberben Lengyelországban, októberben pedig Japánban nemzetközi, pontosabban Grand Prix-verseny, ahol Török Sándor, mint mondta, amennyiben továbbra is megkapja a Rátaker Kft., valamint az Öko-Park 2000 Kft. támogatását, s netán újabb szponzorokat is szerez, akkor indulna, reményei szerint jó helyezés esélyével.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyedülálló együttműködés

A magyar kosárlabdázás történetében eddig egyedülálló együttműködési megállapodást írt alá két A… Tovább olvasom